• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar dayanamıyorum artık:(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Cherry01

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
343
73
643
Sevgili ablalarım
ben 15 yaşındayım lise öğrencisiyim
benim sıkıntım 5 yıldır saçlarımın erkek saçı gibi azıcık be ortalarında diblerinin gözükmesi
tüm yaşıtlarım saçlarını açarken ben hep topluyorum kuaför bile hiç saçın yok dedi hergün ağlıyorum annem çok üzülüyo onun saçları çok güzelmafoldumben ama benim resmen kafamda saç kalmadı dayanamıyorum arkadaşlarıma özeniyorum daha büyük hastalıklar var halime şükrediyorum:1no2: ama herkesten hiç saçın yok lafını duymaktan bıktım doktorlara gittim ilk saç için gittiğimde 5e gidiyodum doktor çok küçük çıkar yenileniyo dedi mafoldumben ama 5 yıldır yenilenemedi gittikaydirigubbakcemile3 defalarca doktora gittim kullanmadığım ilaç kalmadı demir eksikliği varmış ilaçlar kullanıyorum sarımsak şampuanı kullandım bakım yağları kullandım geçen sene yine iyiydi babaannem beni üzünce yine döküldü saçlarım mafoldumben lütfen bildiğiniz bakım yağı yada şampuan varsa söylermisiniz gerçekten zor durumdayım psikolojim bozuldumafoldumben çevremde benimkinden seyrek saçlı bitek orta yaşlı teyzeler varmafoldumbenve stresli olduğumda saçımda egzema çıkıyor mafoldumben az olduğu içinde hemen yağlanıyor ve çok ince telli cansız :çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Ben de 15 yaşındayım ve kendi başıma yaptığım diyetten sonra saçlarımın çoğunu kaybettim. :gitme: Saçlarımın en az yarısının gittiğini fark ettiğimden beri yapmadığım şey kalmadı. Neredeyse aklına gelebilecek her şampuanı, her maskeyi kullandım. Hiçbirinden aman aman bir sonuç alamadım. fisfisfis Bu sene bahar aylarında cildiyeciye gittim. Bana içinde bephanten ampul bulununan bir karışım verdi, 3 şişe boyunca uyguladım. İlk şişe sonlarında bile etrafımdakiler saçların çok toparladı, gürleşti, kendine geldi dediler. sositososito Verdiği karışım bitince tekrar cildiyeci gittim. Babe'nin saç dökülmesi şampuanını ve losyonunu verdi. Kullanmaya başladığımdan beri (2-3 hafta kadar oldu) farkı herkes fark etti. sositososito Tabi sadece bunları yapmadım, beslenmemi de düzelttim. Abur cubur türü şeyler yemiyorum ama ana besin maddelerimi çok iyi alıyorum. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar, soruların olursa memnuniyetle cevaplarım. :teselli: opuyorumnanaktan

Yok, ben hiç kansızlık problemi yaşamadım. Hipertiroidim vardı, geçti şimdi. Ama o sırada hormonlarımda değişiklikler oldu. Doktor bir de çinko hapı vermişti ama düzenli kullanmadığım için net bir yorum yapamıyorum.

Sac Dökülmesinin Nedeni Tam Bilinmiyor Ama Kan İlaçları Kullandım Kansızlıga Karsı Pek Yararını Görmedim..İstersen Tahlil Yaptır Ve Sende Kullan

ah tatlışım bnde 17 yaşındayım miller özenirdi saçlarıma kesin nazarları değdi alsanaalsanasmile ama neyse saç çizgm fln baya açık artık öyle çok dökülyo ki hiç bişy yapmıyorum doktora gitmiştim demir eksikliği çıktı 16mış demirim çok düşük dedi hap werdi neyse bepanten verdi nıck işe yaramdı hiç bişy işe yaramıyo beslenmemide düzeltmedim şimdi de üniye gidyorum yurt köşelrinde ne bakım yapabilcem ne de sağlıkı yemekler yiybilcem :sinifsinif:

