• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dantel dışında çeyiz için alternatif fikirler

KaRaLaHaNa

YaLNıZLıK YoRaR iNSaNı...
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2008
6.102
1
156
İstanbul
arkadaşlar...
sizden fikir almak istediğim konu şu;
arnızda çeyiz hazırlayan yada bu dönemi atlatıp çeyiz hazırlamış olanlar vardır.benim sorum şu;dantelden hoşlanmadığınızı düşünün.çeyizde olmazsa olmaz bazı şeyler mutlaka vardır ama mesela mutfağa ve ilk gün yatağınıza neler serdiniz.dantel dışında başka şık alternatifler var mıdır? neler yapabiliriz?

(özellikle mutfak için hele şimdiki mutfaklar bazı takımlar gerçekten iğreti duruyor.olmadanda olmaz diyorlar.ben kullanmayacağım şeylere boşuna o kadar para dökmek istemiyorum)

fikirlerinizi bekliyorum...:CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv:

arkadaşlar...
sizden fikir almak istediğim konu şu;
arnızda çeyiz hazırlayan yada bu dönemi atlatıp çeyiz hazırlamış olanlar vardır.benim sorum şu;dantelden hoşlanmadığınızı düşünün.çeyizde olmazsa olmaz bazı şeyler mutlaka vardır ama mesela mutfağa ve ilk gün yatağınıza neler serdiniz.dantel dışında başka şık alternatifler var mıdır? neler yapabiliriz?

(özellikle mutfak için hele şimdiki mutfaklar bazı takımlar gerçekten iğreti duruyor.olmadanda olmaz diyorlar.ben kullanmayacağım şeylere boşuna o kadar para dökmek istemiyorum)

fikirlerinizi bekliyorum...:CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv:

Bende çeyiz hazırlığı yapıyorum canım.
Mutfakta dantelden hoşlanmayanlardanım.Onun yerine alternatif olarak sade yunan işi denen dantellerden almayı düşünüyorum ben.
İlk gün yatağa ne serdiniz sorusunu anlamadım.Yatağa ilk gün için özel nevresim takımları var çok hoş.Herhalde ondan sererim CADIARZU

canım bende dantelden nefter ediyorum. onun için spor tarzım oln takımlar aldım. hem odalarım için hemde mutfak için. bende şu anda çeyiz hazırlıyorum. mesela mutfak çin ranner lı bir takım aldım. bak örtüsü şöyle...
47ytlqz8.jpg

ben de bu konuda turuncuma katılıyorum..
dantelden hiç hoşlanmam, evimin hiçbir köşesinde de bulunsun istemem..
bu nedenle , dantel v.s yapmayıp , evimi tuttuktan sonra uygun bir şeyler almayı düşünüyorum.
ilk gece yatağa ne tür bir örtü serileceğine gelince , balayına gideceğimiz için öyle bir derdim yok fakat balayı dönüşünde , saf saten kırmızı veya siyah bir nevresim takımı örtmeyi düşünüyorum:utangac:

mutfağa annemin nakışla yaptığı takımı serdim minicik bi danteli var nakışı çok güzel diye onu serdim ve annecimin el emeği olmasaydı asla evime sokmazdm. şimdi bayıla bayıla kullanıyorum çok şeker çünkü (:

yatağa da annem normal nevresim takımımı hazırlamış yengemler sersin diye ama onlar sağolsun dantelli etek çarşaflı takın gibi bişi sermişler iğreçti :roflol: tatilden döner dönmez nevresim takımımı serdim (:

ben de bu konuda turuncuma katılıyorum..
dantelden hiç hoşlanmam, evimin hiçbir köşesinde de bulunsun istemem..
bu nedenle , dantel v.s yapmayıp , evimi tuttuktan sonra uygun bir şeyler almayı düşünüyorum.
ilk gece yatağa ne tür bir örtü serileceğine gelince , balayına gideceğimiz için öyle bir derdim yok fakat balayı dönüşünde , saf saten kırmızı veya siyah bir nevresim takımı örtmeyi düşünüyorum:utangac:

