Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim !

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihiniz hangi isim olur ?

• Ankete Katılan
    45
Mısırda seçime katılım oranı %40, Suriyede seçime katılım oranı %70

Mısırda yapılan darbeyi yuhlarken. Suriyede yapılan darbeyi alkışlamayacaksın. Dengeli olacaksın.

Mısırdaki hükümet seçimle başa geldiyse, Suriyedeki de seçimle başa geldi. Hemde daha büyük bir katılım oranıyla.

Ortadoğuya sessiz kalsın yada görmezden gelsin diyen yok. Ama doğru politikalar yürütmesi lazım.

1980 ile 2014 kıyaslamasına hiç girmeyeceğim. Çünkü bu muhabbetler iyice bayatladı artık.

Ben Ecevit dönemini hatırlamıyorum çok küçüktüm o yüzden ben bu güne bakarım. Ve oy hakkımı aldım alalı hep aynı hükümet hep aynı başkan. Sıktı artık. Geçmişi geçmişteki insanlar düşünsün. Ben yeni bir nesilim ve beni gelecek ilgilendiriyor. Dedelerin hatasını torunlar ödeyemez. Geçmişte kimler hata yaptıysa 12 yıldır cezasını biz çekiyoruz yeter artık yaa.

Bugünü anlamak icin gecmise bakmak gerek..
Ortadogu en son ne zaman sekillendirilmeye baslanmisti?
100 yil kadar önce..

Abdulhamit in düsürülmesi ile baslamisti sekillendirme..
Söyle bir bakalim o zamana..

II.Abdülhamit de yikik dökük bir osmanli devralmisti. Batili Oryantalistlerin yazdiklari gibi 15-18 yil icerisinde Istanbul gitmis yerine baska bir Istanbul gelmisti. Osmanlinin borclarini ödemis, dis ülkelerin boyundurugundan kurtarmisti Osmanliyi.
Sonra Abdülhamit gitsin diye birlestiler. Ecnebisi-Müslümani, yerlisi-yabancisi aptal vatanperveri-sinsi vatanhaini hepsi. Gönderdiler Abdülhamiti. Sonrasi bir felaketti. Abdülhamitten önce ülkenin faydasina degil zararına iş yapanlar, Abdülhamitle birlikte adeta gelismenin, adaletin, iyiligin timsali kesildiler. Hem iyilik istiyoruz dediler hemde iftira attilar.
Her türlü pisligi cevirirken ülkeyi batakliktan kurtaran adami kötülükle suçcadilar.

Hatta Abdullah Cevdet denen adam "yüzlerce yalan uydurdum, bazilari o kadar güzeldi ki ben bile inandim" diyecek kadar utanmiyordu Abdulhamite attiklari iftirayi, yalani itiraf ederken.
Ülkeyi savasa soktular. Herseyi mahvettiler.
Sonra ne mi oldu? Abdulhamit in ardindan söyle siirler yazdilar:

Târihler ismini andığı zaman,
Sana hak verecek, ey koca sultan;
Bizdik utanmadan iftira atan,
Asrın en siyâsî padişâhına.

"Pâdişah hem zâlim, hem deli' dedik,
İhtilâle kıyam etmeli dedik;
Şeytan ne dediyse, biz 'belî' dedik;
Çalıştık fitnenin intibahına.

Rıza Tevfik BÖLÜKBAŞI

Dünün hirsizi, kabiliyetsizi, arsizi gelmis bugün mangalda kül birakmiyor. Daha dün +18 film yapan arsiz artistler bugün milete ahlak dersi veriyor!
Vatansever oldugunu söyleyenler o gün aldandigi gibi bugünde aldanmaya devam ediyorlar!

Son düzenleme:
Evet evet Türkiye de 80 darbesi sonrasinda yapilan secime katilim % 90 lardan fazlaydi, gecin artik masallari ya..
Misirda ki darbe yillardir Türkiye de de olan askeri bir darbe yani gercekten darbe..
Suriye de ise halk secim yapmak istiyor secim.
Gercek bir secim.
Babadan ogula gecen sistemin sahte secimi degil!

Yasiniz az daha büyüsün bence..

"ay SIKILDIMMM" mantigi ile ülke yönetimi degsitirilmez:))))

Son düzenleme:
"Tayyibin adını ağzına alırken besmele çek " diyen, Mağdur rolüne bürünen, saatlerce tarih anlatıp ama bir arpa yol ilerlemeyen, olduğu yerde dönen insanlardan gerçekten çok sıkıldım.

