kışlık soğan patates alırız cuvalla kurutmalık sebze yaparım erişte keseriz corbalık keseriz.dolaba buzluga mantı yapar atarız yaprak sarıp koyarım.recellerimi kendim yapar yediririm yavruma.kızımın doğum günü pastasını hiçbir zaman hazır almadım kendim yaparım.40 kişi köyde evimiz büyük parti verdim yas pastasını ben yaptım butik pasta.ve börek kurabiyeler hazırladım .geçen seneler böyle kutladık bu senede evde burada sehirde yapacagm.arkadaslarıyla.bakalım .
işte böyle kızlar ben böyle böyle idare ederim.kendime üst baş fazla almam az temiz alır kombin yaparım canta tutkum yok.ayakkabı sevdam yok.kaşımı kendim alırım bıyıgımı.saçımı evde boyarım.işte böyle fedakarım.bayramda maasımın yarısını kızıma ve esime kıyafet alarak geçirdim kendime bir pantolon aldım.sadece.aman bende böyleyim işte
Ben de böyleyim
Ama benim gözlemim ; becerikli ve bilgili hanımlarin kıymeti bilinmiyor
O yüzden ya beceriksiz olmak ya da becerikli olup da olduğunu belli etmemek gerekiyor
Çirkin şansı misali ..
Ben bunu yeni anladım ne yazık ki benden geçti o yüzden
Bir de böyle olan hanımların eşleri parayı kendilerine harcamayı bir hak olarak görüyor e ne de olsa bayan evde her işi çok az maliyetle hallediyor kendine masrafı da yok
Ama tam tersi kendine çok harcayan eve aksesüar ıvır zıvır alıp bir ton para harcayan kadınların kocaları onların kredi kartı parasını yetiştirme telaşındayken kendilerine para harcamaya fırsat bile bulamıyor
Ben ilk defa bu bayram şöyle yaptım
Eşimin maaşından 200 tl eşime verdim dedim ki bunu oğlumuza bayram harçlığı olarak ver , 200 de ben oğluma vermek için aldım , 200 de kendim için aldım , bunu da bana bayram harçlığı olarak ver dedim 5 yıldır bir şey görmedim ne bayramlarda ne evlilik yıl dönümlerinde . O an gözleri pörtledi , ee maaşının yarısı gitmiş oldu neredeyse . 1 aydır söyleniyor ama olsun vermiyorsa madem ben de böyle yaptım
Bu kurbana zor gibi ama ondan sonraki bayramlarda nasip olursa böyle yapmayı düşünüyorum
Bekarken evli olan bir arkadaşım evlilik yıl dönümlerinde tanıdıkları kuyumcuya giderek kendi beğendiği bir şeyi aldığını ücretini sonra eşinin ödediğini söylemişti , benim de çok tuhafıma gitmişti
Gidip o kendisi hediye almıyorsa ben onun adına hediye nasıl alırım diye . Arkadaş da ooo onun almasını beklersen çok beklersin demişti . Aynen öyle 5 yıldır bekliyorum gelen bir şey yok . Almayan o utansın .
Evlenecek arkadaşlar ilk bayram ve evlilik yıl dönümünüzde bir şey gelmezse bence bu taktiği deneyin
Ben yapmadığıma pişmanım