davul fırında kek, börek, kurabiye ve poğaça kaç dakikada pişe r???

turtaa

gencim güzelim yaşasın :)
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2008
403
4
296
Çanakkale
hanımlar benim davul fırınım var. fakat neyi kaç dakika pişirmem gerektiğini bilmiyorum. okuduklarıma göre bir çok kişi bu fırınlardan kullanıyor. bu kişilerden ricam, kekin, kurabiyenin, poğaçanın ve böreğin kaçar dakikada piştiklerini söylemesi.

başka fırınım yok. bir kere kek yapmayı denedik, kekin üstü yandı, altı normal pişti, içi ise çiğ kaldı. olan malzemelerime oldu her şeyi çöpe atmak zorunda kaldım.

mesajlarınızı dört gözle bekliyorum.

Kimsenin cevap vermemesi kötü olmuş çünkü bunu ben de çok merak ediyorum.İnternetten araştıracağım artık.

evet ya hep yazmışlar kekim çok güzel oluyo, davul fırından vazgeçmem diye ama yardım elini uzatmamışlar bize :D internette de yok ki araştırdım bayaa.

mesajını yeni gördüm cnm benim de davul fırınım var kek 15 dk da pişiyor ama ilk 5 dk dan sonra alt yazan düğmeyi kapat sadece üst açık kalsın. sonra 10.dakikada da alt bölümün düğmesini yeniden aç. alt sürekli yanarsa kararır çünkü. arada 1-2 dk da üst bölümün düğmesini kapatabilirsin son dakikalara doğru.

kurabiyeler de aynı şekilde 15-20 dk da pişer. onları da son dakikalara doğru alt bölümün ısısısını kapatman lazım, yoksa yanar. kurabiyeleri yağlı kağıt üzerinde pişir ama.
umarım faydalı olabilmişimdir. deneyince yorumlarını bekliyorum.

mesajını yeni gördüm cnm benim de davul fırınım var kek 15 dk da pişiyor ama ilk 5 dk dan sonra alt yazan düğmeyi kapat sadece üst açık kalsın. sonra 10.dakikada da alt bölümün düğmesini yeniden aç. alt sürekli yanarsa kararır çünkü. arada 1-2 dk da üst bölümün düğmesini kapatabilirsin son dakikalara doğru.

kurabiyeler de aynı şekilde 15-20 dk da pişer. onları da son dakikalara doğru alt bölümün ısısısını kapatman lazım, yoksa yanar. kurabiyeleri yağlı kağıt üzerinde pişir ama.

hay allah razı olsun ya :71: :70: nasıl mutlu oldum anlatamam. yarın ilk işim kurabiye yapmak olcak. çok teşekkür ederim aysra'cım

ay inşallah olur yaa, ben aynen anlattığım gibi yapıyorum. hatta dün akşam kek ve poğaça yaptım 20 şer dakikada.senin de sonuç için yorumlarını bekliyorum

HARİKASIN :kkk:

$180420121701.webp he he olduuu yaptımmm ama 15 dakikada olmadı.Islak kek ve üstünde puding var.Kolay yaş pasta :9: Gerçekten çok güzeldi.Davul fırında da pasta yaptım ya artık kendimi bir şey sanıcam :1:

mesajını yeni gördüm bende 4 yıldır davul fırın kullanıyorum börekler yemekler harika oluyor tek sorun kek yaparken oluyor.keki fırına koyarken fırın soğuk olsun ilk 5 dakika fırını açmayın ardından altını kapatın üst yansın 5 dakika sonrada altınıda açın ikisi aynı anda yansın bu arada piştiğini yadda hamur kalıp kalmadığını anlamak için içine kürdan batırın kürdan kuru çıkarsa pişmiş hamur yapışmışsa üstünü kapatıp altını açın çünkü üsk çabuk pişiriyor onu siz ayarlayın artık afiyet olsun.

Allah razı olsun. Öyle güzel anlattınız ki ilk denemede tuttu kek çok güzel

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    43,2 KB · Görüntüleme: 742
Back
X