• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha Önceden YGS-LYS Tecrübesi Olan Arkadaşlara.. :)

Adrianne

♥
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mart 2011
181
4
118
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. Bende bu sene YGSye girdim. Açık lisedeyim(Düz-TM),mezun olucam. Tercih yapıp şansımı denemek istiyorum. Okuyacağım bölümü seçerken elbette sevmemde önemli ama maddi getirisinede önem veriyorum. Anlayacağınız okuduktan sonra evde oturmak istemiyorum,okumuş olmak için okumak istemiyorum. Özellere gidip ileme çok yük bindirmekte istemiyorum. :44:

YGS 1-2-3-4-5 puanlarım 243-320 arasında. AOBP ile en azından 350 olur diye düşünüyorum. Hiç bilgim yok bu konularda,çevremde sorabileceğim kimsede yok :25:

* Ben bu sene diyelimki bir takım bölümleri tercih ettim,ek yerleştirmelere başvurdum vesaire. Ama istediğim bölüm gelmedi,seneye girmeye karar verdim. Puanım düşermi ? Seneye bir dezavantajım olurmu? (Ben sadece kayıt yaptırdıgımızda puan gidiyor diye duymuştum.)

* 2 yıllıklarda sağlık alanındakileri seçmeyi istiyorum. Laboratuvar,diyaliz,radyoloji,anestezi,fizyoterapi vs. Merak ettiğim;bu bölümleri yanlızca SML mezunları mı tercih edip yerleşebiliyor ? Şansımız yokmu ? Önerebileceğiniz bölümler neler ?

Konumla ilgilenen arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Rabbim diğer giren arkadaşlarında yardımcısı olsun. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun :34:

Merhaba,

* Tercih yapıp herhangi bir üniversiteye yerleşirseniz ve gitmezseniz kayıt yaptırmasanız bile okul puanı yarı yarıya düşer
* Bahsettiğiniz o tür bölümler için önce Sağlık Meslek Liseleri tercih ediliyor kontenjan boş olursa diğer öğrenciler yerleşiyor diye biliyorum

Arkadaşlar merhaba. Bende bu sene YGSye girdim. Açık lisedeyim(Düz-TM),mezun olucam. Tercih yapıp şansımı denemek istiyorum. Okuyacağım bölümü seçerken elbette sevmemde önemli ama maddi getirisinede önem veriyorum. Anlayacağınız okuduktan sonra evde oturmak istemiyorum,okumuş olmak için okumak istemiyorum. Özellere gidip ileme çok yük bindirmekte istemiyorum. :44:

YGS 1-2-3-4-5 puanlarım 243-320 arasında. AOBP ile en azından 350 olur diye düşünüyorum. Hiç bilgim yok bu konularda,çevremde sorabileceğim kimsede yok :25:

* Ben bu sene diyelimki bir takım bölümleri tercih ettim,ek yerleştirmelere başvurdum vesaire. Ama istediğim bölüm gelmedi,seneye girmeye karar verdim. Puanım düşermi ? Seneye bir dezavantajım olurmu? (Ben sadece kayıt yaptırdıgımızda puan gidiyor diye duymuştum.)

* 2 yıllıklarda sağlık alanındakileri seçmeyi istiyorum. Laboratuvar,diyaliz,radyoloji,anestezi,fizyoterapi vs. Merak ettiğim;bu bölümleri yanlızca SML mezunları mı tercih edip yerleşebiliyor ? Şansımız yokmu ? Önerebileceğiniz bölümler neler ?

Konumla ilgilenen arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Rabbim diğer giren arkadaşlarında yardımcısı olsun. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun :34:

1. çok bir puan kaybın olmaz
2. 2 yıllıklara ilk öncelik meslek lisesi çıkışlılara veriyorlar

Çok teşekkürler LadyEvil ve sevgilim06.

Sanırım taban puanları açıklandıktan sonra ne gelirse dememek,tercih yapmamak en doğrusu olucak. Okul puanım 50 gelse 25 e düşse,benim için yine büyük bir kayıp olur :43: Boşu boşuna oradanda olmanın alemi yok :43:

Aslında diyorum Aöf sosyoloji yazıyım yada tutarsa AOBPyle beraber Açıköğretim Sosyal hizmet yazıyım. Bi yanımda Anestezi yaz,tutarsa tutar diyor. 1. daha mantıklı geliyor ama ne yapacağımı bilemiyorum :43: :43:

canım lys ye çok iyi çalış sonra açıklansın puanların okul puanıda eklenmiş şekilde oluyor çünkü alan içi alan dışı puanın yazıyor sonra bir tercih klavuzu al baktın ki istediğin bölümlere puanın tutmuyor tercih yapma hiç bir sene daha çalış o zaman açık yazarsın eğer bu ilk senense ve istedğin bölümler için tutmazsa tercih yapma tekrar çalış gir derim ben yine sen bilirsin

