- 6 Aralık 2010
- 2.958
- 2.041
- 398
- 30
- Konu Sahibi cheryblossommm
-
amin canım.aminnAynen öyle canini çok skmamaya calis guzelm arkadasinda dur her seyn hayirlisi olsun
inşallah canım ya senin adına sevindim gerçekten.bizbşta soktuk araya adam ama o zaman şartlar kötü olduğundan babam hayır dedi.zaten benim öyle gözüm yüksekleride değil herşeyle mutlu olabilen bi insanım.ki stanadartlarımız normal oluck bnde çalışcğım için.ama aile işte.sanki çok elit bi aileymişiz gibi küçük görüyorlar karşı tarafı
benimkide girdi uzman çavuşluk sınavına fakat almadılar torpil dönmüş o gün.bidaha girme şansı var mı acaba bilmiyorum
şu anda ayrıyız sanıyorlar zaten.telfon falan yok askerimle interntten görüşüyorum yaşım 21 zaten hiç telefonum olmadı .gizli kullanıyordum
açıktan okuyorm.evde tek başımayım çok az arkadaşım var.telefonum da yok .hiç olmadı.tercih işi olsaydı telefonm olurdu zaten canım ama drum böyle ..universiteye giden bir ogrencisiniz, 21 yasındasınız ve hic telefonunuz olmadı?
biraz ilginc geldi.
elbette tercihiniz bu yonde olabilir veya maddi nedenlere de dayandırılabilir.
ancak gunumuzde ufacık cocukların bile elinde telefon oldugunu dusununce...
mesela okuldaki arkadaslarınızla odev vb durumları nasıl konusuyorsunuz?
ya da arkadaslarınızla bir program yaptıgınızda nasıl haberlesiyorsunuz?
açıktan okuyorm.evde tek başımayım çok az arkadaşım var.telefonum da yok .hiç olmadı.tercih işi olsaydı telefonm olurdu zaten canım ama drum böyle ..
yok canım kültür farkıda yok aslında babam devlt memuru onn babası inşaat işçisi.onlar ebnden bi öğretmen savcı fln öyle biriyle evlenmemi bekliyorlarCanim maddiyat önemli degilde anladigim kadariyla aileler arasinda kültür farki var. Bu öyle önemli bir sorunki, ben evlenince anladim. O yüzden bence iyi düşün
sorun aradaki maddiyat farkı .biz orta halli bi aileyiz aslında.bbm devlt memuru.anem ev hanımı.ama sevgilimn ailsei köyde yaşıyo diye köye kız verrmeyiz gibi bi anlayış var.oysaki köyde oturmayacağız byramdan bayrma belki.sevglmn kardeşleri de hiç anlamıyorlar köy işinden .ki öyle inekler fln düşündükleri gibi ortam yok.gelin görünki önyargı duvar gbisiz derslerinize agırlık verin, aksatmayın ki aileniz sevgilinizden dolayı oldu sanmasın.
mezun olduktan sonra da onlarla konusursunuz.
eger guvenilir ve iyi biri olduguna inanıyorsanız neden hayatınızı ortaklastırmayasınız.
ailenizinelbette sizin iyiliginizi refahınızı dusunuyordur...
ancak egitimin denkligi ise sorun ilkokul mezunu muteahhit olsa yine tavırları aynı mı olacaktı? eger hayatınızı idame ettirecek kadar olsun diyip dertleri para degilse itirazları neye?
siz yeter ki kör aşık olmayın, huzurlu bir yuvanız olacagına inanıyorsanız zamana guvenin, egitiminizi tamamladıgınızda da ailenizi bir sekilde ikna edersiniz.
şu haliyle babanızın askerlik olmadan vermem demesini de, sonradan vazgecmesini de haklı buluyorum aslında.
iliskinize isim koymak icin bu kadar acele etmeyin.
once egitiminizi tamamlayın, gerisi corap sokugu gibi gelir ; )
yok canım kültür farkıda yok aslında babam devlt memuru onn babası inşaat işçisi.onlar ebnden bi öğretmen savcı fln öyle biriyle evlenmemi bekliyorlar
teşekkür ederim ablacm o zaman iyi dileklerin için.çok zor bu işler çokk atlatmışsın geçmiş ama çok şükürMaddiyat oyle uc noktalarda bir seyki zenfn diye evlenirsin ters giden bisyler olur tepetaklak oluverirsin fakirlik te ayni sekilde cakisio cabaladiktan sonra hersey birsekilde oluyo saikin maddiyat icin birakma sevgilini ailen de kabul edicektir yeter ki pes etme ask sevgi cok ozel duygular bunu bulduysan sakin birakma canim yasadiklarini yasamis bir abla olarak tavsiyem:)
bnmki köylü ama benden kibar ben o açıdan bişey olacağını sanmıyorum aklımla da hareket etmeye çalışıyorum canım allahm pişman etmesinİyı düsun derim bizimkilerin arasinda yemeği yerde yemek ve masada yemek problemi bile cikti
ayrı biliyorlar canım.ama sanki herşey hazır olunca bile karşı çıkacaklarmı ş gibi geliyorZamana bırakın erkek arkadaşınız askerden gelsin işinizi de yoluna koyun sonra tekrar çıkın ailenizin karşısına belki gene tepki verirler ama bu sefer karşı çıkmak için sebep bırakmamış olursunuz . bunlar olana kadar da ailemiz ayrı bilsin sizi yoksa çok yipratirlar
sorun aradaki maddiyat farkı .biz orta halli bi aileyiz aslında.bbm devlt memuru.anem ev hanımı.ama sevgilimn ailsei köyde yaşıyo diye köye kız verrmeyiz gibi bi anlayış var.oysaki köyde oturmayacağız byramdan bayrma belki.sevglmn kardeşleri de hiç anlamıyorlar köy işinden .ki öyle inekler fln düşündükleri gibi ortam yok.gelin görünki önyargı duvar gbi
bu konuda haklısın bi gece kafam attı sabahında söylemiştim canım .o kadar baskı oldu ki sinirden patlamıştım böyle böyle diye sonra gürültü kıyamet tabiiş onları konusmaya geldigi zaman duzenlerini gorurler, aileyi tanırlar zamanla onyargılarını da yıkarlar.
ancak daha askerligini bile yapmadan koye kız verme dusuncesi aileni daha bir urkutmus olabilir. haklılar...
biraz fazla gozukara ve dusuncesizce baslamıssın. bu kadar acele etme.
sen meslegini eline al, sevgilin de kendince hazırlıklarını yapsın, ailenizin karsısına ne kadar az problemle cıkarsanız ikna etmeniz de o derece kolaylasır.
Haklisin herşey hazır olunca da karşı çıkabilirler anladigima gore biraz kuralcı ailenin var telefonun olmadığına gore. Şimdiden bunları düşünüp kendini üzme derim zamanı geldiğinde düşünürsün bunları. Sevgilinin isi olduğunda ve sen hala onunla olmak istersen zor da olsa ikna edebilirsin bu senin hayatin çünkü evleneceğin kişiyi kendin secmelisin.ayrı biliyorlar canım.ama sanki herşey hazır olunca bile karşı çıkacaklarmı ş gibi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?