Nikah danimarkadan beykoz'a.. nikah icin

ikitascorba

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2010
79
0
36
Danimarka
arkadaslar ben ve nisanlim danimarkada yasiyoruz fakat dugunumuz bu yaz turkiyede beykozda olacak. nikahimizi da orda kiydirmak istiyoruz memurla birlikte ama islemler kafami karistiriyor. simdi bizden ikametgah istiyorlar ama benim turkiyede evim yok. dedem var maltepede ve nufusum da oraya kayitli. orayi ikametgah olarak mi gostermem gerekiyor. peki beykozda evlenebilmek icin beykozda ikamet etmem gerekiyormus bu dogru mu yoksa ikametgahimi maltepede gosteren belgeyle basvurabilirmiyim beykoz evlendirme dairesine? yoksa kartal evlendirme dairesine mi basvurmam gerekiyor. cok mu uzun suruyor bu isler. aman Allahim ne cok burokrasi varmis turkiyede, Allah orda yasayanlarin yardimcisi olsun.

kafam coook karisri n'olur yardimci olun....

Tebrik ederek basliyayim,Danimarka dan bu isleri yurutmen imkansiz..Yurtdisi prosudurlerini bilmiyorum nisanlin Turk degilse islemler zor..Ikametgahinin Maltepe de olmasi cok muhim degil Beykoz da yapabilirsin.Gecen yaz benim arkadasim Zekeriyakoy de evlendi ikametgahi Maltepe de olmasina ragmen.Nufus kutugu problem olur eger esin yabanci ise..Bu konuda sana en saglikli bilgiyi Danimarka da ki Turk konsoloslugu verir bence oradan yardim iste.

tesekkurler mysky. nisanli da turk nufus cuzdanina sahip ama ikametgahi yok onun da. benim de yok, sadece akrabalarim maltepede benim, onun da akrabalari izmirde. evlendirme dairesine basvururken ikametgahin nerde oldugu onemli degil diyorsun yani?

Mutluluklar diliyorum öcelikle.Bende nikahımı düğün salonunda yaptırmak istemiştim.Kınam istanbulda yani ikametgahlarımızın olduğu yerde düğünümde nişanlımın memleketinde olacak.Nikahı düğün günü nişanlımın memleketinde salonda yaptırmak istedim ancak ikametgah problem oldu.En az bir kişinin orda ikametgah ediyor olması gerekiyormuş.Çalışan görevli bize ikemetgahınızın olduğu yerden başvuru yapın ama nikahı başka yerde yapabilir diye tercih edin dedi.Yani nikaha başvururken başka ilde nikah yapmak istediğini söylediğinde ona göre hazırlanıyormuş evraklar ve türkiyede istediğin yerde nikahını yaptırabiliyorsun.Beykoz belediyesinin sitesinden kontrol ettim şimdi ikametgahının olduğu belediyeden evlenme izin belgesi alırsan başvurun kabul ediliyormuş.Yani senin yapman gereken öncelikle maltepede ikametgahı bulunan bir akrabanla nüfus müdürlüğüne gidip ikametgahını aynı eve aldırıp maltepe belediyesi evlendirme memurluklarından evlenme izin belgesi almak.Daha sonra beykoza başvurunu yapabilirsin.

cok tesekkur ederim canim bana bayagi yardimci oldun. Evliliginizde mutluuklar diliyorum..

rica ederim sormak istediğin birşey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.teşekkür sanada mutluluklar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…