• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim !

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihiniz hangi isim olur ?

• Ankete Katılan
    45

Kazen

Yönetim
Administrator
14 Kasım 2001
21.326
En iyi cevaplar
2
69.478
1.623
101
Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy pusulasında Abdullah Gül (aday olursa), Ekmeleddin İhsanoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan (aday olursa) tercihiniz hangi isim olur ?

Anket seçeneklerini lütfen dikkatlice okuyun ! Alfabetik olarak listelenmiştir.

Açık Anket: Kimin ve neye oy verdiğini görüntülenmektedir !

Ekmeleddin İhsanoğlu, Orta Doğuyu çok iyi tanıyan. Her kesimden insanı kucaklayabilecek. Her iki tarafta da aşırılığa kaçmayan. Kariyeri parlak bir insan.

ankette oy kullanmayacağım seçeneği yok. o yüzden buraya yazayım. kullanmıyorum.

Adaylar tam belli olsaydı da öyle açsaydık anketi kazen. Zaten 2 temmuzda e son tarih açıklamak zorundalarmış. Biraz bekleyebilirdik ama Akp'den bir sürpriz çıkmayacak gibi ben Gül tekrar aday olacak sanki diyorum ama henüz oy kullanmıyorum çünkü Gül ya da Erdoğan'ın siyasi kimlikleri açık olduğu için ve böyle bir Cumhurbaşkanı adayı istemediğim için onlara oy kullanmıcam diğer adayı da gözlemleme aşamasındayım. :34:

Henüz karar vermedim , İhsanoğlu'nu araştırma aşamasındayım. Eğer aklıma yatmazsa çok üzülerek oy kullanmayacağım.

Son düzenleme:
Hangi isim gelirse gelsin, isterse dünyanin en iyi insanini, en altin kalpli insanini, en bilgili insanini getirsinler, Ortadogunun yeni düzeninin kuruldugu su zamanda Recep Tayyip Erdogan dan baskasini o masada görmek istemem..

Eger Tayyip Erdogan aday olmasa, yerine baska birini aday gösterse, elimden gelse yanina gider " sen ol sen, bu ülke senin keyfine birakilmaz" derdim..

Su dönemde o makam icin baska düsünebilecegim bir isim yok..

Zira 12 yildir Ortadogu konusunda kafa patlatan, ne oluyor, ne bitiyor herseyi kavrayan, cözüm sürecinin yeni ortadogu düzenindeki önemini anlayip bu derece üzerine düsen bir adamdan baskasi, su zamanda o makama gelemez..

Ortadoğu yıllardır büyük bir problem zaten, yıllardır kafa kesen teröristler kol geziyor.
Şimdi şu 3ünden hiç birini kurtarıcı olarak görmüyorum.
Ortadoğuyla ilgilenselerdi yıllardır bulunurdu çözüm, cumhurbaşkanı olmak için Ortadoğuyu kullanmasınlar.
Hiç birini istemiyorum şahsen ama boş oy kullanmak da istemem. Hayırlısı olsun ülkemiz için.

sanırım Erdoğan ve Gül arasında da KK nın seçimini öğrenmek için ikisini birden açtınız:44:

Anket,. Adaylar belli olduktan sonra açılsa daha iyi olmaz mıydı şuan sadece 1 kişinin adaylığı belli.

ben Gül'ün olmasın isterim. Erdoğan partinn başında kalmalı. Ama öyle olmaz, Erdoğan kesin aday olacak gibi. Ve tüm dengeler değişecek. Türkiye bambaşka bir döneme girecek. Ortadoğu bile . Çetin bir dönem bizi bekliyor. Allah sonumuzu hayretsin. İnşallah en az hasar ile atlatacağımız bir dönem olur

Hasarin ne kadar olacagi umrumda bile degil datlucadu....
Yeterki bir sonraki yüzyili boyunduruklar altinda gecirmesin canim Türkiyem..
Barzani tarafini secip, Türkiye ile birlikte haraket edince baslayacak asil yikim..

Savas bile cikarabilirler, baksana adamlara, Barzani Türkiye lehine bir aciklama yapti diye Akdenize savas gemisi yollamaya kalkiyorlar..

Bahaneleride kendi masalari olan ISID:)) Allah im ya..