saten takımlar benimde çok hoşuma gidiyor :jeyyar:

canım senin soruna gelince de hazır alabilirsin, hiç örtü istemiyorum deme malesef biraz abes karşılanıyor bu durum yeni gelin evinde. Hazır bir takım al sonra istemiyorsan yine serme. Ama ilk zamanlar için bişeyler şart kaydirigubbakcemile5

ben dantelden cok hoşlanıyomm ama cokta aşırı sermem dantel dersem pıke ve nevresımde cok sevıyom ama ılk gun gıdıpte sermem herhalde ogun bıgelsınde artık karar verrım:jeyyar: cok şık bı saten nevresım takımı kırmızı renklı olabılır

bizim buralarda adettir kızlar ilk gün yatağa beyaz nevresim takımı serilir-tatlicadiarzu- nedeni malum:jeyyar:

yatağa da annem normal nevresim takımımı hazırlamış yengemler sersin diye ama onlar sağolsun dantelli etek çarşaflı takın gibi bişi sermişler iğreçti :roflol: tatilden döner dönmez nevresim takımımı serdim (:

işte bu zorunluluk sinir bozucu.mutlaka gelen giden ve etraf için gerekli şeyler var.sevenlere sözüm yok zevk meselesidir.ama ben gerçekten danteli görmeye dayanamıyorum.içim sıkılıyor.harika hazır şeyler var.insanın kendisine bıraksalar aynen bende böle yaparım ama işte mecburen.

yatak için mutlaka yatak örtüsü olacak zaten.ama onu çeyiz sermede açık bırakıp alttaki ara yada pike takımını gösteriyorlar ya.beyaz iştende çok şık takımlar var.olur mu ilk gün acaba.çünkü artık hiç güzel örenkte yok.hepsi aynı birbiriyle.

mutfağada takım mecburen alınacak en iyisi hazır ve şık bişiy alıp görüntüyü sağlamak.eve girer girmez hepsini topalrız zatenkaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

Merhabalar bende yeni evlendim 2 ay oldu bende danteli pek sevmem
ama malumunuzki serildi çok kısa bir sürea.sbenim annem nakış öğretmeni
çok güzel yapmış olduğu nakışlı oda takımları var ajurlu falan tam takım
renkli renkli spor duruyor onu kullanıyorum zaten öle pek serecek kadar eşya
almadık bitane televizyon ünütem var ona seriyorum o şekilde değerlendiriyorum:lepi:
mutfağımda küçük zaten dolaplarımda beyaz işle işlenmiş peçeteler var hepsi
harikalar onları serdim ama iyi aklıma geldi onları kaldırıcam artık kirlenmesin
mutfak için özel takımım var annem meyvelerden işlemişdi oda el nakışı onu sericem
benim çeyizimde a dan z ye hiç hazır alınıp konmuş bişiy yok nevresim takımlarımı
bile annem dikdi kendi elleriyle sağolsun allah annelerimize hayırlı ömürler versin inşa.s.

konuyla ne kadar alakalı olur bilmyorum ama benimde nevresim takımları dantel ama ben de kullanmamayı düşünüyorum onu ütülemesi bir dert kullanması dert alternatif bir şey düşünürken bu başlığı gördüm ve burda sormayı uygun buldum
bende lastikli çarşaf kullanmayı düşünüyorum ama nevresim takımlarında lastikli çarşafı olan takımlar var mı bilmiyorum ?
siz böyle kullandınız mı?