Ya alın Tayyibinizi başınıza çalın.

Tamam oy vereceksiniz destekleyeceksiniz. Herkesin demokratik hakkı ama bu ne yaa ilahlaştırmanın ne manası var.

Birileri Atatürk'ü ilah haline getirir birileri Tayyibi. İki tarafında birbirinden hiç bir farkı yok.

Takılı kalmışlar bozuk plak gibi.

At gözlüklerini çıkarıp biraz etrafa bakın. Millete demokrasi götürmeye çalışana kadar sen ne kadar demokratiksin bir dön bak ülkene.

Önce kendi yaralarını sar. Öldürdüğün canların hesabını ver. Polislerle kurduğun ordunu bir gözden geçir.

Sonra git başka ülkelerin yarasına merhem ol.

Etrafa bağırıp çağıran. Somaya gidip madenciyi tekmeleten bir Kasımpaşa kaba dayısıyla benim işim olmazzzz.

Son düzenleme:
Insanlar azcik sinirlendirince kendini ortaya koyuyor:)))
Yasiniz daha kücük belliki ama simdiden egitin kendinizi " ilah edindiniz, alin basiniza calin" gibi sözler söyleyecek sözü olmadigi icin seviyesizlesenlerin isidir:)))

Son düzenleme:

Bazı adaylar için cb olduğunda başkanlık sistemine geçişde kaçınılmaz olur. 2.körfez savaşı ile Saddam devrildi ve ırak 3e bölündü, milyonlarca insan öldü, milyonlarca kadına tecavüz edildi..Müslüman ülkeyiz ama nedense bu durum kınanmadı bile, üstüne üstlük Amerikan askerlerinin ülkelerine sağ salim dönmeleri için dua edildi..Iraktaki iç çatışma sonucunda, kuzey tarafında hemen sınırımızla bitişik bir kürdistan kuruldu. Daha sonra değişen, genişletilen orta doğu projesiyle, arap baharı daniskasıyla orta doğu yeniden dizayn edilmeye çalışıldı. Birilerinin kardeşi olan esad birden esed oldu. Sonunda Suriyede istenen oldu iç savaş çıkarıldı milyonlarca insan öldü, bu kadar kaosa kan dökülmesine karşın ama esad devrilemedi. Herkesin yan komuşunuzda yangın çıksa rahat uyuyabilir mi, ne yaparsınız suyla yangını söndürmeye çalışırsınız yangın benim evime sıçramasın diye.. Ama ne oldu tam tersi yangına su yerine daha fazla odunlar atıldı ki bu yangın büyüsün büyüsün ki bizede bulaşsın diye..esad devrilemeyince bu sefer strateji değiştirilip tekrar ıraktan kaos çıkartıldı.

Ben kendimi bildim bileli bu Ortadoğu hep karışık, emperyalist ülkelerin ve onların maşası olan liderlerin sürekli ortadoğuda iç savaşa çanak tutması ve kaos çıkartıp nemalanmak istemesi. Etnik kimlik ve mezhepsel olarak ayrıştırılıp birbirleri ile savaştırılıyor. Ve milyonlarca insan ölüyor, yerlerinden, yurtlarından göç ettiriliyor... Neymiş bir ülkenin bölünmesi demek ki hiçbir halka menfaat getirmiyormuş !!

Yani bugün sınırları çizdik, hadi bavulunu topla yaşayacağın yeri seç gibi komik bir durum olmayacakmış….sömürgeciliği kurmanın en kolay yolu böl,parçala,yönettir. Ne kadar çok parçalanmış devlet o kadar sömürgeciliktir.. Bu ortadoğudaki kan gölünü, kaosu, karmaşayı yine ortadoğunun kendi halkların birleşmesiyle refeha erebilir bence. Ama bakıyorsun çoğu şeriat ile yönetiliyor, krallık hakim, zengin aşırı zengin fakir aşırı fakir. Biatçı toplum, mezhepçi toplum, hak arayanları asıp kesiyorlar, tecavüze uğrayan kadın mağdur değil şeytan ilan ediliyor recm ediliyor. Kadın hakları yok, çocuk hakları yok bırakın insan hakları yok, sudi arabistanda kadınlar araba kullanmaları bile yasak. Bunları görünce cumhuriyet rejiminin önemi daha iyi anlaşılıyor sanırım..