Son düzenleme:
walla onu bunu bilmem Türkiyeyi orta doğu bataklığına sürüklemeyecek, götürmeyecek bir lider lazım bu ülkeye. Yoksa ırak gibi bölünürsek, bu sefer, o bölünmüş devletler birbirine kırdırılacak.. Sonuç itibari ile ülkenin bölünmesi hiç kimseye fayda vermeyecektir. :51:

walla onu bunu bilmem Türkiyeyi orta doğu bataklığına sürüklemeyecek, götürmeyecek bir lider lazım bu ülkeye. Yoksa ırak gibi bölünürsek, bu sefer, o bölünmüş devletler birbirine kırdırılacak.. Sonuç itibari ile ülkenin bölünmesi hiç kimseye fayda vermeyecektir. :51:

Aynen öyle Orta doğuymuş da filanmış Cumhurbaşkanlığı bundan mı ibaret yani ayrıca hiç kimseye şans tanımayan sadece bir kişi üzerinden gidip çözerse o çözer başkası çözemez mantığını da anlamış değilim. Gül de Erdoğan'da aynı gemideler ne yaptılar ya da şu an ne yapıyorlar seçimler için nötr kalmaktan başka hiçbir şey. Şu an Gül hala görev başında ama olanlarla ilgili ne bir açıklama ne bir atılım var. Bölünmek parçalanmak ülkemizin bir bölümünü özerkliğe özerkliğe açmak ve oradan elimizi eteğimi polisimizi askerimizi çekmek savunmasız hale getirmek her şeyi altın tepside onlara sunmak ve çekilmek bir Ortadoğu projesiyse eğer zararlı çıkacağımıza zaten ortada çünkü kürtler bu anlamda zaten maşa onlar özerkliği bağımsızlığı aldığı an o toprakları yerler. Hala Ortadoğu meselesini yönetecek adammış filan. Rakip kişileri tanımak isteme gibi bir durum bile yok. Hangi aday gelirse gelsin araştırmadan acaba bu ülkeye yararı olur mu demeden ezbercilik almış başını gidiyor Erdoğan olsun da gerisi kimmiş ilgilenmezsiniz. Ha Ekmeleddin İhsanoğlu'nu da tanımıyorum ama en azından önümdeki süreçte ezbercilik yapmadan hele hele gelecek okumacılığı yapıp o gelirse şöyle böyle olur demeden kimseye gözü kapalı güvenmeden araştırıcam sırf chp aday gösterdi diye oy vermicem yani ezberci olup. Öven yazılara baktığım kadar yeren yazılara da bakıyorum mesela yeren yazılara gözümü kapatıp aman Erdoğan almasında kim alırsa alsın demiyorum yani.

İnanın ilk defa bir seçim zerre ilgimi çekmiyor.
Oy kullanmak istemiyorum da diyemiyorum senelerce bu tercihi yapanlara kızdım, bunu yapmanız iktidarın ekmeğine yağ sürer diye...
İlk defa ikilemdeyim siyaset konusunda...

Tayyip Erdoğan çok yanlış politikalar yürüttü.

Mısırda darbecilere hayır dedi. Rabiacıları destekledi.

Suriyede darbe yapmak isteyen illegal örgütleri destekledi.

Milli çıkarlarımıza uygun politika geliştirmek yerine, mezhepçi bir yaklaşım sergiledi.

Suriyede paraya, silaha doyurduğu örgütler şimdi kendisininde başına bela oldu.

2 günde bir "Eyyy Esat" diye serzenişlerde bulunan Tayyip Erdoğa'nın son günlerde Esad'ı ağzına bile almadığının farkındasınızdır.

Ortadoğuda taraf olan bertaraf olur.

Türkiye tarafsızlığını kaybettiği gibi çok yanlış taraflara yanaştı ve mezhep çatışmalarını tetikledi.

Mülteci Suriyelilerin kampların dışına çıkıp bütün Türkiye'ye yayılmasına izin verildi. Milli ekonomi bu durumdan çok büyük zarar gördü.

Ülkenin fakir kesimi daha çok fakirleşti. Çünkü onun asgari ücrete sigortalı olarak yaptığı işi, Suriyeli 400 liraya sigortasız olarak yapıyor. Emeğin değeri düştü. Arz-talep dengesi bozuldu.

