Daily Telegraph: Türkiye imparatorluğu geliyor............

Nasil bir ütopya var insanlarin kafasinda anlamiyorum ben..
Zaten dünya üzerinindeki Türkiye haric her ülkede insanlar " parayi havuza doldurup yüzüyorlar, gelsin euro, gitsin dolar" diyorlar yani o derece ..

Adamlar daha 10 yil önceye kadar " hasta adam" olarak görüyorlaridi, kaldiki bu basliktaki yazisindada adam bunu dile getiriyyor..

10 yilda iktidarin elinde sihirli sopa yok, hooop herseyi düzelsin..

Bir ülkenin gelistigini ve parladigini gösteren sey ekonomisinin gücüdür..

Su an tüm vatandaslarina bu yansimiyordur zira daha 10 yilldir ülke topralaniyor yani bir nevi 10 yillik bir ülke..

Ekonomisinin güclenmesi demek, 5-10 yil icinde cok cok iyi duruma gelecek demektir..

Elbette ki hersey 4*4 lük hale gelmedi, yaplacak isler var ama Türkiye 10 yil önceki ülkede degil..

90 yillik ülke ama 80 yilda yapilanin belkide 100 kati atilim yapildi, yapilmayada devam ediyor..

Hani bazi komik kisiler cikip " tabi yapacakk, isi ne" diyorya, iste o arkadaslar Türkiye nin gecmisine bakmali ve görmeli, Hükümetin memuruna, iscisine verdigi ayligi bile nasil elinden geri aldigini..

Yani Birileri israrla karalamaya calissada Türkiye 5-10 yil icinde parlayan bir yildiz olacak..

Amaaaan,sen hayal dünyanda yaşamaya devam et . Ben ne diyorum,sen ne anlıyorsun...

B planı da C planı da ''BDP çocukları dağdan getirsin''miş...Sen anca ekonomi hesabı yap,terör bitti diye kendini kandır.

Ülke imparatorluk özelliğini hiç göremeyecek yani.Hoş,bu devirde bunu istemek de ayrı olay.

Ahahaahah yani bu anlayisla yazistigima bile inanamadim bir an:))

Imparatorluk derken kasdedilenin gercekten bir imparatorluk kurmak yada gercek bir imparatorluk oldugunu zannetmek:))

Tamam evet evet iste ülke batiyor makarna kömür , PKK ya ülke teslim edildi falan filan iste he he

Osmanlının son dönemi için hasta adam denilirdi. Tükiye için böyle dendiğini ilk kez duydum. Ciddiye almadım hiç açıkcası.. (Sadece bu benzetme konuyu sıfırlıyor...)

Osmanlının son dönemi için hasta adam denilirdi. Tükiye için böyle dendiğini ilk kez duydum. Ciddiye almadım hiç açıkcası.. (Sadece bu benzetme konuyu sıfırlıyor...)
Türkiye en hasta dönemini şu an yaşıyor bence 10 yıl önce değil.Böyle kendilerini kandırsınlar millet açlıktan sürünüyor 2 kuruşun hesabını yapıyor birileri hala palavra satıyor.

İmparatorluk tanımı öyle diyor efendim.

Kendi topraklarında oturan çeşitli milletleri egemenliği altında toplayan devlet biçimi.

İmparatorluk sözcüğü, Latince imperare (buyurmak, komuta etmek) -in+parare (tedarik etmek, donatmak)- kökünden gelir.

Gerçi ikincisi sana daha uygun...Tepenizde bir adam,her dediğine he demek...Padişahım çok yaşa...

bunlara o müstahak hatta geçen monarşi diyen bile vardı.

imparatorluk mu bop kokuları alıyorum. Türkiye büyümeyecek tam tersi küçülecek. Osmanlı sevr ile kendini bitirdi. şimdi de bopla Türkiye bitirilmek isteniyor.

Nasıl böyle rahat rahat palavra atılabiliyor şaşıyorum.
Nasıl bir yalana inandırdınız kendinizi, bu nasıl bir hükümet sevdasıdır bilmiyorum ama kendinize bari yalan söylemeyin yahu.

Bu gercek mi ya? Kamera nerede saka olmali gercekten inanamiyorum yok bu kadar olm az artik ya

Cidddi ciddi imparatorlugun sözlük anlami falan:))

Yok bu kadar olmaz yani bu derece anlamamak olmaz ben bunun anlamamazliktan gelmek oldugunu düsünmek istiyorum

Imparatorluk kurulcakmis, adida BÜYÜK TÜRK Imparatorlugu olacakmis, monarsi gelecekmis, olmadi Kore nin Kim inden kopyalanacakmis , yasasiiiinnnnnnn

Eeee gercekler söz konusu oldugunda ironi mantigin son kalesidir deyip ironik ironik takilayim ben:)))

monarşiyi isteyen mi varmış. demokraside paraları sıfırladıysak kim bilir monarşide sıfırın dibini buluruz herhalde.

Kontes lafi gedigine koymayi iyi bilir:)

Kimbilir hangi anlamazdan gelen cildirtida oda benim gibi mantigin son kalesine sigindi:))

Neyse artik konu dagilmasin lütfen..

Konu Ingilizlerin gercekleri gören ama sesinin duyulmasini istemedikleri uzmanlarindan bazilarinin;
Türkiye nin büyüyen ekonomisi karsisinda, gelecekteki Türkiye konusunda " Yakinda Türkiye imparatorlugu olabilir" demeleri yani Türkiye nin bir imtaratorluk kadar güclenecegini, bunu cevresindeki yerleri isgal ederek degil, ticarette dünya devletlerini sollayarak yapacagini söylemeleri...

Son düzenleme:

Onu bilmem artık...

Hakkını helal et,dağıttım epey,geyik topiğime gel bari de orada didişelim arada.

İnşallah güçlenir,inşallah kendine yeter haline gelir ve benim bu karamsarlığım,olumsuzluğum boşa çıkar.

Son düzenleme:
Bir ara gelirim geyige..
Düzelir, ümitsizliik iman edenlere yakismaz..
Rabbim hakkinda hayirlisini versin, karamsarlik imtahanini arttirir, kimbilir ne güzel günlerin olacaktir yeter ki hayirli olani versin Allah insallah...

[video=youtube;beZebXGxUzA]http://www.youtube.com/watch?v=beZebXGxUzA[/video]
Oy nolur yumuşayın biraz ya:)

[video=youtube;beZebXGxUzA]http://www.youtube.com/watch?v=beZebXGxUzA[/video]
Oy nolur yumuşayın biraz ya:)
:))) hayvani o kadar benliginden cikarip süslemisler ki, psikolojisi bozulmus insan zannetmis kendini:)))

Nasilsin elifimmm, Elif gibi dogru olmak ve elif gibi dik durmak:))))

Gec kaldin yumosla yikadik basligi az önce:))))

Son düzenleme:
Aramizda GSYH'nin nasil hesaplandigini bilen var mi? Konu sahibi de dahil olmak uzere bilen yok zannediyorum. Ne yalan soyleyim, ben de fazla bilemiyorum. Bildigim birsey var ise o da onunla sevindirik olmanin bir alemi olmadigidir. Gorunen koy kilavuz istemez. Bol bol alisveris yapmakla ekonomiyi buyutmek cebi delik yurdum insaninin kredi karti ile maasinin uc kati degerindeki Iphone'u alip uc ay ac dolasmasina sevindirik olmak gibi olmus... Oyle ki, dunyanin refah seviyesi en yuksek ikinci ulkesi Isvicre bile sadece bizim degil, Hiint fakirlerinin bile gerisinde kalmis... Gercekten cag atlamisiz canim...

Halbuki bu isin bize dokunan kismi sadece bu GSYH'den bize dusen pay... Bakalim Weiss'in parlak addettigi tabloyu alip bizimle paylastigi haber bu konuda ne diyor:

"Türkiye, bu yıl GSYH büyüklüğüne göre ülke sıralamasında 17'nciliğini korurken, kişi başına GSYH'ye göre yapılan ülkeler sıralamada ise 2 basamak birden aşağı düşüyor. Türkiye, 2012'de OVP'ye göre 10 bin 497 dolar, IMF'ye göre 10 bin 526 dolar olan kişi başına milli geliri ile 64'üncü sırada yer alıyordu. Bu yılın tümünde Türkiye için OVP'de beklenen 10 bin 818 dolar ve IMF projeksiyonunda 10 bin 745 dolarlık kişi başına gelir ise 66'ncılığa denk geliyor."
http://www.dunya.com/turkiye-2014-yilinda-16nci-buyuk-ekonomi-olmaya-aday-205507h.htm

Uzucu... Halk gorunuse gore daha da fakirlesmis... Hani birileri "sefiller" siralamasina guluyordu ya... Gercekler acidir ne yazik ki... GSYH hesaplari maalesef ne kadar sefil oldugumuzu veya daha ne kadar sefillesebilecegimiz gercegini degistirememis... Gulmekten olenlere duyurulur... Aglanacak halimize gulmeye alistik ne de olsa...

Biri imparatorluk mu demisti... Ondan suphe yok zaten, padisah coktan padisahligini ilan etti bile.. anlayana...

Bir ara gelirim geyige..
Düzelir, ümitsizliik iman edenlere yakismaz..
Rabbim hakkinda hayirlisini versin, karamsarlik imtahanini arttirir, kimbilir ne güzel günlerin olacaktir yeter ki hayirli olani versin Allah insallah...

Allah hayırlısını hayırlı olana verir. Hayırsız olana vermez ve de vermesini de istemiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…