dağ gibi yığılan cilt problemi :(

Fulya irem2311

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2016
395
218
33
Merhabalar,
32 yaşındayım, hala ergenlik sivilceleriyle uğraşıyorum. cildiyeye gittim geçen yıl, rouccatane verdi, 21. gün bıraktım; şiddetli burun kanamasının önüne geçemedim. hala sivilce üretiyor bünyem. yıllardır ay çekirdeği tüketemiyorum çok sevmeme rağmen. patates kızartmasının tadına bakıp bırakmak zorunda kalıyorum sivilce çıkacak diye..
2. olarak ayva tüylerini napsam bilemedim. iki kez iple aldırdım, iki gün sonra hemen her yeri küçük küçük sivilceler kaplıyor, 15 günde ancak köreliyor, o sürede de zaten tüyler yeniden uzuyor. lazer epilasyonu tavsiye etmiyorlar; bir arkadaşım çok pişman oldu yaptırdığına, gerçekten hiç olmayacak yerlerde tüyler çıktı. güzellik merkezlerine cilt bakımına gittim bir kaç kez, hiç dokunmayın diyorlar. yıllardır ayva tüylerini aldıran bayanların ileri yaşta yüzleri nokta nokta oluyormuş. ama bu tüylerle cildim daha koyu görünüyor, yani tüylü görünmek istemiyorum. bakımsızlık alameti olarak geçiyor sonra kaynaklarda.
3. olarak ne zaman nemlendirici krem kullansam cildim akıtıyor özellikle bıyık bölgesi terle atıyor bir kaç dk. içinde. oysa cildim çok kuru ve cansız görünüyor..
4. olarak arındırıcı maske, sabun, jel, sirke+limon+bal karışımı vs. kullandım, onlardan sonra da hemen sivilce çıkıyor. yani azcık dokunsam cildime yine sivilce.
ne yapayım arkadaşlar??. uğraştığım halde bu sorunlar yüzünden bakımsız görünüyorum..
ne tüylere çözüm bulabildim, ne de sivilcelere. ne de krem kullanabiliyorum :(

Ben rouccutane 4. Ayda bıraktım yan etkilerinden dolayı sonra doktor bana avene markasının sivilceli ciltler için iki ürününü tavsiye etti gerçekten iyiler sivilceler geçtikten sonra da acnelyse kullanmaya başladım.

Dermoskin in yüz yılama jeli ve ufak bi maske gibi bişeyi var onu da rouccutane dan önce kullanmıştım iyiydi o da toniğiyle kullanırsanız işe yarar. Yine bi dr gitmekte eczaneye danışmakta fayda var tabi

Ben de uzun yillar ugrastim bu sivilce problemiyle. Ne yapsam cozum bulamadim. Kullanmadigim sivilce kremi, sabun, jel kalmadi. 3 gun iyi gorunse 4. Gun yuzum kizarmaya basliyor ve sivilceler cikmaya basliyordu tekrar. Bence içten gelen bir sey bu. Disardan ne kadar mudahele edilse de kar etmiyor. rouccutane ilacini universitedeyken kullandim yani 9 yil once. Ve tam 10 ay kullandim. Tamamen ortadan kalkti sivilce problemim. Kendime guvenim geldi, istedigim gibi makyaj yaptim. Ve 9 yildir sukurler olsun ki sivilce cikmiyor yuzumde. Ciksa da adet donemine yakin kucuk bisey cikiyor ve kendiliginden sönüyor. Bende burun kanamalari cok oldu. Derste surekli burnum kanar rezil olurdum. Ama pes etmedim. Burnumun ici icin kremler vermisti doktor onlari kullandim. Bence kesin cozum rouccutane bence. Ama o tüyler icin bisey diyemeyecegim. Lazere git dicem lazer daha cok arttiriyormus diye duydum.

Yüzde sivilce, vücutta ve yüzde tüylenme polikistlerden kaynaklı olabilir. Birde kadın doğum doktoruna görünün derim. Aynı dertten bende yanıyorum şuan. Ergenlikte sivilce çıkarmayan cildim sivilcelenmeye tüylenmeye başladı, polikistlerden olduğunu öğrendim.

