Kekler - Pastalar Damla Çikolatalı (gerçek) Tiramisu

sefamolsun

radyoda yine sezen çalıyo
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.430
11
Çok kolay

malzeme:
1 adet hazır kakaolu kek
1/2 lt süt
1paket krem şanti
3 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
1 kutu labne payniri
1/2 su bardağı damla çikolata

keki ıslatmak için
2 su bardağı neskafeli süt

üzeri için
kakao

kekin alt parçasını servis tabağına alıp 1 su bardağı neskafeli sütle ıslatın. yarım litre sütü tencereye aktarın.şekeri ekleyin. yumurtayı ayrı bir kapta çırpıp sütün üzerine ilave edin. tencereyi orta ateşte yanan ocağa koyun. süt ısınmaya başlayınca unu ekleyin. topalanmaması için sürekli karıştırın.koyulaşınca ocaktan alın. labne peynirini ve bir paket krem şanti ekleyip iyice karıştırın ve biraz ılımasını bekleyin. ıslattığınız kekin üzerine karışımın yarısını yayın. damla çikolataların yarısını da üzerine serpin. kekin diğer katını da kalan neskafeli sütle ıslatıp kapatın. kalan kremayı üzerine yayıp damla çikolatayı serpin.buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. son olarak üzerine bolca kakao serpin

cimg3870on6.jpg

ay cok güzel görünüyor...
canim tatli bir seyler istiyordu zaten...
ellerine saglik canim...

Bu harika bi pasta oluyo geçen gün denedim.Çokta hafif oluyo mutlaka deneyin.Haftasonu yine yapcam:teytey:

ende tiramisu hastasıyım.kremşanti katmıyodum bide böylesini deneyim bakalım nasıl olucakcokacimcoook

Arkadaşlar lütfen bu tarifi deneyin. Süper ötesi oluyorr...hihoyyyt
Biz ailece biraz fazla şekerli sevdiğimiz için ben 4.5 çorba kaşığı toz şeker koydum.
Keki de, 1.5 su bar. neskafeli sütle ıslattım. Sonuç mükemmell.. cokacimcoook

Teşekkürler sefamolsun'cumm... a.s.

ellerineee sağlıkkkdelikafaduldendelikafaduldenyapmam lazıımmmm yarın yemem llazım delikafadulden

X