Bir sürü ilaç. kullandım birsürü doktora gittim ilaçlar işe yaramıyor ya utanıyorum okula gitmekten :(

cherry canım sana kıyamam, saç dökülmesinin ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Canım sen çok gençsin daha, neden bu kadar stres oluyorsun? Stres her hastalığı getirir. Bak ben o güzel saçlarımı sadece stresten kaybettim parça parça döküldüler. Önce rahatlıycaksın, hiç kendini üzmiyceksin. Hem annenin de saçları çok güzelmiş, genelde annede saç seyrekse kızında da seyrelir derler. Senin demek ki genetik bir sorun değil bu güzelim mutlaka düzelecek çok gençsin çünkü. Sarmısaklı zeytinyaği dene bu sayfaların birinde formülü vardı. Isırganotu bitkisini suda demle ve o suyu durulama suyu olarak kullan. Her gün bir avuç ceviz veya badem gibi çerezler ye ama mümkünse tuzlanmış, yağlanmış olmasın. Kabuğundan çıkmış halde olsun. Demirin bir kere düşünce hep devamı gelir, pekmez ye. Biraz soruştur hangi doktor iyi diye, doğru tedaviyle mutlaka saçların eskisi gibi olacaktır.

size içtiğim ilaçları yazıcam kan yapan herşeyi yiyorum.babannemin saçları seyrek ve halalarımında sanırım onlara çekmiş insan içine çıkamıyorum :(

en sonunda kazıtıcam uyuyamıyorum 12 defa uykum bölünüyor saçım döklmesin diye kolumun üstüne yatıyorum :(

tabiki yediklerine dikkat etmek zorundasın..
meyve-sebze mutlaka tüket atlama... bunun yanı sıra.
Hafta 1 defa badem yağı ile bepanthen tüpünü al karştır saçlarına sür 1 saat falan beklet.
Bide Bioblas şampuan süper yeniden saçları çıkartıyor.. denemelisin..

canım benım bak sımdı benımde dokuluyor ama sneın anlattıgın kadar deıl... bı arkadasımın da cok dokuluyodu ilik yagı sürdü gecti anlatayım sana da inş işine yarar..

bildigimiz kemik alıyosn kasaptan onun içinde yag oluyomus onu eritiosun bi kabın içinde sonra sac diplerine sürüosun biraz beklet 15 20 dakka kadar sonra yıka biraz kokar cok deil ama olsun arkadasım yaptı saclarında cıkma bile oldu artıs bile oldu bunu televizyonda da gormustum bıraz ugrastırıcı gıbı gorunuyor ama denemeye deger bence ıns faydasını gorursun buraya da yaz sonucunu ama bunu 1 hafta falan dene yap sureklı...

allah sifa versın ınş..

canım saçına kaynak yaptırsan ek saç taktırsan tam adını bilmiyorum 1 yıl dayanıyor sanırım.Kuaförle bir konuş saçına kaynak yaptır.Bu aradada bakım yağlarına ve tedavie devam edersin.

bu kaynak 400 lira filan para biriktirip yaptırabilirim yaza doğru öğrenciyim ama bu dediklerinizi denycem abur cubur çok nadir yiyorum.sebze meyve et filan tüketiyorum doktor 16 yaşını doldurduğunda hala düzensizse seni kadın doğuma yönlendirelim dedi galiba onunda etkisi var :(
Umarım kurtulurum :( çok özeniyorum :( psikolojim bozuldu acayip

üzülme canım artık herşeyin tedavisi var.Sen kaynak saç işini konuş.Arkadaşta vardı inan nasıl gür gözüküyordu.Herkese kendi saçım diyordu:DTabi sen doktoruna git tedavini ol.

canım çok üzüldüm sorununa ama bu kadar takma kafana umutsuz olma bi arkaşında dediği gibi artık herşeyin bi tedavisi var Allah yardımcın olsun inşallah üzme kendini kaynak yaptırmayı düşünüyosun sanırım bu yaz benim annem yaptırdı aslında saçları çok gürdür ama dayımın düğünü vardı uzun olsun istediği için yaptırdı 2-3 ay kadar sonra çok rahatsız ettiği için çıkarttırdı ve saçında çok dökülme oldu hala iyi ama eski gürlüğü yok farkedilir şekilde döküldü anlayacağın iyice araştır güvendiğin bi kuaföre danıştıktan ve zarar gelmez sözünü aldıktan sonra böyle bi işe kalkış canım benden nacizane bi tavsiye.

bizim sınıfta bir kız vardı saçları kaynaktı kendi saçım diyordu:) baya da hoş gür duruyordu.çok kişi kullanıyor kaynak.Sen bence şimiden araştır Özgenin dediği gibi.Yaptırmış memnun olmuş kişilerin kuaförüne git.Dökülmeme yapıp yapmadığını sor.Saç ekme gibi birşey de olamaz mı acaba:S bayanlarda oluyor mu acaba?

Back