• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Damla protez döner mi? Yardımınıza ihtiyacım var kızlar !!!!

Maddi sıkıntılar içinde bu olayı yaşaman daha kötü olmuş tabi..Seni anlıyorum..Fakat yinede doktorunla bu ameliyatta yuvarlak protez ile değiştirirsek protezlerimizi ücret ne olur diye sor istersen..Yani olma durumun yoksada sor ;) İç dikişlerin atmaması için çok dikkatli olman lazım.Yatarken,eşin ile olan münasebetlerinde falan..Kii bu çok can sıkıcı bir durum,yani hep korkarak onlara yaklaşmak,dokunamamak..Ne kadar gider bu durum,nereye kadar bilemeyiz..Belkide dediğin gibi bir sorun yaşamadan hayatını sürdürürsün,inşallah..
Mutlaka birkaç doktordan fikir almanı öneriyorum canım arkadaşım.. Senin için sıkıntısı,düşüncesi zor bir hafta olacak ama doktorlarımız için basit,denenebilecek bir operasyon bu..Ameliyata kadar sıkıntın,narkoz alıp uyuyana kadar..Ameliyattan sonra bu ağır yük omuzlarından bir nebze kalkacak,sonrasındada dikkat ederek bu süreci yaşayacaksın.Allah yardımcın olsun,umarım çok kolay bir şekilde atlatırsın bu süreci canım :29:

Yarın arayıp öğreneyim bir fiyat ne olur diye ;) doktorları arayıp konuşmak istiyorum bugün olmadı. Yarın bir danışayım! Ee yapacak birsey yok dayanacak o kadar :)tekrar tekrar ameliyat masasına yatamam sonuçta . Hayırlısı Pazartesi düşünüyorum operasyonu . Inşallah rahat atlatırım Bayram geliyor arkasından birde hazırlık telaşı olacak. Inşallah zorlanmam . !!
Alakan için de ayrıyetten teşekkür ederim :)

o oyukluğa bilinçli olarak dr dikiş atmadı kii iltihap varsa dışarı aksın diye o yüzden şok olduk zaten açık bildiğin bi delik gibiydi yaram.. bi ay boyunca eşim her akşam pansuman yaptı bana ve kendi kendi kapandı yaram.. ilk zaman çok korktum baya oyulduğu için içe doğru derim çökük bi şekilde iyileşirse diye ama Allah'a şükür dokularım kendini tamamladı şimdi sadece küçücük 1 cm kadar bi çizik iz var ama o kadar silik ki yok gibi.. tamamen normale döndüm yani çok şükür.. darısı senin de başına inşallah canım..

benim canımı sıkan en önemli seyde her adet dönemi 10 gün kadar ciddi gögüs ağrısı çekiyorum o kadar ağırlaşıyorlar ki dokunamıyorum ve ağrı koltukaltlarıma kadar uzanıyo.. adet olunca rahatlıyorum 15 gün hiç ağrımıyo sonra adete yakın yine başlıyo... gögsümde basit kistlerden var onlarla alakalı olduğunu sanmıyorum ama.. şimdi belki de kurban bayramında bende ameliyat olucam dr um göreve başlarsa ama bu ağrılar canımı sıkıyo.. sabah eşim tekrar uyardı beni gögsünde sıkıntıların var istediğin seyleri iyi düşün dedi.. ben suan B cup um dolu dolu bi avuç dolduran gögüslerim var diyim bu ağrılar yüzünden kararsızlığa düştüm ameliyat olmayı çok istiyorum bi yıldır gün gün bekledim ama olduktan sonra gögüslerime daha fazla zarar verirmiyim acaba da diyorum sonuçta içi parçalanacak ?? sonra kendime ait olan mememden de olmayayım diyorum :P :D

Geçmiş olsun cnm . Psikolojik olarak gercekten kötü bir durum;(( Allah'a şükür ki atlatmışsın:nazar:
Vallahi diğer konuya arzum iyi açıklık getirmiş :alkış: vücudun nasıl tepki verir bilinmez ama mutlu olacağın da kesin . Benim his kaybım var. Yani gelir mi bilmiyorum ilerde ama orda olmalarının mutluluğu var. Hissimde geri gelir inşallah ama onlar olmadan da şimdi çok mutsuz olurdum. Umarım sende çok mutlu olursun ve sorunlarında kalkar canım.

