• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Dahiliyeye gitmeden hematolojiye gidilir mi ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Tek düşükle yapıyorlar mı 2-3 olmasını şart koşuyorlar mı
3 düşükten sonra yapıyorlar benim iki düşükken yaptırdım biraz yalan söylemek zorunda kaldım 3 düşüğüm var dedim sorun olmadı iki tanesi belgeleyen tahlillerim vardı 3.de evde kimyasal oldu demiştim

Hemotolojiye gidersin ama kapsamlı alinacaksa sadece kadın yaptirmayacaksa tıbbi genetik bölümüne gitmeniz gerek. Sonra kadın doğumdan bir de urolojiden belge alınıyor teslim edin kan verin sonuç çıkıyor.
Biz direk hemotolojiye gittik tek kadininsa yardımcı oluyorlar ama iki kişi vereceğimiz için tıbbi genetiğe yonlendirdi. Telefonda randevu almadık direk gittik pandemiden randevu sistemi kapalıydı erken gittik.bı arayın ama yinede heryerde başkadır belki.

3 düşükten sonra yapıyorlar benim iki düşükken yaptırdım biraz yalan söylemek zorunda kaldım 3 düşüğüm var dedim sorun olmadı iki tanesi belgeleyen tahlillerim vardı 3.de evde kimyasal oldu demiştim
Ne kadar üzücü bizleri zor durumda bırakıyorlar . İlkinde öğrenseydiniz ikinciye aynı durumu yaşamak sorunda kalmazdınız 😔 peki yeniden gebe kalabildiniz mi nasıl bi yol izlediniz ? Bi de kaçıncı haftada düşük yaptınız cevaplarsanız sevinirim 🙏

Hemotolojiye gidersin ama kapsamlı alinacaksa sadece kadın yaptirmayacaksa tıbbi genetik bölümüne gitmeniz gerek. Sonra kadın doğumdan bir de urolojiden belge alınıyor teslim edin kan verin sonuç çıkıyor.
Biz direk hemotolojiye gittik tek kadininsa yardımcı oluyorlar ama iki kişi vereceğimiz için tıbbi genetiğe yonlendirdi. Telefonda randevu almadık direk gittik pandemiden randevu sistemi kapalıydı bı arayın ama yinede.
Benim doktorum özelde devlet hastanesine gidip ordan mi istemem gerekiyor o zaman

Ne kadar üzücü bizleri zor durumda bırakıyorlar . İlkinde öğrenseydiniz ikinciye aynı durumu yaşamak sorunda kalmazdınız 😔 peki yeniden gebe kalabildiniz mi nasıl bi yol izlediniz ? Bi de kaçıncı haftada düşük yaptınız cevaplarsanız sevinirim 🙏
İlki 12+3 haftalıktı ikincisi 5 haftalık olcaktı ama değerler düzgün artmadı kanamada olmadı metotraksat iğne ile sonlandı. Bir yılı geçti hamile kalamadım henüz. İkiside doğal yoldan olmuştu şimdi hamile kalmak için klomen gonalf bile denedim kalamadım zamanı ver herhalde. Pıhtılaşmam varmış ve mthfr genim bozuk çıktı o yüzden yüksek doz folik asit ve oksopar kan sulandırıcı kullanmam gerekecek gebelik oluştuğunda

İlki 12+3 haftalıktı ikincisi 5 haftalık olcaktı ama değerler düzgün artmadı kanamada olmadı metotraksat iğne ile sonlandı. Bir yılı geçti hamile kalamadım henüz. İkiside doğal yoldan olmuştu şimdi hamile kalmak için klomen gonalf bile denedim kalamadım zamanı ver herhalde. Pıhtılaşmam varmış ve mthfr genim bozuk çıktı o yüzden yüksek doz folik asit ve oksopar kan sulandırıcı kullanmam gerekecek gebelik oluştuğunda
Benim de 10 haftalıktı sanırım bi kere kimyasal geçirdim benim de doğal yolla olmuştu şimdi PCOS olduğunu öğrendim letu + çatlatma iğnesi kullandım bu ay olmadı rabbim bizi bu yönden sınıyor . Gecikiyorsa güzelleşiyordur 🤲🌸

Merhaba mthfr hangisi acaba homozigot mu?

Diğeri normal öyleyse benim 28 olan homozigot çıktı bu yüzden sordum teşekkürler
Mthfr genlerinin hepsi folik asit ile ilgilidir yüksek dozda ve gebelik sonuna kadar folik asit kullanmalı dedi doktorum aynı zamanda da kan sulandırıcı iğne ve coraspin

Peki diğer aylarda gebelik oluşmaması için probleminiz var mı acaba?
Hayır hiç bir sebep yok eşiminde benimde görünürde olan her şey dört dörtlük hsg temiz hormonlar düzenli pko yok eşiminde spermiyogramı çok güzel doktor stresten olduğunu düşünüyor nasip

Hayır hiç bir sebep yok eşiminde benimde görünürde olan her şey dört dörtlük hsg temiz hormonlar düzenli pko yok eşiminde spermiyogramı çok güzel doktor stresten olduğunu düşünüyor nasip
Biz aynı durumdayız bu yüzden sordum size ☺️ Kısmet 🙏🏻
Aynı durumu yaşıyorum en son kromozom analizi sonuçlarımızı bekliyoruz bir o kaldı.. bir de sperm DNA hasarı 🤔😁

Biz aynı durumdayız bu yüzden sordum size ☺️ Kısmet 🙏🏻
Aynı durumu yaşıyorum en son kromozom analizi sonuçlarımızı bekliyoruz bir o kaldı.. bir de sperm DNA hasarı 🤔😁
Biz onlarıda yaptırdık onlarda problemsiz ama senin daha 6 ay olmuş stres olma daha az zaman geçmiş inşallah tez zamanda olur ikimizinde😇

Back