Aynen öyle Orta doğuymuş da filanmış Cumhurbaşkanlığı bundan mı ibaret yani ayrıca hiç kimseye şans tanımayan sadece bir kişi üzerinden gidip çözerse o çözer başkası çözemez mantığını da anlamış değilim. Gül de Erdoğan'da aynı gemideler ne yaptılar ya da şu an ne yapıyorlar seçimler için nötr kalmaktan başka hiçbir şey. Şu an Gül hala görev başında ama olanlarla ilgili ne bir açıklama ne bir atılım var. Bölünmek parçalanmak ülkemizin bir bölümünü özerkliğe özerkliğe açmak ve oradan elimizi eteğimi polisimizi askerimizi çekmek savunmasız hale getirmek her şeyi altın tepside onlara sunmak ve çekilmek bir Ortadoğu projesiyse eğer zararlı çıkacağımıza zaten ortada çünkü kürtler bu anlamda zaten maşa onlar özerkliği bağımsızlığı aldığı an o toprakları yerler. Hala Ortadoğu meselesini yönetecek adammış filan. Rakip kişileri tanımak isteme gibi bir durum bile yok. Hangi aday gelirse gelsin araştırmadan acaba bu ülkeye yararı olur mu demeden ezbercilik almış başını gidiyor Erdoğan olsun da gerisi kimmiş ilgilenmezsiniz. Ha Ekmeleddin İhsanoğlu'nu da tanımıyorum ama en azından önümdeki süreçte ezbercilik yapmadan hele hele gelecek okumacılığı yapıp o gelirse şöyle böyle olur demeden kimseye gözü kapalı güvenmeden araştırıcam sırf chp aday gösterdi diye oy vermicem yani ezberci olup. Öven yazılara baktığım kadar yeren yazılara da bakıyorum mesela yeren yazılara gözümü kapatıp aman Erdoğan almasında kim alırsa alsın demiyorum yani.
Misir da Sisi ye elbet karsi cikacak, zira halkin demokratik bir secimle sectigi hükümeti DARBE ile indirdiler.. Bu nedenle elbet darbecilere karsi olacak, ayrica darbecileri desteklemek gibi birsey olabilir mi yahu? Hayretlerdeyim:)
Suriye de elbet ayaklanan halki destekleyecek zira halk demeokratik bir secim yapmak istiyor artik babadan ogula gecen bir yönetim istemiyor, gitti baba Esat geldi ogul Esat istemiyor halk ve secim yapmak istiyor. Buda o halkin en tabi hakki!
Ortadogu yu 1000 yildir yöneten bizler karismayacagiz, taaa okyanusun bir ucundaki Amerika, ingiltere gelip karisacak:))
Zaten misaki milli ile sinirimi cizip " siniriniz bu tarafina karismayacaksiniz" emrini verikleri bizde karismadigimiz icin basimiz beladan kargasadan, kaostan kurtulmuyor, 80 yildir yerimizde sayiyoruz!
Basbakan, darbeci Sisilere " darbeci" diktatör Esatlara " diktatör" dedigi icin birileri rahatsiz oluyor..Birileri 80 yildir oldugu gibi etliye sütlüye karismayan, basindan darbe eksik olmayan, PKK ile bogusan Türkiye istedigi icin Basbakan a karsi:)))
Yillardir ceketinin önünü kapatip el ggüste duran liderler yüzünden eziktik, simdi kim Türkiye yi nasil görüp nasil davraniyorsa, Türkiye de öyle davraniyor..
Sürekli " heyt, höyt " denilen bir Türkiye olmaktansa hakeden kisiye hakettigini vermek gerekir..
Hani insanlarda " herkese hakettigi degeri ver" derya o hesap yani:)
Türkiye nin aclik yillarini görmek istiyorsaniz "anayasa kitapcigi firlatma" olayi sonrasina bakin, tüm ülkede kepenkler indirilip is yerleri kapatilmis, insanlar ac kalmis, Kemal Dervis gibi adamlara kurtarici muamelesi yapilmisti ( kurtariciya dikiz)
Insanlar %60 a kadar bir tarafta birlesiyorsa gördügü birseyler vardir!
