Merhaba arkadaşlar, daha önce MR çekilen arkadaşlardan nasıl çekildiği hakkında bilgi almak istedim. O cihaza girerken neler yapılıyor öncesinde. Bir de önlük gibi bir şey mi giydiriyorlar ben nette biraz araştırdım da resimlerin bazıları kıyafetli girmiş bazıları önlüklü peki önlük giydirirlerse çıplak mı giriyoruz aklıma takıldı da aydınlatırsanız sevinirim.
Beyin,bel ve boyun MR si çektirmem gerekiyormuş da...
Canım ben geçen ay girdim benimde sadece boyundu.. Sadece üstünde metal olan şeyleri çıkartırdılar bende iç çamaşırımı çıkardım üstümde gömlek vardı onu giydim tekrar. Ama bazı yerlerde gömlek gibi bir şey veriyorlarmış uzun mavi . Makinaya koyuyorlar biraz gürültülü oluyor. Başta korkmuştum ben ama sonra alışıyorsun hareket etmemen gerekiyor.
Anladım yani sütyen çıkacak mecbur :) jel falan yok değil mi normal bir şekilde giriyoruz. Sonuçlar hemen çıkıyor mu peki?
Benim sanırım 1 saat kadar sürecek 1 saat boyunca nasıl hareketsiz kalacağım ya
Anladım yani sütyen çıkacak mecbur :) jel falan yok değil mi normal bir şekilde giriyoruz. Sonuçlar hemen çıkıyor mu peki?
Benim sanırım 1 saat kadar sürecek 1 saat boyunca nasıl hareketsiz kalacağım ya
Merhaba arkadaşlar, daha önce MR çekilen arkadaşlardan nasıl çekildiği hakkında bilgi almak istedim. O cihaza girerken neler yapılıyor öncesinde. Bir de önlük gibi bir şey mi giydiriyorlar ben nette biraz araştırdım da resimlerin bazıları kıyafetli girmiş bazıları önlüklü peki önlük giydirirlerse çıplak mı giriyoruz aklıma takıldı da aydınlatırsanız sevinirim.
Beyin,bel ve boyun MR si çektirmem gerekiyormuş da...
Geçmiş olsun. Soyunma odasında önlük vardı ama bana giydirmediler. Benim sadece beyin MR çekildi ama muhtemelen bel MR'ı çekileceği için üstünüzdekileri tamamen çıkarttırıp önlük giydirirler. İç çamaşırlarınızda (atlet tipi sütyen kullanabilirsiniz) metal hiç bişey olmazsa belki çıkarttırmazlar ama yinede sanmıyorum.