Bu cumhurbaşkanlığı seçimleri ülkemizin geleceği açısından çok önemli ve cumhurbaşkanlığına aday olanların ülkemizin milli birlik ve beraberliği konusunda olan fikirlerini de dürüstçe açıklasınlar.. Ve bu zamana kadar yapılan politikalarla, geçmişte ne oldu, ne bitti, şimdi nereye gidiyor, ve ülkemize olan zaraları ne olur diye kestirmekte bu kadar zor olmasa gerek.

Çok küçüğüm 31'e yeni bastım.

Ben bile Ecevit dönemini hatırlamıyorum.

Her fırsatta Ecevit, karabosra v.s lafları duymaktan bıktım.

Kıbrıs'ı kurtardı diyen yok ama. Çok nankör bir millet olduk.

Aaa pardon oradakiler Arap değildi dimi unutmuşum. Sizin için değer arz etmesi için arap olması lazım. Kendi milletinizden o kadar çok koptunuz ve uzaklaştınız ki. Ülkenizin sorunlarının farkında değilsiniz. Sırf hükümete laf gelmesin diye hiçbir şeyi eleştirmiyor ve birçok olumsuz şeyi görmezden geliyorsunuz. Esmaya ağladığınızın çeyreği kadar somada ölen 301 vatandaşa ağlamadınız.

Tarihi çok bilenlere sormak istiyorum : Tarihde hangi hükümet ülkesini cemaate peşkeş çekti.

Okyanus ötesindekilere selam göndermeyi biliyordu.

Şimdide dolamış diline "Pansilvanya Pensilvanya"

Yolsuzlukların hırsızlıkların üstü de örtüldü oh gel keyfim gellll.

Bunca olanlara rağmen hala Tayyipçi olabiliyorsanız evet ALIP BAŞINIZA ÇALIN. Nokta

Yahu karışıyor da ne yapıyor acaba orada hala insanlar ölmeye devam etti Esad sanki Erdoğan'ı dinledi tabi tabi Erdoğan sadece ve sadece göz boyamak için mikrofonlarla meydanlarda attı tuttu one minute misali yapmak istedi yani onda herkes alkışladı ya o misal. Ne oldu sanki olan olmadı o kızdı diye. Çok değiştirdi tabi atı alan Üsküdar'ı geçiyor. Kürtlere özerkliği vermek istiyor bu adam ayırmak istiyor polisimiz askerimiz el çektiriliyor bunun adı da çözüm süreci oluyor sonra ne olacak yiyecekler o toprakları işte Erdoğan da izleyecek ne yapıyor Ortadoğu için elde ne var somut şeyler söyleyin öyle bağırmakla olmuyor bu işler. Öyle heyt höyt demekle olmuyor işte dediğimiz gibi arkadan herkes kabadayılık yapar. Stratejisi neymiş peki neden Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi sesi çıkmıyor. Bir Rabia'ya parmaklarını kaldıranlar o kadar idama sessiz kaldıralar hiçbir kelam etmediler buna ne diyorsunuz. Orada ölen gençlere sokakta ne işiniz vardı demedi korudu ama buradaki kendi ülkesinin gençlerini emirlerle öldürttü bir de yuhalattı çok vicdanlıysa o vicdan kendi ülkesinin çocuklarına işlemiyor mu ne affedilmez suçları vardı bizim çocuklarımızın. Onlar yaşasaydı hesabımdaki tüm parayı aktarsaydım onlara da kırılan dökülenleri karşılasalardı. Para mal eşya yerine gelir ama can gelmez oraya ağlayanlar bu evlatlara gram gözyaşı dökmedi.

Çoğunluğun yaptığı doğrudur diye bir algı oluşmuş siz de. Biz buna sürü psikolojisi diyoruz ha şimdi hemen koyun yerine koydunuz filan da dersiniz de bunun psikoloji de yeri var açın okuyun. Çoğunluktan yana olmak, çoğunluğun dediği şeyi doğru bilmek öyle görmek.