Karencim çoook geçmiş olsun...seninle konuşmak istiyorum ama özel mesajda atamıyorum.. senin için bir mahsuru yoksa özelden mesaj olarak numaranı yazabilir misin? cuma ameliyatım korkudan ölüyorum..bi araştırma yaptım seninle paylaşmak istiyorum...tekrar çookk geçmiş olsun...

Ne demek hep buradayım ;)

Canım,kahvaltı yapmak üzereydim ama sana cevap yazıp öyle kahvaltıya oturmak istedim :34:

Beni takip ediyorsun,az çok yaşadığım süreçleri biliyorsun.Hatırlarsan benimde göğüslerimde zararsız,her bayanda olabilecek Fibrokistlerimin olduğunu bilirsin.Bu ameliyata karar verdiğim zamanlar ortaya çıkmıştı.Protez ameliyatını bir süre erteleyip bu fibrokistlerimi araştırmaya koyulmuştum tabi..Psikolojik durumdan dolayı sanırım fibrokistlerimi öğrendiğim zaman göğsümde ağrılar hissetmeye başladım.Hatta bazen ağrıları şiddetli hissediyordum,özellikle adet dönemlerime yakın...
Meme cerrahım,genel cerrahım meme yapımdan dolayı kaynaklanan ve her kadında belirli bir yaltan sonra olabilen zararsız fibrokistlerimin olduğunu,bunların özellikle adet dönemine yakın ve bu dönemde ortaya çıkıp rahatsızlık verebileceğini,sonradan tekrar kaybolacağını söylemişti.Tabi her sene yine düzenli kontrole gelmemi,fibrokisti olmayan bayanların bile 30-35 yaştan sonra her sene meme muayenesi olması gerektiğini söylemişti.Bu ameliyatı düşündüğümü söylemiştim.Hiçbir engel olmadığı cevabını vermişlerdi.Ben hazır bu ameliyatı olacağım zaten,bu kistleri aldırabilirim o zaman dediğimde ise alınacak bir kistin olmadığını,fibrokistlerin zaten yağ dokusundan oluştuğunu,adet sonrası yok olduklarını söylemişlerdi.. Estetik Cerrah doktorumada bu durumdan bahsetmiştim.O da aynı şeyleri söyleyince içim rahat ameliyatımı oldum..
Ameliyattan sonra ilk 6 ayda protezin baskısını ve vücudumda yabancı bir maddenin olduğunu hissediyordum.Özellikle yüzüstü yatmak çok can sıkıcı idi.Ama 6. aya kadar bu süreç azalarak işerledi tabi.Yani 6 ay boyunca beb bu sıkıntıyı hep aynı dozda yaşamadım.. Adet dönemlerimde hiçbir sıkıntı yaşamadım.Kii.. öncesinde senin gibi adet dönemine yakın göğüslerimde ağrılar,şişlikler oluyordu.Bu ameliyattan sonra fibrokistlerimi bile unuttum :)) Onların varlığını bile hissetmiyorum inan :nazar::nazar:
İnsan psikolojisinin vücuda verdiği tepki inan bana çok fazla.Mutlu isen zaten bağışıklık sistemin o kadar güzel çalışıyorki vücuttaki kötü olan her şeyi yeniyor yok ediyor.. Bilirsin,kanseri bile yok eden en kuvvetli ilaç mutluluktur..
Şimdi sana tavsiyem... Bir meme cerrahına git,gögüslerini muayene ettir.Gerekirse ultrason çektir.Doktora bu ameliyatı olacaggını söyle.Ondan sonra estetik cerrahına yaşadığın süreci anlat ve her taraftan onay aldığın zaman bu ameliyatı ol arkadaşım :29: Senin ilerleyeceğin en güzel yol bu :54:

