Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesi (İşte yeni kabine)

3nity

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2015
14.625
62.309
Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi'nin ilk kabinesi açıklandı.
IMG_2924.JPG

IMG_2925.JPG

Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis’te yemin etmesinin ardından yeni yönetim sistemine geçti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesini onayladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabineyi açıklamak üzere kameraların karşısına geçti.

Erdoğan, 16 bakan ve bir bakan yardımcısını açıkladı.

IMG_2928.JPG

Adalet Bakanı: Abdülhamit Gül

Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu

İçişleri Bakanı: Süleyman Soylu

Milli Savunma Bakanı: Hulusi Akar

Milli Eğitim Bakanı: Ziya Selçuk

Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Fatih Dönmez

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Mehmet Cahit Turan

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Murat Kurum

Tarım ve Orman Bakanı: Bekir Pakdemirli

Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Ersoy

Gençlik ve Spor Bakanı: Mehmet Kasapoğlu

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı: Zehra Zümrüt Selçuk

Hazine ve Maliye Bakanı: Berat Albayrak

Ticaret Bakanı: Ruhsar Pekcan

Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mustafa Varank

https://www.ntv.com.tr/amp/galeri/t...inesi-iste-yeni-kabine,9jiWKpLHKEKJiRGL06Xdsw

Son düzenleyen: Moderatör:
geldim .. ben de yeni kabineyi öğrenmeye çalışıyordum.. milli eğitim bakanı öğretim üyesiymiş galiba.. Yani eğitimin içinden.. aziz Sancar'ı bekliyordum bilim ve sanayi bakanı olarak. ama göremedim

3nity 3nity , konuyu düzenlediğim şekilde açıyoruz bu bölümde, haber aynen kopyalanıp konulur, sonraki mesajlarda yorum yapılır :)

geldim .. ben de yeni kabineyi öğrenmeye çalışıyordum.. milli eğitim bakanı öğretim üyesiymiş galiba.. Yani eğitimin içinden.. aziz Sancar'ı bekliyordum bilim ve sanayi bakanı olarak. ama göremedim

Biraz önce philly philly yazmıştı
Özel okul sahibi MEB
Özel hastane sahibi sağlık bakanı,
Ben de ekleyeyim,
Turizm şirketi sahibi de turizm bakanı :))
Ve bir de olmazsa olmaz damat.

Ben link yeterli sanıyordum. Teşekkür ederim :)
Cıkksss yeterli olmuyor, rica ederimHoppa
Tepişip kavga etmeden yorumlayın kabineyi, kim kimdir net bilmiyorum ama kısaca biri turizm firması, biri özel hastane sahibi, biri özel okul sahibi galiba, diğerleri ne sahibi bilmiyorum :KK14:

Bu arada milli savunma bakanına da pek şaşırmadım...

İsmini duyduğumuz için şaşırmadım ama ismini ilk duyduğumda şaşırdım.
Hele askerin siyasete müdahelesi ile ilgili o kadar şey yazıldı çizildi, söylendi.
Ve asker bakanımız oldu.
He bence onların koyacakları başka biri daha iyi değildir. Beni rahatsız etmez askerin bakan olması. Ama değişik tercih.

Cıkksss yeterli olmuyor, rica ederimHoppa
Tepişip kavga etmeden yorumlayın kabineyi, kim kimdir net bilmiyorum ama kısaca biri turizm firması, biri özel hastane sahibi, biri özel okul sahibi galiba, diğerleri ne sahibi bilmiyorum :KK14:

Ben hala yardımcıya şaşkınım. Hiç duydugum bir isim değil.
Ve tabi böyle düşünülmez ama olası bir durumda Erdoğan ın yerine geçecek isim.
Ben mi yabancıyım isme, tanıyan var mı merak ediyorum

Biraz önce philly philly yazmıştı
Özel okul sahibi MEB
Özel hastane sahibi sağlık bakanı,
Ben de ekleyeyim,
Turizm şirketi sahibi de turizm bakanı :))
Ve bir de olmazsa olmaz damat.

Eserleri ve katıldığı kongrelere bakınca bana umut verici geldi ama, çok mu iyimserim yoksa?

Özel Maya Okulları'nın kurucusu olan Selçuk, TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısıdır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

ESERLERİ:

İnsan İlişkilerinde Kendini Açma. Vadi Yayıncılık, Ankara, 1995.
Gelişim ve Öğrenme. Nobel yayıncılık. Ankara, 1998

Okul Deneyimi ve Uygulama. Nobel Yayıncılık. Ankara: 1998
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktif Çocuklar. Pegem, Ankara 2000
Sınıf İçi Rehberlik Uygulamaları. Pegem. Ankara. 2000.