% 60 a yakın dediğiniz olayda biraz matematik dışı oluyor parti gözetmeksizin baktığınızda Akp nin yerel yönetimlerde aldığı oy % 45 idi ayrıca siz yurtdışında yaşıyorsunuz değil mi gelip ülkenizde yerel seçimler için oy kullandınız mı sırf seçim için gelip hayır hiç okumadım da oy bile kullanmadığınız seçimde oran veriyorsunuz.

Ben bir şey sormuştum da birkaç yer de hala cevabımı alamadım buradan da sorayım belki cevap verirsiniz çünkü işinize gelmeyen şeyleri görmemekte üzerinize yok ya.

Şu Ergenekon sanıklarının salınmasına, suçsuz bulunmalarına, evrakların sahteliğine seneler sonra şimdi dikkat çekilip tam da CB seçimleri öncesi beraat kararlarına ne diyorsunuz. Bir zamanlar hani ilk o insanlar hapise tıkıldığı gün, hani Erdoğan Cemaatle can ciğer kuzu sarmasıyken birlik olup tıktılar ya Ergenekon adı altında insanları işte o davadan söz ediyorum.

Meydanlarda çıkıp da bunlar darbeci, ülkeyi kaosa sürükleyecekler, AKP yıkma çetesi, ülkenin bütünlüğünü bozmak istiyorlar, gelişmemizi çekemiyorlar, bavullarla belge çıktı bunlardan ama yenilmicez diyen bir başbakan vardı ya hani. Hani cezalar da onanırken sesi çıkmadı ya bu ülkenin hakimine savcısına saygı gösterin dedi ya o zamanlar o savcılar hakimler cemaatten değildi dimi, ya da Erdoğan'ın haberi yoktu galiba. Şimdi de kalkıp belgeler şaibelidir denilip onca seneden sonra pardon denilip bu insanların hepsinin birden bir anda çıkarılmasına ne diyorsunuz.

Tutmuş bizim sayemizde çıktı diyor senelerce aklı neredeydi Gülen ile işbirliği varken gayet memnundu karardan. Atıp tutuyordu haklarında şimdi mi masum oldular anca mı dank etti. Peki o insanlara o giden senelerini kim verecek babasız büyüyen çocuklara, hapishane aşındıran eşlerine kim verecek o zamanları en önemlisi gururu ayaklar altına alınan iftiralarla yatan hatta can veren insanlara bir pardon denmesi hiç mi vicdanınızı sızlatmıyor? İsteyerek gönülden mi çıkardı onları sanıyorsunuz. Cemaate karşı atak olsun ve CB seçimler öncesi göz boyamak sadece. AKP nin yol alması için oyuna alet olmuştu o insanlar ama devran dönüyor diyoruz ya kankalar düşman olunca canım cicim oldular ama geç gelen adalet adalet mi size göre. Bunları yaşayan siz olsaydınız o kişilerden birinin evladı olsanız ne düşünürdünüz?

Biz seneler önce iftira olduğunu biliyorduk bir gün çıkacaklarını da ama çoğunluk başbakan ağzıyla konuşup bunlar darbeci yalancı akp düşürme çetesi diyorlardı demek ki azınlık haklı olabiliyormuş değil mi? Şimdi de yine başbakan ağzıyla masumlardı zaten cemaatin işiydi diyorlar tabi Erdoğan da senelerce bunu bilmiyordu. Bizim en baştan dediğimizi şimdi çoğunluk dese ne yazar biz birinin ağzına bakıp onun suçlu dediğine suçlu deyip sonra da aynı kişilere masum deyince masumlar demiyoruz dün neysem bugünde oyuz evet azınlığız ve ben memnunum azınlık olmaktan kendi düşüncelerimde mantığımla hareket edebiliyorum hiç olmazsa. Gerçi % 45 oy alan biri çoğunluğu almış olmuyor o da ayrı bir mesele hele % 60 a yakınını hiç almış olmuyor

Son düzenleme:

Diğer şeylerin zaten farkındaydım ama son zamanlarda Ergenekon ve balyoz davaları ile ilgili olanlar çok kafamı kurcalamıştı ve şuan taşlar yerine oturdu. Şoklardayım gerçekten. Meğer bu ülkede neler dönmüş neler. Nasıl uyutmuşlar bu kadar insanı

MAlesef daha " hazine yardimi " nedir ondan haberi olmayan insanlarla ülke meselesi konusmuyorum:)))))

Ayni masallara 100 lerce kez cevap vermekten biktim gecmis mesajlarimdan okuyun artik:))

