Mutluluklar diliyorum öcelikle.Bende nikahımı düğün salonunda yaptırmak istemiştim.Kınam istanbulda yani ikametgahlarımızın olduğu yerde düğünümde nişanlımın memleketinde olacak.Nikahı düğün günü nişanlımın memleketinde salonda yaptırmak istedim ancak ikametgah problem oldu.En az bir kişinin orda ikametgah ediyor olması gerekiyormuş.Çalışan görevli bize ikemetgahınızın olduğu yerden başvuru yapın ama nikahı başka yerde yapabilir diye tercih edin dedi.Yani nikaha başvururken başka ilde nikah yapmak istediğini söylediğinde ona göre hazırlanıyormuş evraklar ve türkiyede istediğin yerde nikahını yaptırabiliyorsun.Beykoz belediyesinin sitesinden kontrol ettim şimdi ikametgahının olduğu belediyeden evlenme izin belgesi alırsan başvurun kabul ediliyormuş.Yani senin yapman gereken öncelikle maltepede ikametgahı bulunan bir akrabanla nüfus müdürlüğüne gidip ikametgahını aynı eve aldırıp maltepe belediyesi evlendirme memurluklarından evlenme izin belgesi almak.Daha sonra beykoza başvurunu yapabilirsin.