• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Damarlarda direnç ve Kordon'da eksik bir damar :(

Ofelya8886

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2019
3
0
1
38
Merhaba sevgili anne ve anne adayları..
Benim problemim biraz nadir görülen bir durum oldu..
Hem bebeğin kordonunda olması gereken bir damar eksik hem de damarlarda (ikitarafli) yüksek direnç var.suan 26 haftalıgim ve kızım sadece 690 Gr. Göbekten kan sulandırıcı iğne oluyorum ve hergunum 'yarın kaç gram alır acaba?'ile geçiyor..

Burdan benimle aynı durumda olup yaşadığınız tecrübeleri yazar mısınız?

Herkese çok teşekkür ederim şimdiden..

Merhaba sevgili anne ve anne adayları..
Benim problemim biraz nadir görülen bir durum oldu..
Hem bebeğin kordonunda olması gereken bir damar eksik hem de damarlarda (ikitarafli) yüksek direnç var.suan 26 haftalıgim ve kızım sadece 690 Gr. Göbekten kan sulandırıcı iğne oluyorum ve hergunum 'yarın kaç gram alır acaba?'ile geçiyor..

Burdan benimle aynı durumda olup yaşadığınız tecrübeleri yazar mısınız?

Herkese çok teşekkür ederim şimdiden..
yuksek direnci hangi test ile olctuler canim ?
bende 2 gun once ikili tarama doppler e girdim ve benim bebegimin de tek damari eksikmis. kan testlerim henuz cikmadi. sen ne zaman ogrendin tek damar oldugunu ? ve ogrendikten sonra hangi testler yapildi? kusura bakma konuna biraz maydonoz oldum ama bende cok merak ediyorum kan sonuclari 10 gun sonra cikacakmis

yuksek direnci hangi test ile olctuler canim ?
bende 2 gun once ikili tarama doppler e girdim ve benim bebegimin de tek damari eksikmis. kan testlerim henuz cikmadi. sen ne zaman ogrendin tek damar oldugunu ? ve ogrendikten sonra hangi testler yapildi? kusura bakma konuna biraz maydonoz oldum ama bende cok merak ediyorum kan sonuclari 10 gun sonra cikacakmis
20.haftada detaylida öğrendik ve iğneye başladık.genetik test daha önce yapıldığı için başka bir tarama yapılmadı.

20.haftada detaylida öğrendik ve iğneye başladık.genetik test daha önce yapıldığı için başka bir tarama yapılmadı.
[/QUOTE
direnci de mi 20. haftada ogrendiniz
ben suan 12. hafta 2li taramada tek damar oldugununogrendim ama direnc falan bise demedi :/ ona daha sonra mi bakiliyor acaba
bu tek damar konusuyla alakali hic bir sey yazmiyor internette insaallah yasayanlar senin konuna yazarlar da bilgileniriz

Detaylı ultrason 20.haftada yapılıyor bebeğin gelişimini bu haftada ancak degerlendirebiliyorlar sanırım.Ciger,kalp beyin vs tam bu haftada görülebilir oluyor.Anomali tehdidi için biz gen tahlili yaptırdık buyuzden ikili ve üçlü taramaya gerek duyulmadı.Ama doktor bir damarın eksik olduğunu gördüğüne göre, diğer damarlardaki kan akışını da görebileceğini tahmin ediyorum, yine de detaylı da çıkıyor bi çok sey..

Detaylı ultrason 20.haftada yapılıyor bebeğin gelişimini bu haftada ancak degerlendirebiliyorlar sanırım.Ciger,kalp beyin vs tam bu haftada görülebilir oluyor.Anomali tehdidi için biz gen tahlili yaptırdık buyuzden ikili ve üçlü taramaya gerek duyulmadı.Ama doktor bir damarın eksik olduğunu gördüğüne göre, diğer damarlardaki kan akışını da görebileceğini tahmin ediyorum, yine de detaylı da çıkıyor bi çok sey..
Merhabalar, benimde tek ven tek arter durumu var beni.le tecrübelerinizi paylaşabilir mısınız?

Back