Sivilceli Ciltler Çukur Sivilce izleri !

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

Gulcin1231

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2011
45
0
arkadaşlar benim oğlumda sivilce tedavisi görüyor 15 yaşında
60 mg roaccutane kullanıyor hesaplayın şiddetini artık :-)

bugun internetten lekeli ciltlere baktım inanın cok korktum kocaman çukurlar lekelerr
çukur izler neden oluşur acaba:S

benim oğlumda zamanında cok sıktı ama şimdi sıkmıyor
gülünce felan kendi kendine patlıyor artık böylede sıkmış gibi oluyomu acaba
inanın cok korkuyorum cukur seklinde izler kalır diye

kullandığı antibiyotik gerçekten ağır, karaciger kontrolu yaptırın düzenli olarak.. iltihaplı yüzey çok derinlerde ise nadiren çukur kalabiliyor hani böyle çıban gibi çıkanlarda ama nadiren.. inş iz kalmazdan tertemiz olur herkesin yüzü.

kesinlikle ağır..... en ufak seyde bile camı çerçeveyi indirebiliyor bende nerdeyse kızmıyorum artık:/ cok sinirli cok daralıyor
sivilcelerde kocaman kocaman torba seklinde hani su dolu balonu elleyinceki his vardırya onun gibi sivilceler iltihap torbası
alnında küçük bi cukur seklinde iz kalmış yüzünü daha göremedik ...

karaciğer kontrolu felan yaptırmadık:S doktor birşey söylemedi her ay gidiyoruz kan tahlili yapılıyor o kadar

Son düzenleme:
Geçmiş olsun öncelikle.

İlaç yüzeyde çıkmaya nazır ama çıkmamış sivilceleri dışarı atıyor. O yüzden ilk aylar kusma dönemi yani normal seyrinden fazla sivilce çıkma ihtimali yüksektir. O dönem boyunca sivilcelerle oynanmaz sıkılmazsa iz kalma ihtimali sıfıra yaklaşır. Sıfıra yaklaşır diyorum çünkü eğer sivilce çok derinse maalesef yine de ufak da olsa iz kalabiliyor.

Ancak o ilacın tedavisi bitince, doktorlar kalan iz durumuna göre birkaç ay sonra da iz tedavisi başlatıyorlar. Kremlerle ya da eğer derin izlerse peeling, lazer vb. tedavi yöntemlerinden uygun gördüklerini söylüyorlar. O yüzden şimdilik izlerdense şu anki roaccutane tedavisine odaklanın. Nemlendiriciyi, güneş kremini ihmal etmesin ve mümkün olduğunca kabukları koparmasın-sivilceleri sıkmasın. Belki doktora sorarsanız ilaçla aynı anda sivex ya da doktorun uygun gördüğü başka bir krem kullanarak beyaz uçlu sivilcelerin geçme süresini kısaltabilir, iz kalmaması için ek destek olabilir.

Kan tahlillerinde karaciğer enzimlerine de bakıyorlar. O nedenle aynı şey.

Fakat yüzünü yıkarken sivilceler patlıyor kabuklarda yumusayıp kalkıyor yıkamamalımı yüzünü? , gülerkende patlıyabiliyor
ilk ay cok fazla sıkmıştı yüzünü oğlum iz kalıcak sanırım

Son düzenleme:
Fakat yüzünü yıkarken sivilceler patlıyor kabuklarda yumusayıp kalkıyor yıkamamalımı yüzünü? , gülerkende patlıyabiliyor
ilk ay cok fazla sıkmıştı yüzünü oğlum iz kalıcak sanırım

Kabuklar evet kendiliğinden düşebilir o önemli değil. İz kalacağı varsa zaten kalır. Yeterki kendisi oynayıp sıkmasın. Nemlendirici bol kullansın kabuklanmayı, pul pul dökülmelerden cildi korumak için.

Eğer güldüğünde patlayacak gibiyse sivilceleri, belki antibiyotikle desteklenebilir ya da dışarıdan da kurutucu özellikli bir krem kullanabilir. Doktoru daha iyi bilir. Bence siz bir dahaki sefere doktor kontrolu icin gittiğinizde bunları dile getirin mutlaka o yüzden. Ek birşeyler önerebilir. Ancak bu dönemde kullanırken muhakkak dökülme, oynamasan da patlama oluyor. Yani doğal birşey hele şiddetli aylarındaysa. O yüzden endişelenmeyin. İz kalırsa da onlarla ilgili kremler tedaviler mevcut. Bunlar için raaccutane tedavisinin üstünden 2-3 ay geçmesini bekliyor genelde doktorlar. İlaç kullanımı dursa da ilacın etkileri devam ettiği için ve cildin kendini toplaması için. :KK34:

teşekkur ederim yazın için:-)
sivilceler o kadar büyükki yani sivilce böyleyse izi nasıldır kim bilir diyebilecek durumda
bu sivilce olaylarını yaşamadan öncede oğlum hep pürüssüz bi yüzü olsun isterdi bu olayda kötü bi süpriz oldu bize
5 6 ay önceki fotoğraflarına bakıyoruz bide şimdiki haline .....

