• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Damar tıkanıklığı yaşayan oldu mu ? Lütfen yardım çok kötüyüm 🙁

psikolojimsi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2
Puanlar
36
11 haftalık gebeyim.Yaklaşık 3 gün önce diz altından ayağa doğru alt bacakta bir hamlık hissettim sonraki gün aksayarak uyandım. Dün gece ise yataktan kalkıp yürüyemeyince acil gittik. Bacakta damar tıkanıklığından şüphelendiler. Kanda pıhtı değeri yüksek ama ultrasonda çıkmadı. Morarma yok ancak çok hafif şişlik var. Ayak üstüne basmakta yürümekte çok zorlanıyorum. Rahat hareket edemiyorum.Memleketten çok uzaktayım eşim dışında kimsem yok ve çalışıyoruz.
Dün kadın doğum önlem amaçlı oksapar başladı ve crp de yüksek olduğu için antibiyotik verdi.
Çok acı ağrı yapıyor. Ama neden olduğunu da anlayamadılar. Başına gelen var mı ? Ya da yorumu olan. Ne olduğunu henüz anlayamadılar ama Çok kötü hissediyorum , yürüyemiyorum😭

Geçmiş olsun canım öncelikle benimde 29.haftalikken şiddetli ağrım vardı basamiyodum üstüne oturup ağlıyorum sonunda ayak sismesiyle hastaneye gittim sol kasığımda pıhtı çıktı ve kan akışında yavaşlık. Başta çok korkttum ama tedavisi çok net sabah akşam kan sulandırıcı ve yatana kadar full varis çorabı giymek.bebegi etkilemiyor ben çok korkttum ama onun keyfi yerinde:) bide ayağımı hep uzatiyorum fazla yürümek ayağımı aşağıya doğru sallamak ağrıyı çok arttırıyor. 7 hafta sonra kontrolde pıhtı erimiş kan sulandırıcılar sayesinde çok şükür.

Geçmiş olsun canım öncelikle benimde 29.haftalikken şiddetli ağrım vardı basamiyodum üstüne oturup ağlıyorum sonunda ayak sismesiyle hastaneye gittim sol kasığımda pıhtı çıktı ve kan akışında yavaşlık. Başta çok korkttum ama tedavisi çok net sabah akşam kan sulandırıcı ve yatana kadar full varis çorabı giymek.bebegi etkilemiyor ben çok korkttum ama onun keyfi yerinde:) bide ayağımı hep uzatiyorum fazla yürümek ayağımı aşağıya doğru sallamak ağrıyı çok arttırıyor. 7 hafta sonra kontrolde pıhtı erimiş kan sulandırıcılar sayesinde çok şükür.
Cok gecmis olsun. İnanin canim cok aciyor hic geçmeyecek gibi . Bir de tam tanı konulamadi. Simdilik önlem amacli baslandi kan sulandırıcı. Yarin kalp damar cerrahiye gideceğim. Sanki bu acı hic gecmeyecekmis gibi. Ne kadar süre zarfında hafifledi sizin acaba ?

Cok gecmis olsun. İnanin canim cok aciyor hic geçmeyecek gibi . Bir de tam tanı konulamadi. Simdilik önlem amacli baslandi kan sulandırıcı. Yarin kalp damar cerrahiye gideceğim. Sanki bu acı hic gecmeyecekmis gibi. Ne kadar süre zarfında hafifledi sizin acaba ?
Canım o şiddetli ağrı kan sulandırıcı başladıktan snra bide varis çorabı giydikten 1 hafta içinde hafifliyor. Ama sürekli uzatman gerek ayaklarıni yüksekte durması lazım. Benim 2. Aya yaklasicak eğer o gün biraz çok yurursem hala ağrım oluyor ama tabiki ilk gün ki ağrılar gibi değil asla. Varis çorabı dolaşımı düzenliyor inanılmaz rahatlatıyor başlarda senn için biraz rahatsız olcak ama ağrıların geçince katlaniyosun

Benim ust bacakta sorun yok. Asagida diz altinda çıktı bugün gördüler. Sanırım ileri düzeyde değil. Kalp damar cerrahina gideceğiz öğleden sonra. Ancak basmam asiri sorun. Mahvediyor beni. Sanki hep boyle kalacakmışım gibi bir his. Ve gebelik haftam cok dusuk daha. Hareketli biriydim neden böyle oldu bilmiyorum. İgnelerle nasıl gececek diye ürküyorum 😢 insallah benim agrim da hafifler, yürüyebilirim

Back