Dalgona Kahve mi ?

isabel

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.731
27.703
49

İnstagramda dalgona kahve çılgınlığı yaşanırken bir kahve sever olarak ne ki bu acaba dedim.Ve denedim.

Sonuç eşimin ve benim hoşumuza gitmedi.Aşırı şekerli olması öncelikle içimini oldukça zorlaştırıyor.Bizler birde şeker kullanmayan insanlarız....
Yoğun uğraşlarla hazırlanan o kremamsı köpük çok ağır.Sonra kahveye katayım diye karıştırsanda karışmıyor..Biz soğuk olarak içtik sıcak deneyenlerde varmış.Birde onu deneriz...

Birde türk kahvelisi varmış onu daha çok beğenmişler ama ben onu da henüz denemedim.Deneyince onunla ilgili fikirlerimide yazarım...

Dalgona kahve değil dangalak kahve diyorum ben artık ona...Kim hangi akla hizmet yaptı bu kahveyi ve neden bu kadar abartıldı meraktayım...

Malzemeler :

-3 çorba kaşığı granül kahve (Ben nescafe gold kullandım)
-3 çorba kaşığa toz şeker
-3 çorba kaşığı su
-1 su bardağından 2 parmak eksik soğuk süt

Yapılışı:

Bir kâseye 3’er çorba kaşığı granül kahve, toz şeker ve suyu ekleyin.

Birbirine geçene kadar hava aldıra aldıra hepsini karıştırın.

Şöyle köpük köpük hale gelecektir siz çırptıkça....Hatta bu üç malzemeden nasıl böyle bir krema oluşacak şaşacaksınız...Biraz kolunuz ağrıyacak ama çırpmaktan söyleyeyim..

1 su bardağından 2 parmak az soğuk sütü sunacağınız bardağa alın. Köpük köpük kahve harcınızı üzerine ekleyin. Dilerseniz harcı koymadan buz ekleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…