Senin de başına gelmeyen kalmamış bacım . Bi nazar duası felan olursaydın :nazar:

karencım sen amelıyat olmadan once konusuyoduk senle ve ben sana ddamla yaptırma demıstım sen bıraz dınlemedın benı ve sımdı ıkıncı hatayı yapıyosun..sorun yasamana ragmen yıne damlayı tercıh edıyosun..bır cok kez amelıyat olup ız bırakcagına,dokularına ve hucrelerıne zarar verecegıne,, olacagın operasyonda ıkısınıde yenıletıp yuvarlak yaptırmanı onerırım.. arzumunda dedıgı gıbı ıce atılan dıkısler tutmayabılır belkı tekrar aynı sorunu yasayabılırsın..
ekonomık olarak senı zorlayacak belkı ama 400-500 verıceksın zaten , doktorun el emegıde almıyo, bıraz daha fazla er ve protez ucretını odeyerek yuvarlagı taktır derım ben..karar senin kararın ve benımkısıı bır onerı..

Senin de başına gelmeyen kalmamış bacım . Bi nazar duası felan olursaydın :nazar:
Yıldızım düşüktür,çok çabuk nazara gelirim ben.Ama okuyup üflerim her zaman,duam eksik olmaz..Bunlar her kadının yaşayabileceği şeyler aslında.Kimi farkında olup yaşıyor,kimi farkında olmadan..Allah beterinden korusun bizi..
ayyy koptum gülmekten :52::52::52: Allah iyiliğini versin emi :9::9:

Neden bu kadar güldün,anlamadım!

Yıldızım düşüktür,çok çabuk nazara gelirim ben.Ama okuyup üflerim her zaman,duam eksik olmaz..Bunlar her kadının yaşayabileceği şeyler aslında.Kimi farkında olup yaşıyor,kimi farkında olmadan..Allah beterinden korusun bizi..

Neden bu kadar güldün,anlamadım!

kız sen alındın mı yoksaa aşk olsun ben senin ya da kendi başıma gelene gülmedim asla.. sakıın bak yanlış anladıysan çok üzülürüm inan.. karenin msjını tamamen espri olarak aldım çünkü bende senin gibiyim okuyunca kendime de yordum ondan canım..

Âmin canım . Bilinçli olmasan farketmezsin bile dediğin gibi . Okutsaydın yazmıştım klavye cevırmiş anlaşılmış zaten diye tahmin ediyorum :*

karencım sen amelıyat olmadan once konusuyoduk senle ve ben sana ddamla yaptırma demıstım sen bıraz dınlemedın benı ve sımdı ıkıncı hatayı yapıyosun..sorun yasamana ragmen yıne damlayı tercıh edıyosun..bır cok kez amelıyat olup ız bırakcagına,dokularına ve hucrelerıne zarar verecegıne,, olacagın operasyonda ıkısınıde yenıletıp yuvarlak yaptırmanı onerırım.. arzumunda dedıgı gıbı ıce atılan dıkısler tutmayabılır belkı tekrar aynı sorunu yasayabılırsın..
ekonomık olarak senı zorlayacak belkı ama 400-500 verıceksın zaten , doktorun el emegıde almıyo, bıraz daha fazla er ve protez ucretını odeyerek yuvarlagı taktır derım ben..karar senin kararın ve benımkısıı bır onerı..