Teşekkür ederim tavsiyelerin için kediciq .
Bende senin dediğin gibi yapmayı düşünüyorum. Ygs-4 puanım 320. Hani diyorum lysler ve okul puanı eklendikten sonra acaba güzel bir bölüme girebilirmiyim ? Ama hiçbirşeyin garantisi yok işte.
Tercih yapmasam,bir dahaki senede daha düşük yada yine böyle olsa bir senem yanmış olucak. Diyorum açıktan sosyoloji yazıyım :43: Off kafam o kadar karışık ki uykularım kaçıyor...

cnm osymden gelen zarfta ya da netten baktıgında surayı kazandınız dıyosa ve sen kayıt yaptırmadıgın halde gıtmıyosan yarı yarıya dusuyo puanın o yuzden tavsıyem bence lys daha onemlı zaten o yuzden sımdıden ıkıcı kez hazırlnmayı dusunme

ve 2 yılllıklarda saglık alanı ısıtıyorum demıssın benım ole bı tanıdıgım vardı aynı deranedeydık o zamanlar ossye hazırlanıyoduk o da radyolojıde calısıyodu sanırım ( tam emın degılım unutmus olabırım ) 2 mılyar alıyorum dıyodu ama bıttım artık yeter calısmak ıstemıyorum cok cok yorucu radyasyon mahvedıyo bızı dıyodu ve o yuızden tekrardan oss ıcın dersanye gelmıstı bu yuzden

ek bılgı verııym dedım tabıkı her ısın bı zorlugu var yınde ıstersen ınsallah olur parası gayet ıyı
zatenıkı yıllıklarda sadece saglık bolumlerı cok ıyı dıye bılıyorum ben
bu arada guzel duan ııcn cokk cok sagol amın hepımzın ıstedıgı olur ınsallah
ve ıs buluruz :21::21::21::21:

bence ygs puanın çok iyi ilk defa seni duydum 300 lerde olan puan eğer lys ye çok iyi çalışırsan bence güzel bir bölüm kazanabilirsin bu sene başarı geçen seneye göre daha düşük o yüzden girme olasılığı daha çok bana göre sene kaybını düşünme canım ben 3 sefer girdim 3 sefer girmeme rağmen aöf okuyorum :) o yüzden olmazsa 1 sene daha git ve bunu hiç dert etme millet 4-5 sefer giriyor örnek:bizim dersena hocaı felsefe öğretmeni 4. de kazanmış

mervemervemerve çok sağol canım benim verdiğin bilgiler için :3: kediciq sanada çok teşekkür ederim. Valla ne yalan söyliyim 320 görünce ben bile şoka girdim,dedim aa nasıl yapmışım diye..
Lysyede hazırlanıyım artık yavaş yavaş. Sağlıkları istiyorum ama korku var içimde yerleşemem diye. Yerleşen çok,yerleşemeyende çok :44: Lys felan hiç olmassa,Erzurum sosyal hizmet uzaktan yazıcam :53: Ay vallahi depresyona girdim giricem kızlar.

mervemervemerve kediciq öpüyorum,çok sağolun,burada buluşalım :51:

mrb kızlar bu sene sınava girmedim. sonuçlar açıklandıktan sonra ki haberleri izledim. çok büyük bi sayıda sıfır çekenler olmuş. çevremdekiler zor olduğundan bahsetti. ve her sene sıfır çeken sayısı çoğalıyormuş. yorumlarınızı merak ediyorum. gerçi sorularada bakmadım :/

madem puan konusunda kendine güvenmiyosun tercihlerinde çoğunlukla ikinci öğretim yaz. çünkü birinci öğretim,ikinci öğretime kıyasla harç ücreti daha az. örn. ben ikinci öğretime girmiştim 386 lira harç param vardı. ilk sene puanlarımı yüksek tuttum dereceye girdim (60 kişilik sınıfta ilk 3) ikinci sene yatırdığım para sadece 114 liraydı :) yani birinci öğretim parası yatırmış oldum

catlak_kemmik arkadasım yorumun için teşekkürler,ama ikinciöğretim istemiyorum ne yazıkki.. Sorular normal geldi bana,çok zor değildi. Ama paragraflar çok uzundu,bir müddet sonra insanın kafası karman çorman oluyor :40: Matematik ve fenlere bakmadım ben,ama sanırım ikiside bilenlere kolaydı. Çünkü çoğu arkadasım fen için kolay yorumu yaptı. Sosyal kısmıda kolaydı bana göre yanlız arada çelişkili sorular vardı,felsefe sorularında çok terim vardı mesela :44:

yeni sistem hakkında bilmediklerimi sorayım aydınlatın beni lütfen :)

eskiden sayılsal sözel ea vardı girceğin bölüm hangisini istiyorsa sadece ilgili derslerin soruları puanını belirliyordu

