- 11 Kasım 2016
- 200
- 222
CUMA GÜNÜ PEYGAMBERİMİZE (ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMED) SALAVAT GETİRELİM
Kimki Allah Teala onu memnun ve razı etmiş olduğu halde kavuşmayı sevinçle isterse , benim üzerime(S.A.V) çokça salavatı şerife getirsin. "Cenabı Allah şöyle buyuruyor: Şüphesiz ki, Allah ve melekleri Peygambere çok salavat getirirler. Ey müminler! Sizde ona salavat getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin. (El-Ahzab/56)"
Okunabilecek Salavatlar:
"Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed'e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O'nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O'nun hürmetine elde edilir. O'nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah'ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et."
Sizin de manası hoşuna giden Salavat varsa yazabilirsiniz Allah'ın izniyle.
Kimki Allah Teala onu memnun ve razı etmiş olduğu halde kavuşmayı sevinçle isterse , benim üzerime(S.A.V) çokça salavatı şerife getirsin. "Cenabı Allah şöyle buyuruyor: Şüphesiz ki, Allah ve melekleri Peygambere çok salavat getirirler. Ey müminler! Sizde ona salavat getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin. (El-Ahzab/56)"
- Bismillahirrahmanirrahim
Ebû Derdâ (ra) rivayet ediyor. Resulullah (sav) buyurdular ki:
Cuma günü bana çok salavat getirin. Çünkü Cuma günü "Yev-mü'l-meşhuttur" yâni o günde melekler hazır bulunur. Sizden biriniz bana salavat getirdiğinde bitirilinceye kadar bana arz edilir.
(Camiussağir - 1403) - > Bana en yakın olanlar, üzerime en çok salavat getirenler olacaktir.
- > Cuma günleri bana çok salavat getirin.Çünkü ümmetimin salavatları her Cuma günü bana sunulur.Ümmetimin bana en yakın olanları en çok salavat getirenleridir.
- > Allah Teala (C.C) buyurdu: "Bir defa salavat getirene Ben ve meleklerim on defa salavat getiririz."
- > Cuma günü ve geceleri üzerime (100) defa salavat getirenin Allah Teala (c.c) otuzu dünyaya, yetmişi ahirete ait olmak üzere yüz hacetini(hayırlı) kabul eder.
- > Bana salavat getirin. Nerede olursanız olun salavatınız bana ulaşır.
- > Cuma günü üzerime (100) defa salavat-i serife getiren kimse kıyamette öyle bir nur ile gelecek ki, eğer o nur bütün mahşer ehline taksim edilse hepsine yeterdi.
- > Kıyamet gününde, katımda insanların en değerlisi, bana en çok salatü selam getirenlerdir.
- > Sırat üzerinde kalmış hurma yaprağı gibi tirtir titreyen bir adam gördüm. O anda üzerime getirdiği salavat-ı şerife gelip bu durumdan onu kurtardı.
- > Karşılaşan iki mü’min salavat getirerek musafaha ederlerse, geçmiş ve gelecek günahları bağışlanır.
Okunabilecek Salavatlar:
- ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMED
- Salatı tefriciye
"Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed'e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O'nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O'nun hürmetine elde edilir. O'nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah'ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et."
Sizin de manası hoşuna giden Salavat varsa yazabilirsiniz Allah'ın izniyle.
Son düzenleme: