• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Crohn hastaları

ruyaperest

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
7
0
1
32
Arkadaşlar yaklaşık bir yıldır crohn hastasıyım allaha şükür hastalığım şu an remisyon döneminde ama her an geri gelebilcek olma ihtimali beni yiyip bitiriyor. Herkes bu hastalikla yaşamaya alışmam gerektiğini söylüyor. insan içinde her an patlamaya hazır bekleyen bir bomba olduğunu bile bile nasıl alışır ki. Daha 23 yaşındayım ve gelecekle ilgili tüm umudumu,tüm inancımı,tüm gücümü kaybetmeme sebep oldu bu hastalık. Tedirgin olmadan yaşadığım eski zamanlarımı ve kaybettiğim neşemi çok özlüyorum. En acısıda şimdiden kendime acımaya başladım..

Canım geçmiş olsun. Allah bol remisyonlu seneler versin inşallah.
Ben 2007 den beri yani 8 senedir bu hastalıkla yaşıyorum. Hastalığımla arkadaş oldum artık. Üzüntüye sıkıntıya strese üşümeye süte fazla meyve sebze yemeye gelmiyor. çok ii günlerde geçirdim ii olmayan günlerde aylarca hastanede yattım. Bir sürü ilaç kullandım. Son 1 senedir kullanmıyodum bebek için ama bugün yarın başlıcam gibi duruyo. dün acildeydim hatta aktif olma yolunda ilerliyorum artık malesef.
Sende belirtiler neydi? Nasıl anladın? Hangi dr a gidiyorsun?
Arkadaşlar yaklaşık bir yıldır crohn hastasıyım allaha şükür hastalığım şu an remisyon döneminde ama her an geri gelebilcek olma ihtimali beni yiyip bitiriyor. Herkes bu hastalikla yaşamaya alışmam gerektiğini söylüyor. insan içinde her an patlamaya hazır bekleyen bir bomba olduğunu bile bile nasıl alışır ki. Daha 23 yaşındayım ve gelecekle ilgili tüm umudumu,tüm inancımı,tüm gücümü kaybetmeme sebep oldu bu hastalık. Tedirgin olmadan yaşadığım eski zamanlarımı ve kaybettiğim neşemi çok özlüyorum. En acısıda şimdiden kendime acımaya başladım..

Öncelikle geçmiş olsun umarım hastalığın geldiği gibi gider. Bende Imuran,ınh ve cipro kullaniyorum. Bunlara ek olarak remicade serum aliyorum. Bende perianal fistülde var malesef oda beni cok zorluyo. Ben bu hastalik nedeniyle cocugumun olamiycagini dusunuyodum fakat sizin bebek yazdiginizi gorunce icimde bi umut ışığı doğdu Allah yavrunuzu size bağışlasın inşallah. Bende belirtiler ani kilo kaybı gunde 15-20 kere ishal şeklinde tuvalete cıkmak olarak başladı.
Istanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi-Gastroentoliji ve Iç hastalıkları bölümü, doktorumun adıda 'Yusuf Erzin' kesinliklr tavsiye ederim canım harika bir doktordur kendisi. Sen nerde yasiyosun ve kac yasindasin?

Remicade başlıcaktım bende ama timusumda 11 cm kdr kitle çıktı. O yüzden alamıyorum. Ameliyatla kitle alındı ama yinede riskli bulundu. Son bir yıldır bütün ilaçlarımı bırakmıştım. Bu günlerde atak başladı. Hatta bugün dr umdaydım. Pentasa 3*2 reflor 3*1 başlıoruz. İnşallah işe yararlar.
Kocaelinde yaşıyorum. Dr olarak ilk koü deydim. Sonra Ankara ibni sina da dewam ettim şimdi yine koü de dewam ediyorum. Bende dr umdan çok memnunum. Çok ii ilgileniyor ve her türlü soruyu sıkılmadan cevaplıyor.
Kapsül endoskopi istedi bakalım en kısa zamanda yaptırmaya çalışıcam inşallah.
Şimdilik ilaçlara başlıyoruz. Sonrasını beklicez
artık.
Bebek için merak etme remisyonda olduğun dönemde hamile kalırsan öle gider diyolar. Ben ataktaydım ama geçmek üzereydi. Ona güvendim çok şükürde beklediğimden ii gitti. 8. Aya kadar ii geldik. Maşallah.
Öncelikle geçmiş olsun umarım hastalığın geldiği gibi gider. Bende Imuran,ınh ve cipro kullaniyorum. Bunlara ek olarak remicade serum aliyorum. Bende perianal fistülde var malesef oda beni cok zorluyo. Ben bu hastalik nedeniyle cocugumun olamiycagini dusunuyodum fakat sizin bebek yazdiginizi gorunce icimde bi umut ışığı doğdu Allah yavrunuzu size bağışlasın inşallah. Bende belirtiler ani kilo kaybı gunde 15-20 kere ishal şeklinde tuvalete cıkmak olarak başladı.
Istanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi-Gastroentoliji ve Iç hastalıkları bölümü, doktorumun adıda 'Yusuf Erzin' kesinliklr tavsiye ederim canım harika bir doktordur kendisi. Sen nerde yasiyosun ve kac yasindasin?

