• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dava acabilirmiyim

Kanunda düzenlenen iftira bizim bildiğimiz iftira değil maalesef. Birinin haksız yere kovuşturma ya da soruşturma geçirmesini sağlayan kişiler iftira suçundan yargılanabilir.

Kişinin şeref ve haysiyetine karşı suçlar elbette kanunda var olup konu sahibinin olayı herhangi bir suç tanımına karşılık gelmemekte bana göre. Hakaret hükümlerine gitsek desem bu olay gıyapta hakarete giriyor. Onun da şartları sağlanmıyor. Cezai anlamda bir sorumluluk bulamadım ben. Ama dediğim gibi tazminat davası söz konusu olabilir.

Tazminat davası için de çeşitli şartlar ve 2 ila 10 yıllık zamanaşımı süreleri var. Olay senaryosuna göre tazminata hükmedilip hükmedilmeyeceği değişir.
Şunu da ekleyeyim örneğin sizin kendi fotoğraflarınız telefonunuz ya da hesabınız hack'lenerek elde edildiyse bunun bir cezası var.

Kanunda düzenlenen iftira bizim bildiğimiz iftira değil maalesef. Birinin haksız yere kovuşturma ya da soruşturma geçirmesini sağlayan kişiler iftira suçundan yargılanabilir.

Kişinin şeref ve haysiyetine karşı suçlar elbette kanunda var olup konu sahibinin olayı herhangi bir suç tanımına karşılık gelmemekte bana göre. Hakaret hükümlerine gitsek desem bu olay gıyapta hakarete giriyor. Onun da şartları sağlanmıyor. Cezai anlamda bir sorumluluk bulamadım ben. Ama dediğim gibi tazminat davası söz konusu olabilir.

Tazminat davası için de çeşitli şartlar ve 2 ila 10 yıllık zamanaşımı süreleri var. Olay senaryosuna göre tazminata hükmedilip hükmedilmeyeceği değişir.
10 seneyi gectigi icin dava acamiyorum oyle mi

Kendin diyorsun suç
sahitlik yaptiririm gonderdigine dair ss bulurum ama fake hesap bi yol bulamiyorum yardima ihtiyacim var bu suc sonucta iznim olmadan ben gibi davranmis ama dava acabiliyomuyum acamiyomuyum
Ortada bir suç varsa tabi ki açarsın ip adresinden fake de olsa bulunur.diye biliyorum

Daha geçen gün milyonluk vurgun yapan dolandırıcıyı zaman aşımından dolayı serbest bıraktılar. Adam 12 gün yatıp çıkmış, yaptıkları da yanına kar olarak kalmış.
Sizin durumunuzda da aynı şey söz konusu maalesef.

Daha geçen gün milyonluk vurgun yapan dolandırıcıyı zaman aşımından dolayı serbest bıraktılar. Adam 12 gün yatıp çıkmış, yaptıkları da yanına kar olarak kalmış.
Sizin durumunuzda da aynı şey söz konusu maalesef.
sinirden agliyorum cezasiz kalacak hic baska yol yokmu ceza almasa bile dava acamaz miyim

Son düzenleyen: Moderatör:
cok garip olay benim simdi haberim oluyo ama dava acamiyorum
Normalde öğrenmeden itibaren 2 sene içinde dava açmanız lazım. Ama her halde olay meydana geldiği andan itibaren 10 sene geçmesi lazım. Mesela 9.senede öğrendiniz diyelim dava açma süreniz 2 sene değil 1 sene. Sizin de 11 sene olduğu için dava sanız dahi reddedilir diye düşünüyorum.

Normalde öğrenmeden itibaren 2 sene içinde dava açmanız lazım. Ama her halde olay meydana geldiği andan itibaren 10 sene geçmesi lazım. Mesela 9.senede öğrendiniz diyelim dava açma süreniz 2 sene değil 1 sene. Sizin de 11 sene olduğu için dava sanız dahi reddedilir diye düşünüyorum.
Valla çok yanlış bi sistem

Şunu da ekleyeyim örneğin sizin kendi fotoğraflarınız telefonunuz ya da hesabınız hack'lenerek elde edildiyse bunun bir cezası var.
Avukat hanım merhaba. Cinsel taciz ve müstehcenlik suçları kapsamındadır bahsi geçen olay. Yargıtayın fikri de bu yönde

Olayın detaylarını bilmiyorum ama zamanaşımı 15 yıl. Sen yine de şikayetçi ol savcılığa suç duyurusunda bulun

Avukat hanım merhaba. Cinsel taciz ve müstehcenlik suçları kapsamındadır bahsi geçen olay. Yargıtayın fikri de bu yönde
Merhabalar 🤗 Ama konu sahibinin kendi fotoğrafı değil kullanılan. Başka biri çıplak fotoğrafını atıyor, yüzü sorulunca konu sahibini atıyor. O yüzden emin olamadım.

Merhabalar 🤗 Ama konu sahibinin kendi fotoğrafı değil kullanılan. Başka biri çıplak fotoğrafını atıyor, yüzü sorulunca konu sahibini atıyor. O yüzden emin olamadım.
Evet farkındayım yine de bahsettiğim suçların kapsamına giriyor. Montaj olarak Yargıtay kararlarını aratabilirsiniz

Dava acabildigime cok sevindim ustunden 10 sene gecmis ama ip adresinden bulabilirler degilmi bilen varsa yardimci olursa cok iyi olur

merhaba arkadaslar yillar once kavga ettigim bir kiz ben gibi davranarak insanlara ustsuz fotografini atmis yuzunu soranlara benim fotografimi atmis yillar sonra ortak arkadasimiz itiraf etti bu kisiyi dava etmek istiyorum ama davalarda zaman asimi gibi bir olay varmis bu olay olali 9 sene oluyor ben cocuktum o zaman lutfen yardim edin dava acabilir miyim acamaz miyim bu kisiye ne yapmaliyim
Zaman aşımı var doğru ama yinede bir avukatla görüşün derim.

Back