• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

D vitamini

rayiha76

Guru
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2010
48
-1
286
Ankara
arkadaşlar bebeğime 15. günden itibaren d vitamin başlandı bende mamasının içine damlatıp veriyorum ama yanlış mı yapıyorum bilmiyorum tecrübeli anneler bu konuda bilgilendirirse sevinirim.

Son düzenleme:
demir mi de vitamini mi cnm?
demirse erken vermis doktorun?
benim oglum 6 aylik
doktoruna bugun sordum
meyve suyuna katip versem dedim
olur dedi
mamanin isi ayarinin sicak olmadigi zamanda ilave et bence

Benimde bebegim dogali 10 gün oluyor ve bugün D vitamini damla verdi doktorum, yurtdi$inda ya$iyorum ve burada fazla güne$ yok hele ki ki$ günlerinde.

Bebegini emziren anneler için özellikle önerdikleri damla varmi$ D-vitamini bunu bebegin agzina damlatip içiriyorsun.

Senin bahsettigini bilmiyorum.

ver tatlim ver
ama dedigim gibi mamasi sicak olmasin
hatta sutunu cay kasigina sag 3-5 damla, sonra d vitaminini damlat ver.
daha kolay olur
hem biberonda bulasigi kalmaz :81:

merhaba sanırım d vitamini dediğin devit3 damlasıdır.doğumdan itibaren 5 damla olarak kullanmaya başladım 24 saatte bir verilir ben çay kaşığıyla verdim.şimdi altı aylık oldu doktor ferrum dqamla ve dişleri içinde d-flor verdi.

anne sütünün D vitamini noktasında noksan olduğu gerekçesiyle 15 günlükten itibaren başlatıyorlar. üstelik bu D vitamini çok dikkat istiyor, yanlış dozda ve fazladan kullanıldığında böbreklerde taşlanmaya sebep oluyor. Ben vermedim, tıpçı değilim, doktor değiilim ama bu kadar mucizevi sıvı denen anne sütünün bu konuda bu kadar noksan olduğunu düşünmüyorum. Bebeğin kendisi için gereken bütün değerleri anne sütünden aldığına inanıyorum ve eskiden emziren kadınların bu D vitamini eksikliğine karşı bebeklerine ne yaptıklarını da çok merak ediyorum doğrusu

anne sütünün D vitamini noktasında noksan olduğu gerekçesiyle 15 günlükten itibaren başlatıyorlar. üstelik bu D vitamini çok dikkat istiyor, yanlış dozda ve fazladan kullanıldığında böbreklerde taşlanmaya sebep oluyor. Ben vermedim, tıpçı değilim, doktor değiilim ama bu kadar mucizevi sıvı denen anne sütünün bu konuda bu kadar noksan olduğunu düşünmüyorum. Bebeğin kendisi için gereken bütün değerleri anne sütünden aldığına inanıyorum ve eskiden emziren kadınların bu D vitamini eksikliğine karşı bebeklerine ne yaptıklarını da çok merak ediyorum doğrusu
Arkadaşım yazdıkalrına katılıyorum...

d vitaminine 15. gunden başlamamızı söyledi doktorumuz. cuma gunu bir profa özel gittik, içimde ne varsa sordum ve dvitamini konusunda prof beni çok şaşırttı.

dviti hemn kesmemizi güneşli bir ülkede yasadığımızı zaten vucudumuzda d vitamaminin olduğunu fazlasının bebek için çok zararlı olduğunu söyledi.

fazla kullanılırsa yanı vucudnun ihtiyacınından fazlası bıngıldağın erken kapanmasına ve beyin gelişimi etkilediğini söyledi ve kestik zaten bununla ilgili çok yazı okudum.side araştırısanız blursunuz.

Back