Selamun aleykum arkadaşlar cümleten geçmiş olsun Rabbim Hepimize acil sifalar versin inşallah ben 33 yaşında ve crohn hastasıyım yaklaşık 8 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum iki fistul 2 personal ve 1 de batın içi para ameliyatı geçirdim işin kötü tarafı evet 8 yıldır hastaydim ve 2015 yılında yani 3 yıl önce teşhis konuldu crohn hastası olduğuma dair öncesinde tedavül yoktu o yüzden.ilk pnetesa ve oluşan ile başladım tedaviye ama atak geçirince kolonoskopi ve mr sonucunda ilaçların yetersiz geldiği söylendi ve humiraya basladim yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum iyi gibi yani atak geçirmedim en azindan şimdi çocuk sahibi olmak istiyorum ve korkuyorum olası atak riskinden ne yapacağımı şaştım bu kinuda siznle konuşmak istedim beni aydinlatirsaniz sevinirim tekrar geçmiş olsun hepinize

Klavye hatası olmuş biraz kusura bakmayin teşhis konulmadığı için uygulanan bir tedavi yoktu ve 2 fistul 2 personal apse 1 de batın içi apse ameliyatı gecirdim

herkese çok geçmiş olsun. bende de 4 aydır ishal var, dahiliye dr gidiyorum. verdiği ilaçlar fayda etmiyor. her nekadar ishal olsam da bazen öyle kötü bi an geliyor ki, kendimden geçiyorum. bu crohn atakları nasıl oluyor tarif edebilir misiniz? acaba bende atak geçiriyorum da farkında değil miyim? lütfen şu atak anında yaşadıklarınızı ve neyin tetiklediğini yazabilir misiniz?

herkese çok geçmiş olsun. bende de 4 aydır ishal var, dahiliye dr gidiyorum. verdiği ilaçlar fayda etmiyor. her nekadar ishal olsam da bazen öyle kötü bi an geliyor ki, kendimden geçiyorum. bu crohn atakları nasıl oluyor tarif edebilir misiniz? acaba bende atak geçiriyorum da farkında değil miyim? lütfen şu atak anında yaşadıklarınızı ve neyin tetiklediğini yazabilir misiniz?
Merhaba nasıl oldunuz lütfen bilgi verir misiniz

29 yasındayım 18 yasından beri bu hastalıkka yaşıyorum. Evlenemiyorum diye arkadaslar sizi bir insan hastalık yuzunden sevmıyosa zaten evlenmeyin. 3 yıldır duzenli bir ilişkim var ve benim hastalıgımı benden daha cok dusunuyor . Lütfen sizde umutsuzluga kapılmayın kendinize fırsat verın . Bizim hastalıgımız biz mutlu oldukça azalıyor . Kendinizi özel hissedin. Daha kötü durumda insanlar var Allah a şükür olsun hiç bişeyimiz yok ve kimseden eksiğimiz yok . Düzenli beslenme stresten kurtulamayız ama hayatımızda ki tek düşünmemiz gereken umursamaz olun . Hastalık sizi degil siz yenıb hastalığı :)

Yaaa saçmalama kardeşim . Bak 17 yasında yanlıs hastalık dendi çölyak lı yasadım 2 yıl öle olmamasına ragmen . 2 yıl sona crohn hastası oldgmu öğrendim ve şükrettim en azından yiyebildiğimiz şeyler var . Düzenli ilaç kullanır hayat sevıncını biraz yükseltirsen inanın atakta yaşamazsın. Evet agrılar geliyor hiç olmadık yerde ama geçicek ne kalıcıki. 29 yasındaym suan ara ara ataklar oluyo evet ama alısıyosun . Ve hayat gercekten herşeye rağmen güzel...

Back