Canım merhaba nasılsın? Uzun zamandır görüşemiyoruz.:(
Tatlım ben ille damla dememiştim aslında. Cenk beyle de görüştüm. Fakat yuvarlak protezde 250 cc olur demişti bana. 250 cc protez beni gercekten memnun etmezdi. Barış Çakır'dan da bu yüzden vazgeçmiştim zaten protez gercekten küçüktü. 300 cc kafama daha çok yattı büyüklük olarak , doktorumun tercihiydi yani anlayacağın damla olması .Bunu yaşamakta varmış nasip diyorum herşeye.
Kararsızım zaten henüz. Yuvarlak protez yaptıracak olursam küçük bir protez istemiyorum . Vücut yapım da yuvarlakda 250 cıvarı olucak tabanından dolayı. :( oda beni mutlu etmeyecek ne yazık ki .
Şimdi birde biraz daha bekleyip yurt dışına gittiğimde orda mı yaptırsam diyorum. Eşim arayıp bilgi alacak ona göre karar veririm belki de .
Teşekkür. Ederim tavsiyen için de.

kız sen alındın mı yoksaa aşk olsun ben senin ya da kendi başıma gelene gülmedim asla.. sakıın bak yanlış anladıysan çok üzülürüm inan.. karenin msjını tamamen espri olarak aldım çünkü bende senin gibiyim okuyunca kendime de yordum ondan canım..

Önce mesajı karen arkadaşımızın sana yazdığını düşündüm ve neden güldüğünü anlamadım..Sonra baktımki Karen arkadaşımız o mesajı bana yazmış ve sen gülmüşsün,hemde koparak..Bu sefer daha fazla anlamamaya başladım.Ortada yaşadığım bir sorunu açıkça sana bilgi vererek anlatmaya çalıştım ben.Bu her kadının yaşayacağı bir şey sonuçta.Allah korusun daha kötüsüde olabilirdi her ikimiz içinde.. Belki çok fazla şey gelebilir benim başıma ama Allahtan yani sonuçta.Buna bu şekilde neden tepki verdiğini anlayamadım sadece.Yinede espiri olarak nasıl aldın hala anlamış değilim,neyse..Buğün alınganlığım üzerimde belki,havalardandır...

Tatlım ben ille damla dememiştim aslında. Cenk beyle de görüştüm. Fakat yuvarlak protezde 250 cc olur demişti bana. 250 cc protez beni gercekten memnun etmezdi. Barış Çakır'dan da bu yüzden vazgeçmiştim zaten protez gercekten küçüktü. 300 cc kafama daha çok yattı büyüklük olarak , doktorumun tercihiydi yani anlayacağın damla olması .Bunu yaşamakta varmış nasip diyorum herşeye.
Kararsızım zaten henüz. Yuvarlak protez yaptıracak olursam küçük bir protez istemiyorum . Vücut yapım da yuvarlakda 250 cıvarı olucak tabanından dolayı. :( oda beni mutlu etmeyecek ne yazık ki .
Şimdi birde biraz daha bekleyip yurt dışına gittiğimde orda mı yaptırsam diyorum. Eşim arayıp bilgi alacak ona göre karar veririm belki de .

karencim taban ölçüsüne göre protez ayarlıyor doktorlar ama hastalarına şu bilgiyi vermiyorlar.benim meme taban ölçüm 12 cm olarak ölçtü doktorum.ben çok öne çıkan birşey olmasın deyince modarate plus seçti profil olarak.o zaman en büyük kullanabilecegi protez hali ile 275 oldu.ama high profil şeçseydi 12 cm lik tabana 350 cclik protez,ultra high profil seçseydi 12 cmlik tabana 480 cc lik protez yerleştirebiliyor.meme dokunun elastikiyeti müsade ediyorsa tabi.
senin meme taban ölçün kaçtı acaba 250 dedi sana.

karencim taban ölçüsüne göre protez ayarlıyor doktorlar ama hastalarına şu bilgiyi vermiyorlar.benim meme taban ölçüm 12 cm olarak ölçtü doktorum.ben çok öne çıkan birşey olmasın deyince modarate plus seçti profil olarak.o zaman en büyük kullanabilecegi protez hali ile 275 oldu.ama high profil şeçseydi 12 cm lik tabana 350 cclik protez,ultra high profil seçseydi 12 cmlik tabana 480 cc lik protez yerleştirebiliyor.meme dokunun elastikiyeti müsade ediyorsa tabi.
senin meme taban ölçün kaçtı acaba 250 dedi sana.

