CVmi güzelce doldurmak için neler yapmalıyım? Tavsiyelerinize ihtiyacım var :)

4ever4get

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2011
388
1
0
İstanbul
Merhaba arkadaşlar..

ben 2. sınıf üniversite öğrencisiyim ve üniversitemi bitirdiğimde cv mi güzelce doldurabilmek için çeşitli kurslara gidiyorum..
bölümüm siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler(ing).

mesela şimdiye kadar çeşitli kurslara gittim bunlardan bazıları; diksiyon, bilgisayar programcılığı, çeşitli siyaset okulları, üniversitede düzenlenen karıyer günleri gibi..
bu sene 2. dile başlayacağım ve bunun yanında bir sertifika programına daha katılmak istiyorum..
benim aklıma gelmiyor daha ne yapabilirim konusunda bişey..
2. sınıfın yazında staj yapacağım ama bu seneyi de boş geçirmek istemiyorum..

biraz ufkumu genişletmem de kişisel gelişim alanında bana tavsiyelerde bulunabilir misiniz?
mesela bi iş başvurusunda bulunduğum cvimde nelerin olması beni 1 adım ileriye götürür..

Özel sektör düşünüyorsan iş tecrübesine çok önem veriyorlar. Üniversitelerin isimleri eskisi gibi elzem değil. Yani bana kimse hangi üniversiteyi bitirdin diye sormadı hangi işlerde, kaç tane işte ve ne kadar süre çalıştın diye sordular hep. en az 2 yıllık tecrübe arıyorlar.

Staj ve iş tecrübesini doldurmaya bak. Şimdiden kendine staj ayarla, part time de olsa bölümünle alakalıı ve bölümüne yakın işlerde çalış derim ben..

Yolun açık olsun :93:

Son düzenleme:

ben stajımı hem özel sektörde hem de kamu da yapmak istiyorum..

kamu da; valilik yada tbmm diye düşünüyorum orada da sana çok ayak işi yaptırırlar diyorlar..
ailem part time yada full time bi işte çalışmamı istemezler 2 bölüm birden okuyorum ağır olacağını düşünürler ama bölümümle alakalı olarak da part time bi iş bulamam ki :S

özel sektörde; uluslararası firmalarda staj yapmayı düşünüyorum sabancı stajer alıyor mu acaba orayı istiyorum

tabi yüksek lisans yurt dışı eğitimi olacak ama üniversite süresi içerisinde kendimi çok iyi geliştirmek istiyorum
bunun içinde 2. dil olarak rusçayı tercih ettim..

başka neler yapabilirim diye düşündüm ama bulamadım, biraz tecrübelerden faydalanmak istedim
cevap yazdığın için çok teşekkür ederim bi an konuma kendim sorup kendim cevap vermeye başlayacaktım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…