- 6 Haziran 2014
- 6.484
- 3.431
- 198
- Konu Sahibi zeyzey3428
-
önce damacana kullandım plasitk olandan sonra herkes kullanıyordu acaba yeterince dezenfekte ediliyor mu diyerekten 5 lit lik plastik pet şişelere geçtim
Plastik damacana kullanıyoruz. İlk zamanlar erikli kullanıyorduk zannediyorum 8.50 lira falan ödüyorduk şuan nestle kullanıyoruz plastik damacana 6.5 lira ödüyoruz. Su sebilim var rahat rahat kullanıyoruz. Sıcak yaz aylarında zaten çok beklemiyor su içinde 1 haftada bitiriyoruz.
ben saka alıyorm 8 liraya nestle ucuzmuş 19 lt lik mi
evet ille ilgili olabilir canım. teşekkür ederimilgin içinEvet canım damacana işte 19 lt mi oluyor onlar hiç bakmadım arçelik su sebilim var onun üzerine koyuyoruz. Belki illede alakalıdır. Ben İzmir'de yaşıyorum canım burda 6.5 lira ödüyorum.
evet ille ilgili olabilir canım. teşekkür ederimilgin için
Bilmem banada acı gelmedi ama ben nestle erikli kullanmamaya dikkat ediyrm bide o sebepten ötürü saka alıyorm.Rica ederim canım. Bir de saka su biliyorsun ödüllü erikliyle yarışıyor sanırım o yüzden de pahalı olabilir çünkü erikli alırken bizde 8.5 lira ödüyorduk. En pahalısı oydu sonra nestle ile erikli aynı dediler aynı yerden çıkıyormuş o nedenle madem öyle nestle hem daha uygun nestle alalım dedik. Ben her suyu sevmememe rağmen bunu severek içiyorum. Kayınvalidemler saka alıyor onu da seviyorum. Ki onda ph daha yüksek bildiğim kadarıyla acı diyorlar ama bana acı gelmedi hiç.
Saka su iyi görünüyor evet pH değeri yüksek olmalı suların.
Ancak damacanalar ile ilgili çıkan korkunç haberlerde çok korkuttu.
Açıkçası tüm firmaların aynı olduğunu düşünüyorum. Sonuçta suların kesinlikle plastik şişeye konulmaması gerekiyor.
Cam şişe en iyisi.
Bu arada plastik damacanayı güneşte 1 yada 2 gün kadar beklettiğinizde yeşillenme oluyorsa zaten bakteri ürüyordur, dezenfekte edilmemiş demektir.
Bir gün yanlışlıkla koymuş bulundum balkon kapısının yanına, dibinde ciddi bir yeşillenme olmuştu. Tecrübe ile sabit yani.
Evet malesef pahalı , göz görmeyince gönül katlanır diyoruz malesef. Sen damacanayı güneş almayan bir yere koy :)Haklısın ama çeşmeden sakaryada bile içemiyorum. içim bulanıyor.
O yüzden mecbur daamacana alıyorum. birde cam damacana çok pahalı depozitosu filan
TAm ddeğin gibi yerde:) ztn yazınEvet malesef pahalı , göz görmeyince gönül katlanır diyoruz malesef. Sen damacanayı güneş almayan bir yere koy :)
en iyi mineral filtreli su arıtma... aldık rahat ettik. yemekleri bile bu su ile yapıyorum çok memnunuz
Ben arıtmaya şu nedenle karşıyım bir bardak su arıtma için litrelerce su harcanıyor bu suları başka yerlerde kullanıyorsanız sorun yok ama kullanmayan o kadr çok insan varki israf geliyo bana
sanırım çok eski tip arıtmalardan bahsediyorsunuz..... 1 litre su arıtıldığı zaman atık su 1 subardağının 10 da 1 i kadar bile değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?