Verselerdi keşke o zaman !! Çünkü benim ilk görüştüğüm iki doktorda 240- 250 dedi. Calışmalarında da yandan dediğin çıkıntı hiç de tatmin edici değildi. Hatta biri doktor ismi verdi ona git istediğin kadar şişirt o zaman dedi !!! ( çok ilginçtir bu durum) Protezi de görünce tamamen vazgeçmiştim.. Damla da doktorum daha büyük protez kullanabileceğini açıkça söyledi. Ben doktoru tercih ettim o nedenle. Şanssızlık işte benim ki biraz. Senin yuvarlak mıydı ??

Verselerdi keşke o zaman !! Çünkü benim ilk görüştüğüm iki doktorda 240- 250 dedi. Calışmalarında da yandan dediğin çıkıntı hiç de tatmin edici değildi. Hatta biri doktor ismi verdi ona git istediğin kadar şişirt o zaman dedi !!! ( çok ilginçtir bu durum) Protezi de görünce tamamen vazgeçmiştim.. Damla da doktorum daha büyük protez kullanabileceğini açıkça söyledi. Ben doktoru tercih ettim o nedenle. Şanssızlık işte benim ki biraz. Senin yuvarlak mıydı ??

Evet canim yuvarlak benimki

Gizeml ve arzumun dedikleri mantikli 2ooo fln tutar herhalde az bi mebla gibi soyluyorum bende :)) ama tekrar tekrar sikinti yasamaktan iyidir.

ıyıyım karencım ben..her sey yolunda ama sana uzuldum canım..cenk bey olabıleceklerı soylemıstır sana..amelıyatta da denıyo ve ona gore karar verıyo belkı daha buyugunu de kullanabılırdı..mesela pistachos var ısrarla buyuk ıstedı 400 cc yaptı cenk bey ama abartı duruyo mu hayır..bız cenk beyle ılk gorustugumuzde 300 cc dedı ama ben ona dedımkı ben buyuk ıstıyorum.. 400 e kadar bulundurcam yanımda hangısı yakısırsa onu yaparım dedı ve bende ok dedım..amelıyat gunu gorustugumuzde 350 yı deneyecegım ılk olarak sanırım o olur dedı ama 375 yapmıs.. yanı tum cerrahlar ıcın gecerlı ; amelıyat oncesı, denemeden net bısey soylemezler, asagı yukarı olabılcegı soylerler..
umarım sorunsuz atlatırsın ama yuvarlagı sor bence doktoruna..operasyonun ne zaman

Canım,ne yaptın?Ameliyat oldunmu,nasılsın??

Canım,ne yaptın?Ameliyat oldunmu,nasılsın??

Bende merak ediyorum OokarenoO nasil oldun cnm, oldu mu ameliyatin ?

Kızlar uzun zamandır telaş nedeniyle ugrayamadım. Habersiz bıraktım sizide:( yurt dışına çıktım ben bir kaç hafta önce ve ameliyat olmadan geldim!
Bu ayın 25 inde burdan bir doktordan randevu aldık görüşücez ne önerir doktor bilemiyorum. Ama bekliyorum şimdilik görüntüsünden başka sıkıntısı yok şuan bana. Sizler nasılsınız ???

Kızlar uzun zamandır telaş nedeniyle ugrayamadım. Habersiz bıraktım sizide:KK43: yurt dışına çıktım ben bir kaç hafta önce ve ameliyat olmadan geldim!
Bu ayın 25 inde burdan bir doktordan randevu aldık görüşücez ne önerir doktor bilemiyorum. Ama bekliyorum şimdilik görüntüsünden başka sıkıntısı yok şuan bana. Sizler nasılsınız ???
Canım nasılsın,ne yaptın? Foruma girersen bilgi ver lütfen ..

Back