Ve ayni insana " bilmediginiz konuda bol keseden konusuyorsunuz, ögrenin öyle gelin yoruldum anlatmaktan" dedigim halde israrla yazilarimi alintilamasida garip:)

Bugün bari gidin hazine yarimi nedir onu ögrenin de en azindan sürekli anlatmak zorunda kaldigim seylerden birinden kutulayim:)

Tam tesbit, cok guzelce ozetlemissiniz. Erdogan Ortadogu'da sanki birseyleri cozuyormus gibi lanse edenlere iyi cevap olmus. Tam tersine girdaba biz de cekiliyoruz hizla, hatta bir ara 17 Aralik'in ustunu ortmek icin daha da hizlandirip resmen Suriye ile savasa zorlayan kumpas bile duzenlemeye kalkti bunlar, Suleyman sah turbesini bombalayip kendi askerlerimizi oldurmeyi planladilar, unutmadik. Allaha sukur balik hafizali degiliz.

Son düzenleme:

Aahhaaa çok komiksiniz istediğim kişiden istediğim alıntıyı yaparım bu site bana bu hakkı vermiş hakaret etmiyorum bir şey yapmıyorum benim yazdıklarıma benden alıntı yapmadan da cevap verebilirsiniz sanırım Ergenekon dedik dün suçladıkları demediklerini bırakmadıkları adamlara şimdi biz çıkarttık diyorlar dedik bu tezatlık senelerce insanların suçsuz yere yatmış olması ama senelerce sessiz kalınan olayda neden CB seçimlerinde ce cemaatle ipler kopunca gerekenin yapılması o insanların senelerce gururlarının ayaklar altına alınması dedik bak yukarı dolandırmadan cevap vermek bir şey yazıyorsan bende yazarım cevabını beklerim hani senin % 60 a yakın dediğin oy ve benim ne %60 ı % 45 o dediğimiz gibi yukarı git oku cevap ver çünkü senin yazdıklarını çürütüyorum ama yine işine gelmeyince cevap yok yerel seçimlerde yurtdışından gelip oy kullandınız mı biz oyumuzu kullandık konuşuyoruz ok..

Zira 12 yildir Ortadogu konusunda kafa patlatan, ne oluyor, ne bitiyor herseyi kavrayan, cözüm sürecinin yeni ortadogu düzenindeki önemini anlayip bu derece üzerine düsen bir adamdan baskasi, su zamanda o makama gelemez..

Sanırım son günlerde Ortadoğu'da olup bitenlerin farkında değilsiniz.

Mezhep savaşı çıktı Irak Suriye hepsi karışık, müslümanlar Allah adına diğer müslümanların kafasını kesiyor.

Türkiye'nin görüşebildiği nerdeyse bir tane lider kalmadı. Oysa bir kaç yıl önce RTE komşularımızla sıfır sorun diyordu. Bir kaç aya kadar Esad gider, Müslüman Kardeşler ile ise dostluk tavan yapmıştı. Esad kaldı adını Esed'e çevirdiler, Müslüman Kardeşler tarihe karıştı.

Tırlar mırlar. Güneydoğu sınırı kevgire döndü. Giren çıkan belli değil. 100e yakın Türk IŞİD elinde esir.Devlet orda yok.

Bu mu Ortadoğu'da ne olup bittiğini kavramak? :44:

Tabloyu böyle görebilmek için aldığınız gözlük nerde satılıyor, bastırcam parayı ben de alcam.

Sen şu yazdığına cevap alabileceğini düşünüyor musun gerçekten? Amannn cahiller diyip arada kaynatır asla cevap vermez.Çünkü mazallah başbakanın eleştirir falan.Töbeler töbesi

Seneler önce bir cemaatin devlet kademelerinde işi olamaz bu nasıl iştir dedik.El cevap ''Cemaat devletin içinde lafına kargalar bile güler.'' Bugün geldiğimiz noktada tüm yaşananlar cemaatin eseri zavallı Başbakanımız da saf duygularıyla oynanmış mağdur! Yazık kıyamam yahu.

