• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha Önceden YGS-LYS Tecrübesi Olan Arkadaşlara.. :)

catlak_kemmik arkadaşım LYS'den sonra puanların AOBP ve diğer ek puanlar ekli hali ortaya çıkıcağı için onu beklemek zorundayız. Biliyorsundur LYS sınavı sıralamamızıda yükseltiyor..

yalnız bnm düşündüğüm açı farklı :) zaten 2 yıllık bitirdim o yüzden aop puanı ilgilendirmiyo beni.
haksızlık olarak görüyorum sadece düşünsene;atıyorum 200 puan aldın ygs den. direk tercih yapsan belki gireceksin. ama lys de girecek olanlar istedikleri yerler tutmayınca, tercihlerinin arasında seninde yerleşeceğin bölüm varsa ve en kötüsü puanıda senden yüksekse o neden senden 1 adım önde?

Lys sınavında istediği puanı alamayıp ygs puanıyla tercih yapıcaklara haksızlık olmaz mı sence?:ssz:
Bahsettiğin sistem 2014te uygulanmaya başlanacakmış.
Oyuncak olduk zaten.:19:

bana göre tam tersi :) o risk alıp lys ye girsin kazanamasın. sonrada ygs puanıyla tercih yapsın beni sollasın. olduuuu:19:
ya zaten şöyle bi durum var her sene sınava giren,sıfır çeken,barajı tutturamayan ve hatta bölüme puanı yetmeyen bir sürü insanı göz önüne alırsak. ben ygs de istediğim puanı tutturup yerleştim diyelim. bi zaman sonra kontenjan boşluklarını yayımlasalar. lys ye girip kazanamayanlarda ygs puanı en yüksek olan kişiler girebilse bence adaletli olur. iki insanın birinin 1,diğerinin 2 şansı varsa bu durumda zaten bi adaletsizlik söz konusu ki:51:

bana göre tam tersi :) o risk alıp lys ye girsin kazanamasın. sonrada ygs puanıyla tercih yapsın beni sollasın. olduuuu:19:
ya zaten şöyle bi durum var her sene sınava giren,sıfır çeken,barajı tutturamayan ve hatta bölüme puanı yetmeyen bir sürü insanı göz önüne alırsak. ben ygs de istediğim puanı tutturup yerleştim diyelim. bi zaman sonra kontenjan boşluklarını yayımlasalar. lys ye girip kazanamayanlarda ygs puanı en yüksek olan kişiler girebilse bence adaletli olur. iki insanın birinin 1,diğerinin 2 şansı varsa bu durumda zaten bi adaletsizlik söz konusu ki:51:

Şöyle bişey var ki risk almıyo ona verilen hakkı değerlendiriyo. Puanı düşükte olsa kaybediceği bişey yok ama yüksek puan alarak şansını katlayıp kazancı olabilir. Kontenjan belli. Sen zaten ygsde ne aldıysan o dur. Sonuç olarak ikinizde ygs puanıyla giriceksiniz ve kim yüksekse o yerleşicek.:ssz:
Yani ygsde 200 almış biri lysye giricekler tercih yapamıcak diye gidip 350 puanlık yere yerleşemez. Anlatabildim mi?
Bana göre gayet adil.

Şöyle bişey var ki risk almıyo ona verilen hakkı değerlendiriyo. Puanı düşükte olsa kaybediceği bişey yok ama yüksek puan alarak şansını katlayıp kazancı olabilir. Kontenjan belli. Sen zaten ygsde ne aldıysan o dur. Sonuç olarak ikinizde ygs puanıyla giriceksiniz ve kim yüksekse o yerleşicek.:ssz:
Yani ygsde 200 almış biri lysye giricekler tercih yapamıcak diye gidip 350 puanlık yere yerleşemez. Anlatabildim mi?
Bana göre gayet adil.

