Daily Telegraph: Türkiye imparatorluğu geliyor............

weiss

Hayr-ül a-bı dıde
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
3.387
428
198
Almanya
[h=4]YENİ BİR TÜRKİYE İMPARATORLUĞU[/h] Türkiye'nin ticaret güzergâhı açısından bir aktarma merkezinden daha büyük anlam taşıdığını söyleyen Spurling, "Türkiye bir şeyin zirvesinde. Yeni bir Türkiye imparatorluğu doğmak üzere olabilir. Sağını solunu istila ederek değil ticaret dünyasını sollayarak bunu yapabilir. Türkiye 10 yıl önce Avrupa'nın hasta adamı konumundan, istikrarlı ve tutarlı bir ülkeye dönüştü. Artık uluslararası sahnede yer alıyor." dedi.

Türkiye, dünyanin en büyük ekonomileri siralamasinda 16. sirada..

http://www.dunya.com/turkiye-2014-yilinda-16nci-buyuk-ekonomi-olmaya-aday-205507h.htm

[h=4]"NE HATA YAPTIM DA GELDİM DEMİŞTİM"[/h] HSBC'nin Türkiye Genel Müdürü Martin Spurling, göreve ilk geldiğinde defalarca "ne hata yaptım da" Türkiye'ye geldim diye kendi kendine soru sorduğunu onaylıyor.
[h=4]TÜRK EKONOMİSİNİ YANLIŞ ANLAMIŞIZ[/h] Spurling bile Türkiye'nin sıkça yanlış anlaşılan piyasasının büyüme hızı ve ekonomik gelişimi konusunda şaşkınlık yaşamış.
[h=4]TÜRKİYE RUSYA VE ÇİN'İ YAKALAYABİLİR[/h] Türkiye bir süredir, Meksika, Endonezya ve Nijerya'nın yer aldığı MİNT ülkeleri arasında anılıyor. Bu ülkeler, son on yılda Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'in keyfini çıkardığı büyüme performansını yakalayabilir.
[h=4]TÜRKİYE İÇİN GELİŞMEKTE DEMEK HAKSIZLIK[/h] Dahası, Spurling, orta sınıf sayısının seksenli yıllarda arttığı Türkiye'nin hâlâ gelişmekte olan ülke olarak anılmasını haksızlık olarak görüyor. Türkiye hâlihazırda Avrupa'nın altıncı ve Dünya'nın 16. en büyük ekonomisi. 77 milyon nüfusunun 27,9 milyonu iş gücüne katılıyor.
[h=4]EN HIZLI BÜYÜYEN İKİNCİ EKONOMİ OLACAK[/h] IMF ve Goldman Sachs verilerine göre 2000 yılında kişi başına düşen gelir 2 bin 400 sterlinken 2012'de bu rakam 6 bin 300'e yükseldi. Bu rakamın 2050 yılında 28 bin 700 sterline yükselmesi bekleniyor. OECD, Türkiye'nin 2020 yılına kadar dünya'nın en hızlı büyüyen ikinci en büyük ekonomisi olacağına inanıyor.
[h=4]İNGİLİZ FİRMALARININ İLGİSİNİ ÇEKİYOR[/h] Bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu'nun merkezi olan Türkiye, Avrupa'yı Asya'ya bağlayan İpek Yolu'nun nimetlerinden faydalanmış. Şimdi ise Orta Doğu ile Afrika ve Avrupa ile Asya arasında yapılan ticaret için aktarma merkezi konumunda ki özellikle İngiliz ihracat firmalarının ilgisini çekiyor.

http://www.ensonhaber.com/daily-telegraph-turkiye-imparatorlugu-geliyor-2014-06-04.html

Son düzenleme:
Birileri "arastirma yaptik Türkiye sefillik sirasinda 13. " bla bla bla yaparak gerceklerinin üzerini örtmeye calissalarda iste gercek bu..
Artik 10 sene önceki hasta adam sayilan Türkiye yok..
Allah in izni ile de 2016 dan sonra "BÜYÜK TÜRKIYE" yi herkes görecek..

Ekonomi soyle iyi boyle buyuyor biz de calisip ediyoruz neden bir adim ileri gidemedik ya kac senedir.Bizim cepler delik kesin su para bi bizi teget geciyor demek

Bosverin yormayin siz kafanizi bunlara..
Zaten görmek istemeyene yada göremeyene göre 10 yil önceki türkiye ile bugün ki Türkiye ayni:))

Vayyy gurur duydum... İngilizler bukemedikleri eli öpme moduna geçmişler :))

Vayyy gurur duydum... İngilizler bukemedikleri eli öpme moduna geçmişler :))

Onlarin ki bükemedikleri eli öpmeden cok bükemedikleri elle anlasmaya varip cikarlarini koruma:))

Zira baktilar ki ne Erdogan nede Erdogan a destek veren halk o kadarda kolay lokma degil, yeni stratejiler üzerinde caisiyorlar..
Cikarlarini korumak dertleri..

