Damla mı, yuvarlak mı?

kesh12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2009
477
4
96
Antalya
Kızlar 5 gün sonra ameliyat oluyorum :) Doktorum damla protezden yana. Ama şimdi bu bölümde okuduklarımda da damla protez taktırıp pişman olanlar var.. Ben büyük yaptırıcam biraz. O yüzden doktorum damla yı önerdi. Siz ne düşünüyorsunuz? :44:

canım doktorun gögsüne bakarak damlaya karar vermiştir gögüs dokun vardır.benim üst kısım boş o yüzden yuvarlagı uygun gördü

Benimde gögüs dokum vardı ama alt kısımda vardı,üst lobum boştu.Bu yüzden doktorların hepsi (biri hariç o da zaten büyün hastalarına damla protez kullanıyor) yuvarlak protezi önerdiler.Damla protez büyüdükçe alt kısmının dolgunlugu fazlalaşır.Üst dekolte kısmının dolgun görünmesini istiyorsan,sütyen takmış gibi durmasını istiyorsan yuvarlak protez derim ben.Zamanla ödemler geçtikçe,gögsün yumuşayıp protez gerçek halini almaya başlayınca çok dogal sonuçlar ortaya çıkıyor..Ama senin gögüs dokun damla proteze uygundur,doktorunda o yüzden damla protez demiştir o başka mesele.Başka doktorlarla görüşüp fikir aldınmı? Bence her protezi uygulayan,yani hastaya göre yöntem ve protez tercih eden bir cerrahtan fikir almanı öneririm.Öyle karar ver bu konuya Buradan bu şekilde soru sorarsan herkes kendi protezini önerecektir genelde

tatlım ben 6 sene önce yaptırdım damla protez çooook pişmanım şimdi tekrar yaptırıcam yuvarlak hemen değil ama 2sene sonra biraz inme yapıyo protez o zaman sağa sola yatışlarda çok çirkin bi görüntü oluyo damlada

ben henüz yaptırmadım benim de kafamı karıştırıyor bu konu.Benim kasa altına koyacak dr.Sanırım bu da etkiliyor durusu.Yani yan yatınca filan bozulma olmaması doğal durmasını sağlıyormuş kas altı(umarım)

Geçmiş olsun,gögsünüzün şu anki durumunu azçok tahmin edebiliyorum.Bendede yuvarlak protez var ve ameliyat olalı iki sene oldu.Zamanla gerçektende çok çok değişiyor gögüsteki görüntü.İlk zamanlar hem görüntüden hemde boyuttan çok memnun olanlar malesef i hali gibi kalacaklarını sanıyorlar.Benim yaşadığım deneyimlere bakarak ben iki sene içerisinde hep değişimi gördüm.Zamanla gôgüsteki ödemler gidiyor,küçülüyor.Meme aşşagıya dogru iniyor,dogal bir kıvama geliyorlar..
Tekrar ameliyat olursanız eger hiç korkmayın.Agrı düzeyi düşük oluyor,ilk ameliyat gibi zor olmuyor ikinci ameliyatlar çünkü agrunın en büyük sebebi protez için açılan cep oluyor.Sizin o cep hazır.Sadece tekrar meme dokunuzda protez icin girilecek yerden açılıp cebe dogru bir yol açılacak,proteziniz cıkarılıp değiştirilecek ve dikilecek..
Çok geçmiş olsun,umarım bundan sonraki süreciniz çok iyi geçer..

Herkese uygun olan bir yöntem vardır.Size kas altı yöntemi uygu ise tabiki en güzel sonucu alırsınız endişeniz olmasın Kas altı yöntemi artıları fazla olan bir yöntemdir Şimdiden geçmiş olsun ..

bende bu konuda çok kararsızdım bilinçsizce yuvarlak protezin top gibi, doğallıktan uzak bir görüntü oluşturacağını düşünüyordum ama hiçte öyle değilmiş.. yuvarlak proteze karar verdim bugün 24. günüm görüntüden çok çok memnunum.. sadece göğsünüzün alt kısmında dolgunluk istiyorsanız damla tercih edin tabi ama üst kısımlarda da dolgunluk istiyorsanız kesinlikle yuvarlağı tercih edin.. doktorunuz da sizi yönlendirir tabi bu konuda ama asıl sizin nasıl bir görüntü istediğiniz daha önemli..

Göğüs yapın damla seklinde ise yuvarlak seçiliyor...çünkü damla şeklindeki göğüse birde damla protez konulursa üst boş olur dedi doktorum...ayrıca damla protez içeride donüyor elimizde düzeltiyoruz dedi doktorum. benim yuvarlak 250 cc kas zarı altı yeni oldum 1.5 -ay oldu

Bu birazda sizin vücut tipinize göre değişebiliyor. En iyisi bir kaç doktara danışmak.