Yahu karışıyor da ne yapıyor acaba orada hala insanlar ölmeye devam etti Esad sanki Erdoğan'ı dinledi tabi tabi Erdoğan sadece ve sadece göz boyamak için mikrofonlarla meydanlarda attı tuttu one minute misali yapmak istedi yani onda herkes alkışladı ya o misal. Ne oldu sanki olan olmadı o kızdı diye. Çok değiştirdi tabi atı alan Üsküdar'ı geçiyor. Kürtlere özerkliği vermek istiyor bu adam ayırmak istiyor polisimiz askerimiz el çektiriliyor bunun adı da çözüm süreci oluyor sonra ne olacak yiyecekler o toprakları işte Erdoğan da izleyecek ne yapıyor Ortadoğu için elde ne var somut şeyler söyleyin öyle bağırmakla olmuyor bu işler. Öyle heyt höyt demekle olmuyor işte dediğimiz gibi arkadan herkes kabadayılık yapar. Stratejisi neymiş peki neden Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi sesi çıkmıyor. Bir Rabia'ya parmaklarını kaldıranlar o kadar idama sessiz kaldıralar hiçbir kelam etmediler buna ne diyorsunuz. Orada ölen gençlere sokakta ne işiniz vardı demedi korudu ama buradaki kendi ülkesinin gençlerini emirlerle öldürttü bir de yuhalattı çok vicdanlıysa o vicdan kendi ülkesinin çocuklarına işlemiyor mu ne affedilmez suçları vardı bizim çocuklarımızın. Onlar yaşasaydı hesabımdaki tüm parayı aktarsaydım onlara da kırılan dökülenleri karşılasalardı. Para mal eşya yerine gelir ama can gelmez oraya ağlayanlar bu evlatlara gram gözyaşı dökmedi.
Çoğunluğun yaptığı doğrudur diye bir algı oluşmuş siz de. Biz buna sürü psikolojisi diyoruz ha şimdi hemen koyun yerine koydunuz filan da dersiniz de bunun psikoloji de yeri var açın okuyun. Çoğunluktan yana olmak, çoğunluğun dediği şeyi doğru bilmek öyle görmek.
% 60 a yakın dediğiniz olayda biraz matematik dışı oluyor parti gözetmeksizin baktığınızda Akp nin yerel yönetimlerde aldığı oy % 45 idi ayrıca siz yurtdışında yaşıyorsunuz değil mi gelip ülkenizde yerel seçimler için oy kullandınız mı sırf seçim için gelip hayır hiç okumadım da oy bile kullanmadığınız seçimde oran veriyorsunuz.
Ben bir şey sormuştum da birkaç yer de hala cevabımı alamadım buradan da sorayım belki cevap verirsiniz çünkü işinize gelmeyen şeyleri görmemekte üzerinize yok ya.
Şu Ergenekon sanıklarının salınmasına, suçsuz bulunmalarına, evrakların sahteliğine seneler sonra şimdi dikkat çekilip tam da CB seçimleri öncesi beraat kararlarına ne diyorsunuz. Bir zamanlar hani ilk o insanlar hapise tıkıldığı gün, hani Erdoğan Cemaatle can ciğer kuzu sarmasıyken birlik olup tıktılar ya Ergenekon adı altında insanları işte o davadan söz ediyorum.
Meydanlarda çıkıp da bunlar darbeci, ülkeyi kaosa sürükleyecekler, AKP yıkma çetesi, ülkenin bütünlüğünü bozmak istiyorlar, gelişmemizi çekemiyorlar, bavullarla belge çıktı bunlardan ama yenilmicez diyen bir başbakan vardı ya hani. Hani cezalar da onanırken sesi çıkmadı ya bu ülkenin hakimine savcısına saygı gösterin dedi ya o zamanlar o savcılar hakimler cemaatten değildi dimi, ya da Erdoğan'ın haberi yoktu galiba. Şimdi de kalkıp belgeler şaibelidir denilip onca seneden sonra pardon denilip bu insanların hepsinin birden bir anda çıkarılmasına ne diyorsunuz.
Tutmuş bizim sayemizde çıktı diyor senelerce aklı neredeydi Gülen ile işbirliği varken gayet memnundu karardan. Atıp tutuyordu haklarında şimdi mi masum oldular anca mı dank etti. Peki o insanlara o giden senelerini kim verecek babasız büyüyen çocuklara, hapishane aşındıran eşlerine kim verecek o zamanları en önemlisi gururu ayaklar altına alınan iftiralarla yatan hatta can veren insanlara bir pardon denmesi hiç mi vicdanınızı sızlatmıyor? İsteyerek gönülden mi çıkardı onları sanıyorsunuz. Cemaate karşı atak olsun ve CB seçimler öncesi göz boyamak sadece. AKP nin yol alması için oyuna alet olmuştu o insanlar ama devran dönüyor diyoruz ya kankalar düşman olunca canım cicim oldular ama geç gelen adalet adalet mi size göre. Bunları yaşayan siz olsaydınız o kişilerden birinin evladı olsanız ne düşünürdünüz?
Biz seneler önce iftira olduğunu biliyorduk bir gün çıkacaklarını da ama çoğunluk başbakan ağzıyla konuşup bunlar darbeci yalancı akp düşürme çetesi diyorlardı demek ki azınlık haklı olabiliyormuş değil mi? Şimdi de yine başbakan ağzıyla masumlardı zaten cemaatin işiydi diyorlar tabi Erdoğan da senelerce bunu bilmiyordu. Bizim en baştan dediğimizi şimdi çoğunluk dese ne yazar biz birinin ağzına bakıp onun suçlu dediğine suçlu deyip sonra da aynı kişilere masum deyince masumlar demiyoruz dün neysem bugünde oyuz evet azınlığız ve ben memnunum azınlık olmaktan kendi düşüncelerimde mantığımla hareket edebiliyorum hiç olmazsa.