KİTAPTA BÖLÜMLER:

İlköğretimde Rehberlik. Nobel Yayıncılık. Ankara 1999.(Bağımsız bölüm)
Çocuklarımız İçin Eğitim Sohbetleri. Pegem Yayıncılık. Ankara 2001. (Bağımsız bölüm)

ULUSAL HAKEMLİ DERGİLERDE TAM METNİ BASILMIŞ MAKALELER:

Çocuk İstismarı ve İhmali. S.Ü. Eğitim Fakültesi Dergisi. 1988, Sayı 2.

Eğitimde Sınavın Yeri ve İlgili Görüşler. Milli Eğitim. 1988, Sayı 73, s.46

Sınav Kaygısı. Eğitim ve Bilim, 1987, Sayı 66, s.35

İlkokulda Matematik Öğretimi. S.Ü. Eğitim Fakültesi Dergisi. Sayı II.
Eğitimde Bilgisayar Kullanımı. Çağdaş Eğitim. Mart 1989, Sayı 142, s.26.

Öğrenme ve Öğretme Sürecinin Etkililiğini Arttırmada Öğrenme Stratejilerinin Kullanılması: Genel Bir İnceleme. Eğitim. 1992, Sayı 1. (G.Ü. Araştırma Görevlisi B. Öztürk ile birlikte.)

Psikolojik Yardım İlişkilerinde İnformel Kaynaklar: Güzin Abla Örnek olayı. Eğitim. 1992, Sayı 2.

Çocuk Korkularıyla İlgili Danışma Yaklaşımları. Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi. Sayı 4. Ankara , 1995.

“Bir Eğitim ve Rehberlik Sorunu: Okullarda Kopya Çekme”. Eğitim Yönetimi. Sayı 3. Ankara , 1995.

10-16 Yaş Çocukların Merak Ettikleri Cinsel Konulara İlişkin Bir Araştırma. (Özet). Eğitim, Sayı 7, 90-96, 1994

“ Zorunlu Öğretim Üzerine” Türk Yurdu. C.17. s.123.

“Örnek Bir Oriyantasyon Programı”. Eğitim Yönetimi Dergisi. Sayı 5, 443

KONGRELER:

Psikolojik Yardım Hizmetleri ve Kültürel Sorunlar. V. Ulusal Psikoloji Kongresi. 14-16 Eylül 1988, İzmir.

“Orta öğretimde Yöneltme” Türk Ocakları Genel Merkezi. 6. Milli Eğitim Sempozyumu. 4-5 Ekim1996. Kütahya.

“Değerlendirmede Test Dışı Teknikler” Dördüncü Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi. İlköğretimde Rehberlik Paneli. 1-3 Eylül 1997. Ankara.

“İlköğretime Öğretmen Yetiştirme”. Türk Eğitim Derneği. Sekiz Yıllık Zorunlu Öğretim ve Sorunları 11-12 Aralık 1997. Ankara.

“Öğrencilerin Okula Ait Olma Duyguları İle Okul İçinde Gösterdikleri Davranış Problemleri Arasındaki İlişki” 5. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi. Ankara,1999. (ortak)

“İlköğretim 4. Ve 5. Sınıf Öğrencilerinin Stresle Başa Çıkma Davranışları” 5. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi. Ankara,1999.

“Çoklu Zeka Kuramı”. Öğrenmeyi Öğrenme Toplantısı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi. Çocuk Sağlığı Enstitüsü. 7-8 Nisan 2000.

“Zihniyet Sorunu” Gençlik Sorunları Paneli. Gazi Üniversitesi Gençlik Şöleni. 20-24 Mayıs 1996.

“Öğrenci Gereksinimlerinin Saptanmasına İlişkin Bir Ölçek Geliştirme ve “İlköğretim 4. Ve 5. Sınıf Öğrencilerinin Gereksinim Analizi Çalışması”.IX. Ulusal Eğitim Bilimleri Kongresi. 27-30 Eylül 2000. Erzurum. (Nedret Güner ile birlikte)

Güncel Eğitimin Planlanması. İstanbul Üniversitesi Çocuk Kardiyoloji Toplantısı. 8 Aralık 2000s

Eserleri ve katıldığı kongrelere bakınca bana umut verici geldi ama, çok mu iyimserim yoksa?

Özel Maya Okulları'nın kurucusu olan Selçuk, TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısıdır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

ESERLERİ:

İnsan İlişkilerinde Kendini Açma. Vadi Yayıncılık, Ankara, 1995.
Gelişim ve Öğrenme. Nobel yayıncılık. Ankara, 1998

Okul Deneyimi ve Uygulama. Nobel Yayıncılık. Ankara: 1998
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktif Çocuklar. Pegem, Ankara 2000
Sınıf İçi Rehberlik Uygulamaları. Pegem. Ankara. 2000.