Cok iyi bir cildiyeciye gideceksin.
Tuyler icin asla lazer degil igneli epilasyon yapacaksin.
Cilt taraman yapilmadan iyice tanimadan ev usulu bakim islerine hic bulasma derim.

Ah bende çok çektim ergenlik sivilcelerinden. Onlarca krem ve ilaç kullandım hiçbiri işe yaramadı. Ortaokul, lise, üniversite derken üni son sınıfta canıma tak etti ve bende 6 ay roaccutune kullandım ve çok şükür senelerdir kurtulamadığım sivilcelerden kurtuldum. Ama dudaklarım acayip kuruyordu elimde sürekli bepantenle geziyordum artık bepantenle bütünleşmiştim :) çok şükür 4 sene oldu kurtulalı. Belki burun kanaması için başkanının çözümü olabilir doktorunuza danışın ve biraz daha sabredin.

Merhabalar,
32 yaşındayım, hala ergenlik sivilceleriyle uğraşıyorum. cildiyeye gittim geçen yıl, rouccatane verdi, 21. gün bıraktım; şiddetli burun kanamasının önüne geçemedim. hala sivilce üretiyor bünyem. yıllardır ay çekirdeği tüketemiyorum çok sevmeme rağmen. patates kızartmasının tadına bakıp bırakmak zorunda kalıyorum sivilce çıkacak diye..
2. olarak ayva tüylerini napsam bilemedim. iki kez iple aldırdım, iki gün sonra hemen her yeri küçük küçük sivilceler kaplıyor, 15 günde ancak köreliyor, o sürede de zaten tüyler yeniden uzuyor. lazer epilasyonu tavsiye etmiyorlar; bir arkadaşım çok pişman oldu yaptırdığına, gerçekten hiç olmayacak yerlerde tüyler çıktı. güzellik merkezlerine cilt bakımına gittim bir kaç kez, hiç dokunmayın diyorlar. yıllardır ayva tüylerini aldıran bayanların ileri yaşta yüzleri nokta nokta oluyormuş. ama bu tüylerle cildim daha koyu görünüyor, yani tüylü görünmek istemiyorum. bakımsızlık alameti olarak geçiyor sonra kaynaklarda.
3. olarak ne zaman nemlendirici krem kullansam cildim akıtıyor özellikle bıyık bölgesi terle atıyor bir kaç dk. içinde. oysa cildim çok kuru ve cansız görünüyor..
4. olarak arındırıcı maske, sabun, jel, sirke+limon+bal karışımı vs. kullandım, onlardan sonra da hemen sivilce çıkıyor. yani azcık dokunsam cildime yine sivilce.
ne yapayım arkadaşlar??. uğraştığım halde bu sorunlar yüzünden bakımsız görünüyorum..
ne tüylere çözüm bulabildim, ne de sivilcelere. ne de krem kullanabiliyorum :KK43:
Yüzünü yatmadan önce iyice temizle maden suyu ile yıka ve öyle yat. Durulama kurulama yapma. Kuzenimin de sivilce sorunu var sporcu olduğu için ilaç kullanamıyordu nohuttan büyük koca koca sivilceler çıkardı düzenli olarak maden suyu ile yıkadı yüzünü ciddi derecede azalttı.

Yüzde sivilce, vücutta ve yüzde tüylenme polikistlerden kaynaklı olabilir. Birde kadın doğum doktoruna görünün derim. Aynı dertten bende yanıyorum şuan. Ergenlikte sivilce çıkarmayan cildim sivilcelenmeye tüylenmeye başladı, polikistlerden olduğunu öğrendim.
Belki de olabilir, ama benim hiç bir zaman geçmedi ki. Polikistik over belirtilerini taşımıyorum ama belli olmaz tabi ki. Kadın doğumcuya görünsem iyi olacak

Yüzünü yatmadan önce iyice temizle maden suyu ile yıka ve öyle yat. Durulama kurulama yapma. Kuzenimin de sivilce sorunu var sporcu olduğu için ilaç kullanamıyordu nohuttan büyük koca koca sivilceler çıkardı düzenli olarak maden suyu ile yıkadı yüzünü ciddi derecede azalttı.
Teşekkür ederim deneyeceğim

Back
X