Tayyip Erdoğan çok yanlış politikalar yürüttü.
Mısırda darbecilere hayır dedi. Rabiacıları destekledi.
Suriyede darbe yapmak isteyen illegal örgütleri destekledi.
Milli çıkarlarımıza uygun politika geliştirmek yerine, mezhepçi bir yaklaşım sergiledi.
Suriyede paraya, silaha doyurduğu örgütler şimdi kendisininde başına bela oldu.
2 günde bir "Eyyy Esat" diye serzenişlerde bulunan Tayyip Erdoğa'nın son günlerde Esad'ı ağzına bile almadığının farkındasınızdır.
Ortadoğuda taraf olan bertaraf olur.
Türkiye tarafsızlığını kaybettiği gibi çok yanlış taraflara yanaştı ve mezhep çatışmalarını tetikledi.
Mülteci Suriyelilerin kampların dışına çıkıp bütün Türkiye'ye yayılmasına izin verildi. Milli ekonomi bu durumdan çok büyük zarar gördü.
Ülkenin fakir kesimi daha çok fakirleşti. Çünkü onun asgari ücrete sigortalı olarak yaptığı işi, Suriyeli 400 liraya sigortasız olarak yapıyor. Emeğin değeri düştü. Arz-talep dengesi bozuldu.
Araplar ve Türkler arasında televizyonlara yansımayan bir çok sosyal çatışma yaşandı ve yaşanmakta. ( Bizzat kendim defalarca şahit oldum)
Ortadoğu'da ve Türkiye de birçok dengeler değişecek. Ama lütfen rica ediyorum kimse bana Tayyip Erdoğa'nın Ortadoğuyu çok iyi tanıdığını iddia etmesin.
Bir insanın "heyt hüyt" yapması, esip gürlemesi onun çok kararlı ve sağlam bir politikacı olduğu anlamına gelmez.
Efendi, mütafazi, sakin ama kararlı, istikrarlı insanlar ezik, bir işe yaramaz değildir.
Ne kadar çok kaba insan meraklısı bir toplum haline geldik.
Eş seçiminde bile hep aynı hataları yapıyoruz. Maço, dediğim dedik çaldığım düdük tipleri arayıp buluyoruz evleniyoruz sonrada ona buna ağlayıp dert yanıyoruz " benim kocam hiç beni takmıyor, kendi kafasına göre takılıyor, beni adam yerine koymuyor vs." Eee kendi düşen ağlamaz kardeşim. Sen değilmiydin " ben maço erkeklerden hoşlanıyorum" diyen.
MAlesef daha " hazine yardimi " nedir ondan haberi olmayan insanlarla ülke meselesi konusmuyorum:)))))
Ayni masallara 100 lerce kez cevap vermekten biktim gecmis mesajlarimdan okuyun artik:))
Ve ayni insana " bilmediginiz konuda bol keseden konusuyorsunuz, ögrenin öyle gelin yoruldum anlatmaktan" dedigim halde israrla yazilarimi alintilamasida garip:)
Bugün bari gidin hazine yarimi nedir onu ögrenin de en azindan sürekli anlatmak zorunda kaldigim seylerden birinden kutulayim:)
Zira 12 yildir Ortadogu konusunda kafa patlatan, ne oluyor, ne bitiyor herseyi kavrayan, cözüm sürecinin yeni ortadogu düzenindeki önemini anlayip bu derece üzerine düsen bir adamdan baskasi, su zamanda o makama gelemez..
Aahhaaa çok komiksiniz istediğim kişiden istediğim alıntıyı yaparım bu site bana bu hakkı vermiş hakaret etmiyorum bir şey yapmıyorum benim yazdıklarıma benden alıntı yapmadan da cevap verebilirsiniz sanırım Ergenekon dedik dün suçladıkları demediklerini bırakmadıkları adamlara şimdi biz çıkarttık diyorlar dedik bu tezatlık senelerce insanların suçsuz yere yatmış olması ama senelerce sessiz kalınan olayda neden CB seçimlerinde ce cemaatle ipler kopunca gerekenin yapılması o insanların senelerce gururlarının ayaklar altına alınması dedik bak yukarı dolandırmadan cevap vermek bir şey yazıyorsan bende yazarım cevabını beklerim hani senin % 60 a yakın dediğin oy ve benim ne %60 ı % 45 o dediğimiz gibi yukarı git oku cevap ver çünkü senin yazdıklarını çürütüyorum ama yine işine gelmeyince cevap yok yerel seçimlerde yurtdışından gelip oy kullandınız mı biz oyumuzu kullandık konuşuyoruz ok..
Birileri Atatürk'ü ilah haline getirir birileri Tayyibi. İki tarafında birbirinden hiç bir farkı yok.
Takılı kalmışlar bozuk plak gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?