anladım cnmda. ben bu yerleşmeyi lys için değil ygs için diyorum. zaten herkesin üniversite mezunu olma fikrine karşıyım.mezun sayısı arttıkça işsizlik oranı artıyo neyse :/ bu kadar bastıra bastıra adaletsizlik olduğunu belirtmem, sınav değişikliklerine sıkça rast gelmemden kaynaklanıyor. meslek lisesi mezunuydum. 4 yıllığa puanım yetmedi (zaten Türkiye de 1 üniversitede vardı bölümümün 4 yıllığı) en azından 2 yıllığa yatay geçer.not ortalamamı yükseltip bide dgs ye hazırlanıp, 4 yıllığa gitmeyi planlıyodum. yatay geçiş yaptım. puanlarımda hayalimde ki gibi yüksekti . ne oldu biliyor musun? okulda bi karışıklık oldu sanırım proflardan bi kaçı bırakmış ders vermeyi bakmışlar. başka ders verecek kimse yok. o zaman ki 4 yıllıklar sondu ve bi sonra ki sene 4 yıllığıda kaldırdılar. çok başarılıydım derslerimde. 2 yıllıktan mezun olmak bana hiç bişi kazandırmadı. yine çalıştığım yerlerde ezilecektim,belkide şuna bak bölümün 2 yıllığını okuduğu halde şunu yanlış yapıyo vs. vs. vs. diye dedikodu yapan bi çok insana tahammül eedecektim.. bende madem öğretmen olamıyorum,bi iş yeri açacak, kendime güvenecek,ayakta duracak kadar gücüm yoksa başka insanların ayağının altında senelerce ezileceksem. mezun olduğum gün bu okul bnm için bitmiştir dedim ve son final günü eve geldim. ne kadar ders notum varsa hepsini çöpe attım. şimdi yeni bi sayfa açıyorum ikinci bi kez. insanları kobay olarak kullanarak geliştirdikleri daha yeni sistemlerin(!) kurbanı olmak istemiyorum.şuna bak adamlar ceplerine daha fazla para girsin diye herkesi üniversiteli yapmaya çalışıyorlar.bir sürü bölüm açmışlar gelde sinirlenme:47:

Son düzenleyen: Moderatör:
anladım cnmda. ben bu yerleşmeyi lys için değil ygs için diyorum. zaten herkesin üniversite mezunu olma fikrine karşıyım.mezun sayısı arttıkça işsizlik oranı artıyo neyse :/ bu kadar bastıra bastıra adaletsizlik olduğunu belirtmem sınav değişikliklerine sıkça rast gelmemden kaynaklanıyor. meslek lisesi mezunuydum. 4 yıllığa puanım yetmedi (zaten Türkiye de 1 üniversitede vardı bölümümün 4 yıllığı) en azından 2 yıllığa yatay geçer.not ortalamamı yükseltip bide dgs ye hazırlanıp 4 yıllığa gitmeyi planlıyodum. yatay geçiş yaptım puanlarımda hayalimde ki gibi yüksekti . ne oldu biliyor musun? okulda bi karışıklık oldu sanırım proflardan bi kaçı bırakmış ders vermeyi bakmışlar başka ders verecek kimse yok. o zaman ki 4 yıllıklar sondu ve bi sonra ki sene 4 yıllığıda kaldırdılar. çok başarılıydım derslerimde 2 yıllıktan mezun olmak bana hiç bişi kazandırmadı yine çalıştığım yerlerde ezilecektim,belkide şuna bak bölümün 2 yıllığını okuduğu halde şunu yanlış yapıyo vs. vs. vs. diye dedikodu yapan insan çok. bende madem öğretmen olamıyorum,bi iş yeri açacak, kendime güvenecek,ayakta duracak kadar gücüm yoksa başka insanların ayağının altında senelerce ezileceksem. mezun olduğum gün bu okul bnm için bitmiştir dedim ve son final günü eve geldim ne kadar ders notum varsa hepsini çöpe attım şimdi yeni bi sayfa açıyorum. ikinci bi kez insanları kobay olarak kullanarak geliştirdikleri daha yeni sistemlerin(!) kurbanı olmak istemiyorum.şuna bak adamlar ceplerine daha fazla para girsin diye herkesi üniversiteli yapmaya çalışıyorlar.bir sürü bölüm açmışlar gelde sinirlenme:47:

Bu konuda haklısın. :31:
Eskisi gibi zor değil.

Bence suanki sistem gayet ideal. Mesajlarınız çok uzun şuan hepsini okuyamadım canım ama baglacolankiye katılıyorum bu konuda..
Şu 320 nin üstüne Aobp eklenip 390 380 olsa :25:

Bence suanki sistem gayet ideal. Mesajlarınız çok uzun şuan hepsini okuyamadım canım ama baglacolankiye katılıyorum bu konuda..
Şu 320 nin üstüne Aobp eklenip 390 380 olsa :25:

tmm hepsini okuma bu yorumumdan bi önce ki yorumu oku. sende hak vereceksin bana inan.

Okudum. Yazık olmuş o kadar senene :53: Ya zırt pırt sistem değiştiriceklerine mevcut sistemdeki hataları eksikleri bulsalar,geliştirseler.. Böyle şeylerde olmasa keşke..

Back