şimdi ben ygs 2 den giricem mat,geo,fen,kimya,biyoloji dışında sözelde çözsem puana bi etkisi var mı az yada çok?

bide ygs den girecekler için illaki lys sınavının bitmesi mi gerekiyor tercih yapmak için?

kazandığın takdir de gitmezsen okul puanının yarısı elinden gider bu da senin için bir daha ki yıla hiç iyi olmaz 2 yıllık sağlık alanları çok güze bölümler zaten sağlık alanının getirisi her anlamda iyidir ama tabi öncelik meslek liselilerin o yüzden sağlık alanalrında düz liselilerin pek şansı olmuyor ama umudunu da yitirme tabi lysye yüklen hakkında hayırlısı olsun

yeni sistem hakkında bilmediklerimi sorayım aydınlatın beni lütfen :)

eskiden sayılsal sözel ea vardı girceğin bölüm hangisini istiyorsa sadece ilgili derslerin soruları puanını belirliyordu

şimdi ben ygs 2 den giricem mat,geo,fen,kimya,biyoloji dışında sözelde çözsem puana bi etkisi var mı az yada çok?

bide ygs den girecekler için illaki lys sınavının bitmesi mi gerekiyor tercih yapmak için?

alanın sayısalda şayet senin lys 1 ve lys 2 ye girmen gerekiyor ama tabi diğer lyslere girebilirsin fakat o sayısal puanına hiç bir etki etmez sen yine tercih edeceksen lys 1 ve 2 den yaptıklarınla tercih yaparsın. sözelden lys de çözdüklerinde sözel de etrcih edeceğin bölüm olursa alan dışı tercih yani ona etki eder. sadece ygsden tercih yapacaksan da lysnin bitip tercih zamanının gelmesini beklyeceksin

sedaecrin yorumun için teşekkürler arkadaşım. Ay bilmiyorum güzel ve istediğim gibi biryer tutarsa neden gitmiyimki,koşa koşa büyük konuşmak gibi olmasın :27:
2 gündür şu AOBP işine taktım kafayı. Korkuyorum 20-30 felan gelirse tüm ümitlerimi kaybederim :43: Oturdum tüm başarılı derslerin ortalamasını aldım şuan diploma puanım (hesabıma göre) 73 küsürlü birşey. Sanırım mezun olurke 12 tane muaf dersim olucak.. Ay bilmiyorum insallah hepimize içindede bana 60-70 gibi bir AOBP gelirde hayallerimize kavuşuruz kızlaaar! İnan olsun kabuslar görüyorum artık of :47:

tercih için lys yi beklemek kötü olmuş:31: bence saçma ygs den alıyosa bölüm açıklandıktan sonra tercih yapılmalı. lys yi neden bekliyosak allaa alla yaaaa öfff:47: sistem yine değişecekmiş zaten

catlak_kemmik arkadaşım LYS'den sonra puanların AOBP ve diğer ek puanlar ekli hali ortaya çıkıcağı için onu beklemek zorundayız. Biliyorsundur LYS sınavı sıralamamızıda yükseltiyor..

Canım kayıt yaptırmasanda puanın düşer yerleştiğin takdirde. O yüzden yerleşip gitmek istemediğin bişeyi tercih etme.
Geçen sene kuzenim böyle bi hata yapıp yerleşti ve gidemedi.:50:
Bu sene sınava girmedi ve nerdeyse hayallerinden vazgeçmek üzere.

Açıköğretim tercih edersen yerleşsende puanın düşmez. :34:
Umarım lys iyi geçer ve bunları düşünmene gerek kalmaz.
Hakkında hayırlısı olsun.
Başarılar.

1. çok bir puan kaybın olmaz
2. 2 yıllıklara ilk öncelik meslek lisesi çıkışlılara veriyorlar

Puan yarı yarıya düşüyo. :ssz:

tercih için lys yi beklemek kötü olmuş:31: bence saçma ygs den alıyosa bölüm açıklandıktan sonra tercih yapılmalı. lys yi neden bekliyosak allaa alla yaaaa öfff:47: sistem yine değişecekmiş zaten

Lys sınavında istediği puanı alamayıp ygs puanıyla tercih yapıcaklara haksızlık olmaz mı sence?:ssz:
Bahsettiğin sistem 2014te uygulanmaya başlanacakmış.
Oyuncak olduk zaten.:19:

Back