Başbakanın biz ''cahiller'' kadar aklı çalışmıyor muydu ki bunların her isteklerini yerine getirdi.Hee ama pardon cemaat teee bilmem kaç senesinde yerleşti devlete. Duygularıyla!! oynanan kahraman Başbakanımız her kötülüğü olduğu gibi bunu da temizlemeye girişti. Yersen

Ben bu cumhurbaşkanlığı seçiminde sırf bu cemaate verdiklerinden , onu devlet içinde bu kadar kadrolaştırmasından ,sınav skandallarını 17 Aralıktan sonra görmesinden , önceden haklarında gereken yapıldı dediği kişileri ucu ona dokunmaya başlayınca kendi menfaatleri için hapisten çıkmalarını sağlamasından, içeri girdiklerinde Türkiye normalleşiyor naraları atıp, dışarı çıkarlerken adalet yerini buldu demelerinden bu iki yüzlülüklerinden kokuşmuşluklarından yalanlarından dolanlarından dolayı asla Erdoğan'a oy vermeyeceğim.

Recep Tayyib erdoğanı işaretledim ama
Abdullah gülde olabilir,en uygun adayı koyacaklarına eminim...

Fazla seçenek yok,ehven-i şer durumu.
Ekmeleddin İhsanoğlu diyorum.
Tayyip Erdoğan olmasın da,bakalım hayırlısı....

Hadi bakalim yazalim gercekleri ama sinirlerine hakim olamayan ve gerceklere tahammülü olmayanlar okumasin:)

Ilk olarak sunu söyleyeyim, 2002 yilindan beri AKP nin secim sonuclarina bir bakalim;

3 genel secim yapmis.2002 genel seciminde %34.29, 2007 genel seciminde %46.48 , 2011 genel secimlerinde %49.96
Yani genel secimlerde sürekli oyunu arttirmis ve en son secimde %50 oya ulasmis.

3 yerel secime girmis; 2004 yerel secimde % 40, 2009 yerel secimde % 40, 2014 yerel secimlerde % 47 oy almis.
Ayrica bir referanduma gitmis, Türkiye deki tüm diger partiler birlesip " hayir" demis ve AKP tek basina " evet" demis referandum sonucu % 60 evet cikmis.

Yani Türkiye de, AKP nin yaptigi dogru islerde ideoloji gütmeden arkasinda olan % 60 lik bir kesim var.

Türkiye de AKP secmenine bircok hakaret edildi, en son modada " biatci" oldu.
Aslinda asil biatci AKP ye ne olursa olsun oy vermeyecegini söyleyenlerdi.
Neden derseniz? Türkiye de % 60 lik kesim AKP yokkende hep ayni sekilde hareket etmisti.
Kimseye biat etmedi, Menderes geldi ona oy verdiler, Özal geldi ona oy verdiler.
Aslinda bu % 60 lik kesimin bir ideolojisi, bir biati yoktu.
Tam tersine tek istedigi " kendisine ve degerlerine saygi, huzur ve refahti"
Bunu saglayacagini vaad eden her partiye ve lidere sans verdiler.
Oysa bir kesim vardiki, onlar hep ayni partinin fanatigiydi, parti basina kim gelirse gelsin hep o partiye oy verirlerdi ve asla parti degistirmezlerdi.
Iste onlarda bugün AKP secmenine isnat edilen "biatci" kelimesinin karsiligi kesim.

Cemaat konusuna gelince;
Malum Türkiye de "postal yalayicisi" diye bir tabir vardir.
Darbe sevici kisilere böyle hitap edilir.
Türkiye Cumhuriyeti kuruldugundan beri birsürü darbe gördü.
O %60 kesimin seciminden rahatsiz olan kisiler hep darbe yapti.
Insanlik olarak 5 para etmeyecek olan kisiler, darbe yaparak Türkiye nin basina gecti.

Aslinda bu darbeler bir cesit saltanat sürdürme idi.
Sözde Cumhuriyet kurulmustu ama o % 60 in her özgür secimene darbe ile müdahale edilip kendi istediklerini basa gecirdiler.
Yani saltanatin kalktigi falan hikayeydi.
Bu saltanat sadece bir kesimin yasam seklini, ideolojisini sürdürmek icin kurulmus yeni bir saltanatti.
DARBE SALTANATI.

Allah Erdogan in zekasini arttirsin. O darbe yillarinin ürünü bir yapiya bu darbeci zihniyeti yok ettirdi.
Bu seferde, darbeci pasalarin yerini o yapi alacakti ki, onlarinda icabina bakti.
Bunun icin Erdogan a kizacak degiliz, tersine zekasi ile bin yasasin.
Bakin bir zamanlar kendilerini ülkenin sahibi zannedenler simdi nasil uslu uslu görevini yapar oldu.