Araplar ve Türkler arasında televizyonlara yansımayan bir çok sosyal çatışma yaşandı ve yaşanmakta. ( Bizzat kendim defalarca şahit oldum)

Ortadoğu'da ve Türkiye de birçok dengeler değişecek. Ama lütfen rica ediyorum kimse bana Tayyip Erdoğa'nın Ortadoğuyu çok iyi tanıdığını iddia etmesin.

Bir insanın "heyt hüyt" yapması, esip gürlemesi onun çok kararlı ve sağlam bir politikacı olduğu anlamına gelmez.

Efendi, mütafazi, sakin ama kararlı, istikrarlı insanlar ezik, bir işe yaramaz değildir.

Ne kadar çok kaba insan meraklısı bir toplum haline geldik.

Eş seçiminde bile hep aynı hataları yapıyoruz. Maço, dediğim dedik çaldığım düdük tipleri arayıp buluyoruz evleniyoruz sonrada ona buna ağlayıp dert yanıyoruz " benim kocam hiç beni takmıyor, kendi kafasına göre takılıyor, beni adam yerine koymuyor vs." Eee kendi düşen ağlamaz kardeşim. Sen değilmiydin " ben maço erkeklerden hoşlanıyorum" diyen.

İnanın ilk defa bir seçim zerre ilgimi çekmiyor.
Oy kullanmak istemiyorum da diyemiyorum senelerce bu tercihi yapanlara kızdım, bunu yapmanız iktidarın ekmeğine yağ sürer diye...
İlk defa ikilemdeyim siyaset konusunda...

Milli çıkarlarımıza uygun politika geliştirmek yerine, mezhepçi bir yaklaşım sergiledi.

2 günde bir "Eyyy Esat" diye serzenişlerde bulunan Tayyip Erdoğa'nın son günlerde Esad'ı ağzına bile almadığının farkındasınızdır.

Türkiye tarafsızlığını kaybettiği gibi çok yanlış taraflara yanaştı ve mezhep çatışmalarını tetikledi.

Mülteci Suriyelilerin kampların dışına çıkıp bütün Türkiye'ye yayılmasına izin verildi. Milli ekonomi bu durumdan çok büyük zarar gördü.

Ülkenin fakir kesimi daha çok fakirleşti. Çünkü onun asgari ücrete sigortalı olarak yaptığı işi, Suriyeli 400 liraya sigortasız olarak yapıyor. Emeğin değeri düştü. Arz-talep dengesi bozuldu.

Araplar ve Türkler arasında televizyonlara yansımayan bir çok sosyal çatışma yaşandı ve yaşanmakta. ( Bizzat kendim defalarca şahit oldum)

Ortadoğu'da ve Türkiye de birçok dengeler değişecek. Ama lütfen rica ediyorum kimse bana Tayyip Erdoğa'nın Ortadoğuyu çok iyi tanıdığını iddia etmesin.

Bir insanın "heyt hüyt" yapması, esip gürlemesi onun çok kararlı ve sağlam bir politikacı olduğu anlamına gelmez.

Efendi, mütafazi, sakin ama kararlı, istikrarlı insanlar ezik, bir işe yaramaz değildir.

Eş seçiminde bile hep aynı hataları yapıyoruz. Maço, dediğim dedik çaldığım düdük tipleri arayıp buluyoruz evleniyoruz sonrada ona buna ağlayıp dert yanıyoruz " benim kocam hiç beni takmıyor, kendi kafasına göre takılıyor, beni adam yerine koymuyor vs." Eee kendi düşen ağlamaz kardeşim. Sen değilmiydin " ben maço erkeklerden hoşlanıyorum" diyen.

Daha güzel özetlenemezdi. Hala Ortadğu'nun sanki lideriymiş tam bir sorun çözücüymüş gibi algılanmasını nabza göre şerbet verdiğini görmemelerine anlam veremiyorum Etrdoğan herşeyin en iyisini yapar peki karşı tarafın ne yapacağını, ideallerini, ülke adına düşündüklerini zerre bilmeden nasıl bir ön yargıya varılabiliyor onu da anlamıyorum yeni insanlara şans vermek, ezbercilikten kurtulmak çok mu zor şu ara zaten Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden dolayı birçok şeye nötr yaklaşıldığını puan indirecek her şey türlü söylemden kaçındıklarını görüyoruz. Oysa CB olur olmaz herşey değişecek eski haşine dönecek çok söz boş söz.