Doktorlar içind e kolay gelen bir protez var mıdır acep?Yani mesela damlayı takmak daha mı zordur?yönünü filan ayarlama zorluğu var mıdır? Yuvarlağı daha mı kolay takarlar acaba?O yüzden yuvarlak olsun diye kolayına kaçan dr var mıdır?Ben birkaç dr a danıştım.Kimi sana yuvarlak lazım üst tarafın boşalmış dedi bir kaçı da yuvarlak lazım üst tarafın yok zaten ayağa kalkınca o da damla formunu alır dedi..Kafa karışık velhasılı kelam

canım doktorlar kolayına kaçmaz bence sonuç olarak görsel açıdan önemli bir ameliyat :) her iki protez için de en iyisini yapmaya çalışıyorlar bence..

karışık kafayla ameliyata girme. en önemli konu doktoru seçimi.
damla protezle de üst taraf dolgun görüntüye ulaşır. önemli olan, senin yuvarlak meme mi sevdiğin yoksa damla görüntüdeki memeyi mi? buna karar vermelisin önce.

Peki sonucta hangisine karar verdin? Benim gorustugum 3 dr da ust tarafta bosalma oldugu icin muhakkak yuvarlak olmali dedi

Peki sonucta hangisine karar verdin? Benim gorustugum 3 dr da ust tarafta bosalma oldugu icin muhakkak yuvarlak olmali dedi

Görüştügün 3 doktorda yuvarlak protez önerdiyse doktorları dinle Benimde gögsümün üst kısmı boşalmıştı ve görüştügüm bütün doktorlar (biri hariç) yuvarlak protezi önerdiler..İyikide yuvarlak olmuş çünkü inanılmaz güzel,doğal bir sonuç oldu.Sonuca bakarak söyleyebilirimki bana asla ve asla damla protez olmazmış,kesinlikle dekoltemi kaldırmazmış damla protez..
Birde zamanla aşşagıya doğru iniyor gögüs haliyle,ilk zamanki gibi olmuyor.Benim iki sene oldu ilk senedeki gibi degil tabikide,bunları göz önünde bulundurun lütfen

Ameliyat olmus kisilerden benzer gorusleri duyunca rahatliyor insan. Zaten ben de en bastan beri yuvarlak istiyorum, aynen dekolte kismi icin :)

Bnm göguslerımde damla protez ama altıda üstude gayet dolgun. Aklınızı karıstrmayın doktor damla uygun görduyse ona bırakın cunku onun sertligini ayarlıyor ve aska sarkık durmuyor. Ben ameliyat olalı 9 ay oldu ve göruntu mükemmel

bence herkesin göğüs yapısı farklı oldugu için damla mı yuvarlak mı olacağına doktor karar vermelidir.bende başta yuvarlak protez istemiştim.doktorumun ameliyatta denediği protezler arasında damla protez de varmış damla daha uygun olmuş ve onu koymuş sonuç gayet güzel.bence bu seçimi işin ehli olan doktorlara bırakmalı.

aranızda hiç göğüs dokusu olmayan yani 75 bile olmayan ama boyu kilosu çok yerinde kimse var mıydı anatomik taktıran? yani benim bildiğim hiç dokusu olmayana yuvarlak iyi olur ama dr anatomik diyor ???

aranızda hiç göğüs dokusu olmayan yani 75 bile olmayan ama boyu kilosu çok yerinde kimse var mıydı anatomik taktıran? yani benim bildiğim hiç dokusu olmayana yuvarlak iyi olur ama dr anatomik diyor ???

Arkadaşlar ben de dru dinlemekte fayda olduğunu düşünüyorum.En iyi yöntem diye birsey yok.Kişiye özel yöntem vardır.Benim göğüs dokum azdı ama vardı.Damla, kasaltı ve büyük protez takıldı.O kadar dolgun kı, aşağı insin diye neler yapıyorum.Yuvarlağa daha dolgun diyorlar,bende o olsa nasıl olurdu merak ediyorum:)) 6 ay oldu,az da değil.Belki zamanla daha aşağı iner ki bence insin de:))) dru iyi seçin.Bu hem sağlık ondan daha da fazla estetiği ilgilendiren bir konu.Araştırın.Size güven vermeli.Damla dönüyor diyorlar.Cep proteze göre büyük açılırsa tabi ki döner.Bu basit bir matematik.Yani dr hatası var demektir.O sebeple tekniği hastanın tercih etmesini ben pek anlamıyorum.Dr ne derse o olur.Hangi dr sonuçta hastasına kötü bir yöntem kullanmak ister ki.Hepinize kolaylıklar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…