Lise Yorum ve Soruları Daha şimdiden üniversite stresi, kendime güvenemiyorum.

AliceWonder

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2011
54
0
36
Antalya
ben bu sene lise 2 ye geçtim ve sayısal bölümü seçtim fizik kimya biyoloji ve diğer derslerim çok iyi ama matemetikle başım dertte. bi türlü sevemiyorum.çalışmak istiyorum heran aklımda ama anlamam başaramam diye cesaret edemiyorum. bu halimle bide sayısal seçtim. yakınlarım dan üniversiteyi kazanamayanlar var. onlar gibi olup ailemi hayal kırıklığına uğratmaktan çok korkuyorum. açıkcası biraz cesarete ihtiyacım var. benim yaşadıklarımı yaşayanlar var mı ? üniversiteyi kazanmış ablalarımdan yardım istiyorum siz nasıl çalışıyodunuz ,yöntemleriniz, tecrübeleriniz,kesinlikle bunu yapmalısın dediğiniz konular.. ? örnek alabileceğim kimsem yok.aileden okuyanda yok. gerçekten ihtiyacım var size.

canım strese girmenin lüzumu yok inan
sayısal evet zor bölümdür ama meslek seçme bakımından en geniş yelpazeye sahiptir
sen yeter ki sistemli çalış daha önünde 3yılın var 3yılda neler olmaz ki

matematikte güvender matematik 1(ygs) al şimdiden çalışmaya başla,gelecek sene matematik 2(yeni sistemde lys) konularrını halledersin,arada da kimya ve fizik çalış...biyoloji ezber ders son seneye bırak.kazandın bitti gitti üniversiteyi.ortaöğretim eskisi gibi etkili değil ne de olsa okul derslerine çok kasmasan da olur.hedefin bütün soruları yapmak olsun belirli bir bölüm değilde. mesela 18 haziran 2014 teki sınavda matematik ve fen bilimlerinde,bütün soruları yapmaya adapte et kendini. formülleri ezberle...sürekli soru çöz sürekli.şu 3 yıl çalış,bir ömür rahat et...ablacından tavsiye
öptüm.

Sayısala gitmenin yolu matematiği sevmekten geçer. Bende lise son'a geçtim fizikle başım dertte ama matematikle ilgili bir problemim yok yani matematiği sevmiyorsan sevmek zorundasın. Daha önünde 2-3 sene var rahat ol çalışınca yapamıcak birşey yok. Sana önerim Matematik Vadisi kitabının 10. Sınıfını al matematiği en iyi anlatan kitaptır güvender,fem falan boşver onları. Matematik vadisini alırsan işin çok daha kolaylaşır benden sana tavsiye :82:

Stres yapmamayı öğrenmelisin öncelikle.
Stres yaptığın sürece matematiği sular seller gibi yapabilsen de başarılı olamazsın. Çünkü başarın sana göre asla tatmin edici olmaz.
Yapamadığın ders hakkında özel ders alabilirsin. Almıyorsan internetten konuların videolarını izleyerek biri sana anlatıyormuş gibi çalışabilirsin.
Hele hele üniversite stresi için daha çok erken.
Sınava 6 ay kala stres yapmaya başlasan yeter, o stres de sende çalışma isteği doğurur. Onun öncesinde yaptığın stres seni tökezletmekten başka işe yaramaz.

birde çalışma programı yapmalımıyım ? yapıpta uygulayabilen var mı ?

çalışma programı saatli değil de(10:30 ders 12:00 dinlenme falan) ,şöyle bir program yapsan; pazartesi 3 saat mat. 2 saat kimya , salı 2 saat fizik 2 saat mat 1 saat kimya... çünkü ben saatli programa uyamazsam kendime güvenim azalıyordu, bende en sonunda böyle program yapıp uymuştum.

birde çalışma programı yapmalımıyım ? yapıpta uygulayabilen var mı ?

çalışma programı falan yapma.. sadece kendine günlük test çözme miktarı belirle yeter. sen 12de matematik çöz,1de dinlen,yok 2de tv izle falan.. bunlar çok saçma..canının istemediği zamanlarda hiç çalışma bırak.boşver. tatlım daha lise2'ye geçmişsin.. ben son senemde zor çalıştım ayol
şimdiden strese girmenin alemi yok. kimseyi dinleme sen. yoksa böyle stres seni daha fena etkiler. insanın rahatça girdiği sınav gibisi yokmuş ben bunu anladım.üniversite sınavına girdiğim ilk sene kazandım ben bölümümü... 2 sene sonra yani bu sene dedim ki rahatça giricem sınava bıktım dedim. her sınavda ayrı bi stres ayrı bi uykusuzluk istemiyorum ben dedim. sınavda stres olanlarla da dalga geçicem kötü olsa bile "off süperdi sınavım ya mükemmeldi. hayatımda böyle kolay sorular görmedim" diycem dedim.. ki kendi senemde süreyi panikten yetiştiremeyen ben rahatça girdiğim sınavda güzelce yaptım kontrol ettim boşlarıma döndüm süre bitince de kitapçığı teslim ettim çıktım.
ve hemen ilk senende kazancan diye bişey yok üniversiteyi. ucunda ölüm yok. bidaha çalışırsın bidaha çalışırsın... bunun sonu yok sonuçta. sen sakın pes etme ve kafana bu kadar takma.. derslerini ihmal etme sakın lisede boşverdiceğine üniversiteye gidince keyfini çıkar.ama şimdiden kendini bu kadar sıkmanın hiç alemi yok gez toz biraz.sonra derslerine bak.. emin ol son senende zaten yeteri kadar hatta yeterinden çok daha fazla çalışcaksın.. şimdi okulun önemli.. sen okul derslerine çalışki ortalaman yüksek olsun diploma notunda yüksek olsun.. tek düşüncende bu olsun

cümlenin sonundaki kafiyemi kes ama :82: hehehuehe

cevaplar için teşekkürler hepinize :) sbs mağduru olduğum için biraz fazla büyütüyorum bu sınav olayını :) dediklerinizi yapmaya çalışcam :) ama çok rahatladım sayenizde :)

Canım ben çalışma programı yapmıştım "bir zamanlar" inan faydası oluyor hangi gün neyi çalışacağını karıştırmıyorsun kafan karışmıyor plan ve program her zaman iyidir inan bana, tabiki tv izleme yok dinlenme falan gibi değil hangi gün hangi dersi çalışcağın ve ne kadar çözeceğin bir program olmalı.. Hem şimdiden programla çalışmaya başlarsan ilerde son sınıfta üniversite sınavına hazırlanırken kesinlikle zorlanmazsın...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…