arkadaşlar benim oğlumda sivilce tedavisi görüyor 15 yaşında
60 mg roaccutane kullanıyor hesaplayın şiddetini artık :-)

bugun internetten lekeli ciltlere baktım inanın cok korktum kocaman çukurlar lekelerr
çukur izler neden oluşur acaba:S

benim oğlumda zamanında cok sıktı ama şimdi sıkmıyor
gülünce felan kendi kendine patlıyor artık böylede sıkmış gibi oluyomu acaba
inanın cok korkuyorum cukur seklinde izler kalır diye

gülcin ben güzellik uzmanıyım belki sana yardımım dokunabilir canım.oglunu doktora götürdünmü kozmetik kullanıyormu bana biraz bilgi verebilirmisin hayatım

gülcin ben güzellik uzmanıyım belki sana yardımım dokunabilir canım.oglunu doktora götürdünmü kozmetik kullanıyormu bana biraz bilgi verebilirmisin hayatım

canım roacutan cok agır bir ilactırçcok moral bozucu cok psikolojikmen etkileyen bir ilactır.fakat etkisi cok büyüktür icerideki bütün akne virüsünü dısarıya cıkarır ve daha sonra onları dökmeye baslar.sakın peeling yaptırma ona.yüzünü sabun icermeyen jellerle yıkasın ve havlu kullanmasın.kagıt havlu kullanıp atsın.

tabiki götürdüm doktor roaccutane verdi bunun dışında fazla ilgilenmedi ama.. ilk ay daha fazla cıkıcakmış ama bize bunu 2 ayda söylemişti.
doktorun verdiği kremler dışında baska birşey kullanmıyor
verebileceğim bilgi bu kadar ne diyebilirimki bir anda hayatımıza girdi bu olay

tabiki götürdüm doktor roaccutane verdi bunun dışında fazla ilgilenmedi ama.. ilk ay daha fazla cıkıcakmış ama bize bunu 2 ayda söylemişti.
doktorun verdiği kremler dışında baska birşey kullanmıyor
verebileceğim bilgi bu kadar ne diyebilirimki bir anda hayatımıza girdi bu olay

canım ya biliyorum cok zor ama sana yemin ederimki gececek bir durum.her genc yasıyor bunu ama senin oglusun biraz agır yasıyor hepsi bu.söyledigim tavsiyeleri okudunmu.bu arada karacigerine de baktır.canımç

canım roacutan cok agır bir ilactırçcok moral bozucu cok psikolojikmen etkileyen bir ilactır.fakat etkisi cok büyüktür icerideki bütün akne virüsünü dısarıya cıkarır ve daha sonra onları dökmeye baslar.sakın peeling yaptırma ona.yüzünü sabun icermeyen jellerle yıkasın ve havlu kullanmasın.kagıt havlu kullanıp atsın.

evet evet kesinlikle özgüven moral hiç bişey bırakmadı bu ilac , okula gitmedi Gidemedi uyuyamıyor uyuduğu zaman en az 4 5 kere acıdan uyanıyor sırtı boynu sivilce dolu cok üzüldük bu konuda okuluna mani olcagını hiç ama hiç düşünmemiştim
evet doktorun verdiği temizleyiciyle yıkıyor yüzünü
kağıt havlu konusundada bizden cok oğlum kullanıyor zaten:-):

canım ya biliyorum cok zor ama sana yemin ederimki gececek bir durum.her genc yasıyor bunu ama senin oglusun biraz agır yasıyor hepsi bu.söyledigim tavsiyeleri okudunmu.bu arada karacigerine de baktır.canımç

kan tahlili yaptırıyoruz zaten burdan ögreniliyor die duymuştum karacigerin durumu?

evet evet kesinlikle özgüven moral hiç bişey bırakmadı bu ilac , okula gitmedi Gidemedi uyuyamıyor uyuduğu zaman en az 4 5 kere acıdan uyanıyor sırtı boynu sivilce dolu cok üzüldük bu konuda okuluna mani olcagını hiç ama hiç düşünmemiştim
evet doktorun verdiği temizleyiciyle yıkıyor yüzünü
kağıt havlu konusundada bizden cok oğlum kullanıyor zaten:-):

canım doktorun size verdigi marka bir eczane markasımı hangi markayı veydi size.daha net yardımcı olayım sana.öncelikle hic moralini bozma.

canım doktorun size verdigi marka bir eczane markasımı hangi markayı veydi size.daha net yardımcı olayım sana.öncelikle hic moralini bozma.

ilk gittiğimizde verdiği kremde Bepanthen krem
2.ayda gittiğimizdede nadixa krem verdi ve Yüzünü temizlemek için Liquid Neutrogena

ilk gittiğimizde verdiği kremde Bepanthen krem
2.ayda gittiğimizdede nadixa krem verdi ve Yüzünü temizlemek için Liquid Neutrogena

canım lütfen beni sakın yanlıs anlama ben eczanede calısıyorum estetisyenim bilmedigim hicbir marka yoktur.size verdigi yüz yıkama jeli kozmetik bir marka bepanten kremse cok genele hitap eden bir kremdir.oglunun yagsız bir krem ve antiseptik yüz yıkama jeli kullanması lazım.size bir eczane markası vermesi gerekiyordu ama bu cok önemli degil.benim eczacımda roacutan kullandı ve suan yüzü bebek gibi ve 40 yasında moralini sakın bozma.oglusuna bunları anlat canım ona destek ol.

X