daha önce ntd li bebeği olanlar

nazligamzelim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2012
1.502
123
163
ben bebeğimi 18 haftalıkken ntd teşhisi nedeniyle aldırmak zorunda kaldım. daha bebeğimi kaybedeli 35 gün oldu ama doktor 6 aysonra hamile kalmamı önerdi. ama o kadar çok korkuyorum ki ya 2. bebeğimdede böyle bişey olursa diye. böyle bi durumdan sonra sağlıklı bebeği olanlar varmı? lütfen yardım edin

oncelikle basiniz sagolsun sizi cok iyi anliyorum cunku bende 18 haftalik bebegimi 2 ay once kaybettim bende esinde bu hastaligi okadar cok arastirdikki evet bu durumu yasayip 2. cocugu salikli olan var hatta benim ablam ve kuzenim ayni seyleri yasadilar ve simdiki cocuklari saglikli ama doktor kontrolu ve hamilelikten once folik asit alimi almak gerek ben basladim ve saglikli beslenmeye calisiyorum insallah bidaha yasamayiz ayni seyleri gercekten cok zor bi surec ve cok taze umarim zamanla atlatiriz;(

Son düzenleme:

bugun doktora gidiyorum kafama takilan butun sorulari soracam tabiki ilk deneyim cok aci oldu bizim icin sanirim 2 . bebislerle teselli bulacaz kismet olursa tabiki sagiklisiyla ama onlar hep bi yara olarak kaniycak icimizde haberdar ederim grz

bugun doktora gidiyorum kafama takilan butun sorulari soracam tabiki ilk deneyim cok aci oldu bizim icin sanirim 2 . bebislerle teselli bulacaz kismet olursa tabiki sagiklisiyla ama onlar hep bi yara olarak kaniycak icimizde haberdar ederim grz

umarım iyi haberler verirsin bana. senden gelecek haberi merakla bekliyorum. :)

Son düzenleme:
cumartesi gittim doktora cok pozitifti umut oldu bisuru soru sordum yazabildigim kadariyla yazim alttan kontrol etti rahim hazirmi diye normal dedi ben 2. gebeligi nezaman dusunebilirim nezaman vucudum hazir olur dedim oda folik asit 3 aydan etkisini gosterir ben 2 aydir kullaniyorum dedim simdiden baslayin cok geciktirmeyin dedi folik asiti asla aksatma yediklerine dikkat et hergun bi avuc ceviz haftada 2 kez balik ispanak yesil yapraklilar yani sut yogurt yurta kirmizi et baklagiller vb
folik asit yanina vitamin yazdi imom adi bunlara dikkat et dedi bisey olmaz korkma ben bu durumu iki kez yasayan gormedim cunku yasayanlar yogurdu ufleyerek yediler dedi
ben ablamda ve kuzenimde vardi genetikmi dedim genetik sonuclarin temiz hem genetik hem cevresel dedi
esimin vitamin almasina gerek yokmus.kan ve vitamin degerlerlerin kontrolu gebe kalinca takip yapilacakmis son yine olabilirmi diye sordum ornegin trafikte kaza geciriyosun yine kaza yapabilirsin dedi ama bu riskler butun gebeliklerde var ama biz onlemini aliyorz dua ediyoruz gerisini allah bilir insallah ayni seyleri yasatmaz cnm umarim yazdiklar sanada umut olur saglicakla

canım çok sevindim darısı başıma diyim ben de doktora önümüzdeki hafta gidicem inş. iyi olur :)

ya aslinda bende nisan gibi ama doktor bence bekleme dedi bilmiyorum korkularim var ama allahim tekrar nasip ederse daha erken bikac aydan istiyorum kismetse tabi sana doktor 6 ay demisti demi bana oyle bi surec vermedi kurtajfa olmusmuydun sen?

yok canım doktor bana 3 aydan sonra kalabilirsin dedi. normal doğum yaptım. hatta ben bikaç sene yapmam deyince 1 seneden sonra tehlikeye girersin 6 ay ile 1 sene arasında düşün o zaman dedi. benim niyetim folik asiti en azından 6 ay kullanmak. tekrar bi acıyı kaldıramam.

hiimmm anladim sen daha once 6 ay yazmistinda ondan sordum doktor ilk alti ay dedi zannettim. haklisin insan ayni acilari yasamaktan korkuyo, bi yildan sonra ne tehlikesi varmis aceba

normal doğum olmasına rağmen aynı kürtaj gibi rahim duvarlarını falan sıyırıyorlar. belli bi zaman bebek olmayınca (doktorun söylediğine göre 1 seneyi geçince) rahime tekrar bebek yerleşmesi zorlaşıyormuş. anneme daha ayrıntılı anlattı aslında nedenleride ben pek hatırlamıyorum

mrb bayadir gorusemedik en son doktora gidecektin gittinmi ne dedi paylasirmisin grz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…