BAKCANIMSANA ÖRNEK GÖSTERİM BEN HİÇBİŞİY SAERMEDİM DANTEL SEVMİYORUM HOŞUMADA GİTMİYOO MUTFASMA KAPOTENE YAPTIRDIM TEYSEM ÇEYİZCİ OLDU İÇİNN
mutfak2hq9.jpg

Danteli ben de sevmiyorum. o yüzden mutfağa dertsiz kumaş diye bir kumaş var ondan bir takım yaptırdım. çok hoş duruyor. Ben çok sevdim leke tutmadığı ve yıkaması kolay olduğu için dertsiz kumaş diyorlar ama görüntüsü çok güzel, parlıyor benimki mesela.
Salon için de tülcülerden artan tül aldım ve onu oda takımı yaptırdım bir çeyizciye. kenarına yine parlak bir şerit yapmış kadın al sana oda takımı çok güzel gerçekten.
Dantelli nevresim takımları mecburen yaptırdım çünkü yeni gelinde olmazsa olmazmış. Ama fazla kullanacağımı sanmıyorum onun yerine sade nevresim takımlarım var onları kullanırım. diğerlerini de misafir gelince onlar için kullanırım artık. Ama pike takımı yaptırmadım mesela. onu görmeye dayanamıyorum çünkü. pikeye dantel falan dikiyorlar ya bir sürü de bir şey dikiyorlar üstüne sevmediğim için ondan yaptırmadım.

BAKCANIMSANA ÖRNEK GÖSTERİM BEN HİÇBİŞİY SAERMEDİM DANTEL SEVMİYORUM HOŞUMADA GİTMİYOO MUTFASMA KAPOTENE YAPTIRDIM TEYSEM ÇEYİZCİ OLDU İÇİNN
mutfak2hq9.jpg

evet canım işte demek istediğim tamda buydu.sen git şimdi bu dolaplara şıngır mıngır sallanan örgü peçeteleri koy.ben yakıştıramıyorum.olmazsa olmaz diyorlar.bende mutfak için şöle düşünüyorum.alayım hazır güzel bir takım.dlaplarıma sermek yerine çeyiz serilirken mutfak masasının üzerinde falan bir şekilde güzel bir sunum yapayım.sonrada hepsini toplayıp kaldırayım.güzel fikir.ama işte dediler diyecekler boşa para kullanmayacağım şeye.

konuyla ne kadar alakalı olur bilmyorum ama benimde nevresim takımları dantel ama ben de kullanmamayı düşünüyorum onu ütülemesi bir dert kullanması dert alternatif bir şey düşünürken bu başlığı gördüm ve burda sormayı uygun buldum
bende lastikli çarşaf kullanmayı düşünüyorum ama nevresim takımlarında lastikli çarşafı olan takımlar var mı bilmiyorum ?
siz böyle kullandınız mı?

arkadaşım hazır nevresimlerin hiç birinin çarşafı lastikli değildir.ama mefruşatçılarda yada artık pazarlarda bile penye lastikli çarşaflar satılıyor.her renk nevresimine göre uydurup alabilirsin.çok kullanışlı

arkadaşım bazı nevresim takımlarında lastikli uçlar var satenlerde bile var..

ben mutfagım için rokoko yaptırdım çok modernler..gelin yatağı içinde çok hoş saten takımlar var onlardan birini alıcam..
home swet home dakiler süper valla..

arkadaşım bazı nevresim takımlarında lastikli uçlar var satenlerde bile var..

ben mutfagım için rokoko yaptırdım çok modernler..gelin yatağı içinde çok hoş saten takımlar var onlardan birini alıcam..
home swet home dakiler süper valla..

lastikli uçlar yani baza fırfırı sanırım değiğin evet onlar var ama uykusetlerinde yada dört mevsimlerde.ama bu lastikli çarşaf başka.ama belkide ben bilmiyorumdur vardır.bilmediğin konuda susacaksınbenneyaptımki

hme sweet home fikrine katılıyorum.yatak örtüsü falan araştırıyorum netten biraz baktım harika şeyler var.mağazasınıda görmüştüm ama fiyatları hakkında hiç bir fikrim yok .inş uçuk dğildir.saten takımlar demişin bir örneklesen rica etsem resim koyabilirsen .

ben danteli ve örtüleri pek sewmiyorum sewsem de mobilyalarıma gitmiyor
ama mobilya rengine göre modern şık bir örtü tercih etmen daha güzel olur
modern mutfak dolaplarında peçete hiç hoş durmuyor

Back
X