• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dava acabilirmiyim

ceren2223

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Mart 2023
37
9
1
merhaba arkadaslar yillar once kavga ettigim bir kiz ben gibi davranarak insanlara ustsuz fotografini atmis yuzunu soranlara benim fotografimi atmis yillar sonra ortak arkadasimiz itiraf etti bu kisiyi dava etmek istiyorum ama davalarda zaman asimi gibi bir olay varmis bu olay olali 9 sene oluyor ben cocuktum o zaman lutfen yardim edin dava acabilir miyim acamaz miyim bu kisiye ne yapmaliyim

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadasımla konusmamin fotografini atmistim fotograf gozukuyor mu ustte siteyi kullanmayi cozemedim

Kanıtınız varsa şikayetçi olursunuz ama arkadaşla konuşma kanıt sayılmaz. Fotoğraf yok bu arada. ..
kendi fotografimi attim galiba 🤣 hicbi fotograf gozukmuyo mu kanit bulabilirim onemli olan acip acamamam

merhaba arkadaslar yillar once kavga ettigim bir kiz ben gibi davranarak insanlara ustsuz fotografini atmis yuzunu soranlara benim fotografimi atmis yillar sonra ortak arkadasimiz itiraf etti bu kisiyi dava etmek istiyorum ama davalarda zaman asimi gibi bir olay varmis bu olay olali 9 sene oluyor ben cocuktum o zaman lutfen yardim edin dava acabilir miyim acamaz miyim bu kisiye ne yapmaliyim
Kanitlayabiliyor musunuz ? Sadece bir itiraf mi var elinizde o kişi şahitlik yapacak mı ?

Düşünüyorum düşünüyorum bunun ceza kanununda yeri yok, hani özel hayatın gizliliği desem belli ki daha önce bir yerlerde paylaştığınız fotoğraf bunlar o da elendi. Olsa olsa tazminat davası açabilirsiniz. Çünkü tehdit yok hakaret yok, bana kalırsa cezai sorumluluk yok. Hukuki sorumluluk var. Onda da bu mevzuyu ne zaman öğrendiğiniz önemli. Fiili ve faili öğrendikten 2 sene içerisinde tazminat davasını açmanız gerekiyordu.

Düşünüyorum düşünüyorum bunun ceza kanununda yeri yok, hani özel hayatın gizliliği desem belli ki daha önce bir yerlerde paylaştığınız fotoğraf bunlar o da elendi. Olsa olsa tazminat davası açabilirsiniz. Çünkü tehdit yok hakaret yok, bana kalırsa cezai sorumluluk yok. Hukuki sorumluluk var. Onda da bu mevzuyu ne zaman öğrendiğiniz önemli. Fiili ve faili öğrendikten 2 sene içerisinde tazminat davasını açmanız gerekiyordu.
olayi yeni ogrendim ama olayin ustunden cook zaman gecti ne olursa olsun bi sekilde dava acmak istiyorum baska bi arkadasimizin hesabina attigi fotograflar var benim yuzumu atmis digerlerine attigi gibi ama fake bi hesaptan atmis o oldugunu sslerle kanitlayamam ancak ip adresi alinmali bi yol bulamiyorum bu durumda tazminat davasi acabilirmiyim

Kanıt varsa açarsınız tabii... ama ben başka bir noktaya daha çok takıldım. 9 yıl önceki olayı şimdi size anlatan olay yaşanırken şahit olup susan kişi emin olun dostunuz değildir onun ipiyle kuyuya inilmez!
zaman gectigi icin acilamayabiliyo galiba ama ben yeni ogrendim olayi o insanlari su is biter bitmez hayatimdan cikarcam

Kanitlayabiliyor musunuz ? Sadece bir itiraf mi var elinizde o kişi şahitlik yapacak mı ?
sahitlik yaptiririm gonderdigine dair ss bulurum ama fake hesap bi yol bulamiyorum yardima ihtiyacim var bu suc sonucta iznim olmadan ben gibi davranmis ama dava acabiliyomuyum acamiyomuyum

Kanıt varsa açarsınız tabii... ama ben başka bir noktaya daha çok takıldım. 9 yıl önceki olayı şimdi size anlatan olay yaşanırken şahit olup susan kişi emin olun dostunuz değildir onun ipiyle kuyuya inilmez!
hep birlikte oldugum ilkokul arkadaslarimdi kizda oyle

simdi tekrar konustuk 10 seneyi gecmis olay 11 olmus

İnanamıyorum bu nasıl pis zihniyet nasıl yapabilir nasıl bir kin bu peşini bırakmayın asla 😱

Gerçekten mi? Yani ben millete çıplak fotoğraf atıp sonra başkasının adını versem,iftira atsam bunun cezası yok mu?

Gerçekten mi? Yani ben millete çıplak fotoğraf atıp sonra başkasının adını versem,iftira atsam bunun cezası yok mu?

Var tabii ki, fake hesaplar bulunuyor artık ama konu sahibinin o dönemki hesabı bulup url ile şikayet etmesi gerekiyor diye biliyorum

baskalarina yuzumun fotografini atan ben gibi davranan kizin bunu bana 11 sene sonra soyleyenlerin hepsinin ilkokul arkadasim olmasi cok kotu yillardir arkadastik kimseye guvenmeyin

Kanunda düzenlenen iftira bizim bildiğimiz iftira değil maalesef. Birinin haksız yere kovuşturma ya da soruşturma geçirmesini sağlayan kişiler iftira suçundan yargılanabilir.

Kişinin şeref ve haysiyetine karşı suçlar elbette kanunda var olup konu sahibinin olayı herhangi bir suç tanımına karşılık gelmemekte bana göre. Hakaret hükümlerine gitsek desem bu olay gıyapta hakarete giriyor. Onun da şartları sağlanmıyor. Cezai anlamda bir sorumluluk bulamadım ben. Ama dediğim gibi tazminat davası söz konusu olabilir.

Tazminat davası için de çeşitli şartlar ve 2 ila 10 yıllık zamanaşımı süreleri var. Olay senaryosuna göre tazminata hükmedilip hükmedilmeyeceği değişir.

Back
X