Yok iş miş yok:))))))

Son düzenleme:
20 ülke içerisinde 16. olmuşuz neyse buna şükür. Türkiye büyüyor.
10 yıl önce bu listeye giremiyorduk bile.

Neden yormayayim ben bu ulkede yasiyorum gecimimi bu ulkede calisarak sagliyorum. Yahu cevreme de bakiyorum yok yok yok. Ay sonu hep bi eksik gedik ordan kapa buraya koy. Aylardir bilgisayar alacagiz ama olmuyor iste. Su para bi bizi teget geciyor ben anladim. Bes yildir yerimizde sayiyoruz. Babam kucuk esnaf bakkali var o is zaten oldu kapatiyor. Yani ben icinde yasayan biri olarak ekonomi iyimis hissetmiyorum. Yazik degil mi benim gibilere.

ahahahhah sakami ya ))

20 ülke degil canim o:))

En büyük 20 ekonomi:))

Yani tüm dünyayi listeye dahil etselerde bu ilk 20 degismiyor:))

En büyük ilk 20 ekonomi :)))

bir daha okuyun anlarsiniz belki:)

Hala nasil etsekte kusur bulsak derdinde olanlar:))
Hala ülkeyi oldugu durumdan kötü gösterme cabasi:))

Son düzenleme:

Bak sen su İngilizlere :) evet kolay lokma değiliz biz bunu hissettirdik ing lere demek :) simdi işsizlik vs siralamalari kopyalanir şuraya seyret :))

Weis sürekli bu usluptan sıkılmadın mı gerçekten?
Yani sürekli siz ne anlarsınız, bir daha okuyun, ben bu siteye fazlayım vs. vs.
Belki en akıllımız,herşeyi en doğru bilenimiz sensindir ama bu sana yinede bu şekilde konuşma hakkını vermez zannımca.
(Tamamen iyi niyetli bir uyarı bu uslubun beni fazlasıyla rahatsız ediyor.)

20 ülke içerisinde 16. olmuşuz neyse buna şükür. Türkiye büyüyor.
10 yıl önce bu listeye giremiyorduk bile.

Türkiye çok zengin bir ülke bence bunu kimse inkar edemez, yalnız sorun şu ki gelir dağılımında felaket bir adaletsizlik var. Bunu çözsünler işsizliği de halletsinler bir daha eleştirmeyeceğim.

Bak sen su İngilizlere :) evet kolay lokma değiliz biz bunu hissettirdik ing lere demek :) simdi işsizlik vs siralamalari kopyalanir şuraya seyret :))

Aman ne kopyalanirsa kopyalansin..
Zira öyle davrananlarin benim gözümdeki yeri " hükümet kötü olsun, ekonomi batsin ama yeterki Erdogan gitsin" oluyor..

Zira hersey ortada.. Benim icin önemli olanda gercekler..
Birilerinin hükümeti karalamak icin söyledikleri degil..

Dünyanin zirvesinde degiliz elbet ama insallah o günlerde gelir..

kusura bakmasinlar ama ne en sefil 13 e ne de en iyi 20ye girdigimize inanmiyorum.

Yoo sizin yazinizdaki uslubunuza karsi yerinde bir uslup...
Zira actigim konuya alayli alayli " 20 ülke icinde 16. sükür " demenize karsilik aldiginiz cevaptir..
Üstelik okudugunuzu anlamadan yaptiginiz bir alay etme cabasi lakin alay edeyim derken, kendinizi komik duruma düsürdügünüzü belirrtim bende..

Yani etki tepki meselesi..

Orada ülkeler rakamlar ile birlikte verilmis:) inansanizda inanmasanizda rakamlar ortada..

Siteye fazla olduğundan sürekli burda provokatörlük yapıyor.
13 mayısta 301 işçi süper ekonomi sayesinde öldü zaten.
O kadar zenginlerdi ki mazoşistliğine gidip çalıştılar yerin altında.
Bu arkadaş da Türkiye'de ekonomi süper bari gideyim yurtdışında yaşayayım diyor mazoşist ya.
Ya arkadaş bu araştırmaların -yerenin de övenin de- benim için gram değeri yok.
Ekonomiymiş şuymuş hala insanları it yerine koyup 3 kuruşa çalıştırıyorlarsa ekonomi demeyin bana.

Türkiye çok zengin bir ülke bence bunu kimse inkar edemez, yalnız sorun şu ki gelir dağılımında felaket bir adaletsizlik var. Bunu çözsünler işsizliği de halletsinler bir daha eleştirmeyeceğim.

Evet o zenginlikten hepimiz hakkettiğimiz şekilde faydalansak da sefillikten kurtulsak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…