Hadi insanlar, hep kulaktan dolma bilgi sahibi.
Hic mi merak edip arastirmaz bu insanlar , selcukludan beri biz bu Ortadoguyu nasil huzur icinde yönetmisizde, simdi burnumuz b.ktan cikmiyor.
Terör, kargasa, kaos var hep.
Misaki milli ile sinirlarimizi cetvelle cizer gibi cizmisler, birde "sinirlarin öteki tarafina karsimayacaksiniz" demisler ama kendileri taaa okyanusun diger ucundan gelip at kosturuyor:)))

Yok efendim eskidendi o etliye sütlüye karismayan Türkiye.
Artik kapimizin dibinde olan olaylara dünyanin bir ucundaki Amerikadan cok biz karisacagiz/ karismaliyiz.
Aksi taktirde sararlar adamin basina bir PKK illeti debelenip dururuz.

Biraz aratirin az biraz ideolajileriniz disina cikin.
Internette okumayla bilgi edinilmez.
Yoksa Suriye den gelen mülteciyi medya size " ISID lideri" diye yutturur.

Al bak burada ezbere konusmanin vahimligi var:)
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=729219&page=4&p=35803574#post35803574

Ayrica bakiyorum ideolojiniz size herseyi unuttura biliyor:) Birdaha karsinizdakilere biatci derken iki kere düsünün. Yoksa haliniz eli yüzü cikolata lekesi oldugu halde, cikolatayi kendisinin degil arkadasinin yedigini iddia eden cocuga benziyor:))

Neden mi?

Birileri Atatürk'ü ilah haline getirir birileri Tayyibi. İki tarafında birbirinden hiç bir farkı yok.

Takılı kalmışlar bozuk plak gibi.

Bak bu kisi " Atatürk i ilah edinenler, bozuk, takilmis plak" sözlerini sarfetmis, eger bunlari söyleyen, Prezentablkontes, Datlucadu, Alaraey, Pempe30 vb vb arkadaslar olsa saha kalkardiniz " sen nasil böyle dersin" diye.

Ama bu arkadas yanina Tayyip Erdogani da katinca, ideolojinize bir nebze hizmet ettigi icin Atatürk ü ve Atatürk e olan sevginiz icin söyleneneni bile görmezden gelebildiniz:)))

Yani Atatürk sevgisi bile ideolojiye kurban edilmis.

Yazik!

Son düzenleme:
Erdoğan gelmesinde kim gelirse gelsin diye oymu verilir yahu
e o zaman terörist birini aday gösterseler Erdoğan olmasında bumu olsun diyeceksiniz
zaten oy zamanıda yaşanmadı bunun gibi şeyler
gerçi muhafazakar denilince birilerine bişi oluyor
yani akp nin başında bi başkası olsa yine istemeyeceklerdi akp'yi
tıpkı menderes,özal gibi
biatçısınız deyip duruyorlar,akp daha yeni var
chp yıllardır var,ama chpye oy verilince biat etmiş olmuyorsun nedense
bahaneleride,aileden gelen bi gelenek,annem babam hep oyunu oraya veriyor
Atatürk'ün partisi falan fistan
o zaman oyunu akpye verenede biat ediyor demiceksin
belki onunda aile geleniğidir değilmi
akpye oy verdi diye insanlara kızmaktan vazgeçin,herkes hür iradesiyle veriyor neticede
burda akpli arkadaşlarımı face'ten kk' dan sildim diyenler bile çıktı
biride ah çok iyi yapmışsın canım eline sağlık dedi
nedir bu? hiç ötekileştirmiyorsunuz cidden
ben başka partili diye arkadaşımı silmem silemem
nasıl bi öfke varsa,arkadaşlarını bile siliyorlar durum vahim...

Son düzenleme:
mune konu dışı yazıcam istersen banla ama,nolur banlama beni
geliyor benimle uğraşma diyor,asıl kendisi benimle uğraşıp duruyor nedir ya
sürekli rep veriyor bana,hiç üşenmiyorda :)
o zaman bende bişi yazınca hemen üstüne alınıp bana cevap vermicek yetti ya
hasbinallah venimel vekil

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…