KİTAPTA BÖLÜMLER:

İlköğretimde Rehberlik. Nobel Yayıncılık. Ankara 1999.(Bağımsız bölüm)
Çocuklarımız İçin Eğitim Sohbetleri. Pegem Yayıncılık. Ankara 2001. (Bağımsız bölüm)

ULUSAL HAKEMLİ DERGİLERDE TAM METNİ BASILMIŞ MAKALELER:

Çocuk İstismarı ve İhmali. S.Ü. Eğitim Fakültesi Dergisi. 1988, Sayı 2.

Eğitimde Sınavın Yeri ve İlgili Görüşler. Milli Eğitim. 1988, Sayı 73, s.46

Sınav Kaygısı. Eğitim ve Bilim, 1987, Sayı 66, s.35

İlkokulda Matematik Öğretimi. S.Ü. Eğitim Fakültesi Dergisi. Sayı II.
Eğitimde Bilgisayar Kullanımı. Çağdaş Eğitim. Mart 1989, Sayı 142, s.26.

Öğrenme ve Öğretme Sürecinin Etkililiğini Arttırmada Öğrenme Stratejilerinin Kullanılması: Genel Bir İnceleme. Eğitim. 1992, Sayı 1. (G.Ü. Araştırma Görevlisi B. Öztürk ile birlikte.)

Psikolojik Yardım İlişkilerinde İnformel Kaynaklar: Güzin Abla Örnek olayı. Eğitim. 1992, Sayı 2.

Çocuk Korkularıyla İlgili Danışma Yaklaşımları. Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi. Sayı 4. Ankara , 1995.

“Bir Eğitim ve Rehberlik Sorunu: Okullarda Kopya Çekme”. Eğitim Yönetimi. Sayı 3. Ankara , 1995.

10-16 Yaş Çocukların Merak Ettikleri Cinsel Konulara İlişkin Bir Araştırma. (Özet). Eğitim, Sayı 7, 90-96, 1994

“ Zorunlu Öğretim Üzerine” Türk Yurdu. C.17. s.123.

“Örnek Bir Oriyantasyon Programı”. Eğitim Yönetimi Dergisi. Sayı 5, 443

KONGRELER:

Psikolojik Yardım Hizmetleri ve Kültürel Sorunlar. V. Ulusal Psikoloji Kongresi. 14-16 Eylül 1988, İzmir.

“Orta öğretimde Yöneltme” Türk Ocakları Genel Merkezi. 6. Milli Eğitim Sempozyumu. 4-5 Ekim1996. Kütahya.

“Değerlendirmede Test Dışı Teknikler” Dördüncü Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi. İlköğretimde Rehberlik Paneli. 1-3 Eylül 1997. Ankara.

“İlköğretime Öğretmen Yetiştirme”. Türk Eğitim Derneği. Sekiz Yıllık Zorunlu Öğretim ve Sorunları 11-12 Aralık 1997. Ankara.

“Öğrencilerin Okula Ait Olma Duyguları İle Okul İçinde Gösterdikleri Davranış Problemleri Arasındaki İlişki” 5. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi. Ankara,1999. (ortak)

“İlköğretim 4. Ve 5. Sınıf Öğrencilerinin Stresle Başa Çıkma Davranışları” 5. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi. Ankara,1999.

“Çoklu Zeka Kuramı”. Öğrenmeyi Öğrenme Toplantısı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi. Çocuk Sağlığı Enstitüsü. 7-8 Nisan 2000.

“Zihniyet Sorunu” Gençlik Sorunları Paneli. Gazi Üniversitesi Gençlik Şöleni. 20-24 Mayıs 1996.

“Öğrenci Gereksinimlerinin Saptanmasına İlişkin Bir Ölçek Geliştirme ve “İlköğretim 4. Ve 5. Sınıf Öğrencilerinin Gereksinim Analizi Çalışması”.IX. Ulusal Eğitim Bilimleri Kongresi. 27-30 Eylül 2000. Erzurum. (Nedret Güner ile birlikte)

Güncel Eğitimin Planlanması. İstanbul Üniversitesi Çocuk Kardiyoloji Toplantısı. 8 Aralık 2000s

Aslında epey farklı kesimin desteklediği isim.
En çok merak ettiğim bakanlıktı yalan yok...
Çocukları oyuncak ettiler.
Umarım bu sefer tuttururlar..

X