2008 temmuz sonu-ağustos ortasına kadar datça öğretmenevinde kaldım.bu sene de tekrar oraya gideceğim ailemle kismet olursa.fiyatlar,odanın konumuna göre değişiyor ( denize bakıp bakmamasına göre ) . suit oda ( balayı odası )160 tl idi. diğer odalar 1 kişi için günlük 60 tl idi. yani kuzenle benim kaldığım oda öyleydi.bu fiyatlara yalnızca sabah kahvaltısı dahil.öğle yemeği fix menü akşam yemeği ala carte.ödemesi size ait.akşam yemeği menüsü yaklaşık 8-10 tl ( 1 kişi için ).kahvaltı dışındaki fiyatlar oda fiyatına dahil değil.suit oda tamamen,sitede resimde gösterildiği gibi.gayet de rahat ( mini buzdolabı,tv,klima zaten her odada var,bornoz takımı,masası,dolapları...) diğer odalarda normal.mini tv si kliması balkonda masası vs.. ( ayrıntıya girmeye çalıştım normal ama temiz odaları ) akşam yemeği zaten havuz kenarında canlı müzik eşliğinde yeniyor.hiç gürültü yok.düğün vs ye de hiç rastlamadım.denize sıfır.öğretmenevinin 0 olduğu deniz çok temiz ama kum yok denizin içi de büyük taşlarla dolu.sahil de taş küçük küçük,deniz taşı çakıl taşı.. kumu yok ama üzerine havluyu serince oturulabiliyor.sahili kumlu olsun istediğimiz için Kara İncir plajına giderdik.Datça Öğretmenevine 3-5 km çok yakın..sonra öğretmenevinden çıkıp akşamları gezerdik en sevdiğim yer de giderseniz görürsünüz akşamları gençler bi meydan vardı orda müzik yaparlardı,gitar,yan flüt,tef,vs...eğlence mekanlarından en ünlüsü Gallus disc,cafe var cumartesi ve çarşamba yoğun olur kalabalık güzel olur.datça kesinlikle gezilmeye görülmeye değer sakin ve süper bir yer.öğretmenevi de çok rahat temiz,hiç bir sıkıntı çekmedik.memnunuz.havası da cok yakıcı sıcak değil nem de fazla yok nefes alabiliyoruz rahat rahat ( özellikle astım hastaları için muğladaki en ideal tatil yeri ) kafanıza takılan başka bir şeyler de varsa yardımcı olurum seve seve.temmuz 13 ünde gideceğiz inş.1 ay öncesinden rezervasyonumuz var bildiğim kadarıyla . tam fiyatlar için bence arayıp sorabilirsiniz.