özetlemişsiniz :46::46::46::46::46::46:

Daha güzel özetlenemezdi. Hala Ortadğu'nun sanki lideriymiş tam bir sorun çözücüymüş gibi algılanmasını nabza göre şerbet verdiğini görmemelerine anlam veremiyorum Etrdoğan herşeyin en iyisini yapar peki karşı tarafın ne yapacağını, ideallerini, ülke adına düşündüklerini zerre bilmeden nasıl bir ön yargıya varılabiliyor onu da anlamıyorum yeni insanlara şans vermek, ezbercilikten kurtulmak çok mu zor şu ara zaten Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden dolayı birçok şeye nötr yaklaşıldığını puan indirecek her şey türlü söylemden kaçındıklarını görüyoruz. Oysa CB olur olmaz herşey değişecek eski haşine dönecek çok söz boş söz.

Haklısın canım. Bu ülke için yapmış olduğu güzel şeylerde var bunu kimse inkar etmiyor ama artık yeter yani. İyice saltanatını kurdu. Türkiye'nin hatta dünyanın artık yeni liderlere yeni politikacılara ihtiyacı var. Obama'da dahil olmak üzere hepsi bayatladı.

Bence bir insan gitmeyi de bilmeli. O oturduğu koltuktan kalkmayı da bilmeli. Ama bizimkileri illa yaka paça dışarı atacan arkadaş. Koltuğa yapışan kalkmıyor bir daha.

"Dünya lideriyiz, şöyle güçlüyüz, böyle güçlüyüz" ancak kendimi pofpoflayıp duruyoruz. Kimsenin bizi taktığı yok emin olun. Kıçı kırık İşid örgütü bile sallamıyor bizi. Hala vatandaşlarımız orada esir olarak tutuluyor ama hükümetin tek yaptığı yayın yasağı getirmek. O yasak bu yasak bu ne yaa.

Bak Almanya'ya nasıl kurtardı vatandaşlarını. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Ben gerçekten " lafa değil icraate bakarım"

Misir da Sisi ye elbet karsi cikacak, zira halkin demokratik bir secimle sectigi hükümeti DARBE ile indirdiler.. Bu nedenle elbet darbecilere karsi olacak, ayrica darbecileri desteklemek gibi birsey olabilir mi yahu? Hayretlerdeyim:)

Suriye de elbet ayaklanan halki destekleyecek zira halk demeokratik bir secim yapmak istiyor artik babadan ogula gecen bir yönetim istemiyor, gitti baba Esat geldi ogul Esat istemiyor halk ve secim yapmak istiyor. Buda o halkin en tabi hakki!

Ortadogu yu 1000 yildir yöneten bizler karismayacagiz, taaa okyanusun bir ucundaki Amerika, ingiltere gelip karisacak:))

Zaten misaki milli ile sinirimi cizip " siniriniz bu tarafina karismayacaksiniz" emrini verikleri bizde karismadigimiz icin basimiz beladan kargasadan, kaostan kurtulmuyor, 80 yildir yerimizde sayiyoruz!

Basbakan, darbeci Sisilere " darbeci" diktatör Esatlara " diktatör" dedigi icin birileri rahatsiz oluyor..Birileri 80 yildir oldugu gibi etliye sütlüye karismayan, basindan darbe eksik olmayan, PKK ile bogusan Türkiye istedigi icin Basbakan a karsi:)))

Yillardir ceketinin önünü kapatip el ggüste duran liderler yüzünden eziktik, simdi kim Türkiye yi nasil görüp nasil davraniyorsa, Türkiye de öyle davraniyor..
Sürekli " heyt, höyt " denilen bir Türkiye olmaktansa hakeden kisiye hakettigini vermek gerekir..

Hani insanlarda " herkese hakettigi degeri ver" derya o hesap yani:)

Türkiye nin aclik yillarini görmek istiyorsaniz "anayasa kitapcigi firlatma" olayi sonrasina bakin, tüm ülkede kepenkler indirilip is yerleri kapatilmis, insanlar ac kalmis, Kemal Dervis gibi adamlara kurtarici muamelesi yapilmisti ( kurtariciya dikiz)

Insanlar %60 a kadar bir tarafta birlesiyorsa gördügü birseyler vardir!

Oylamanın açık olması ne kadar doğru olmuş :26: Şahsen ben bu şekilde oy kullanmam ve kullanmayacak bir sürü insan vardır eminim.

Back