Premature Bebekler cp yüzünden kalça gelişim geriliği

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

merhaba öncelikle şunu söyleyeyim bebeklerimizin sandığımızdan daha iyi hafızaları var. özellikle yaşadıkları olumsuz herşeyi beyinlerinde depolarlar. oyüzden hastane dr gibi yerleri ayırteder tepki gösterirler. siz onu bu konuda hep bilgilendirin hastaneye gideceğinizi ona uygun bir diille anlatın bir hikaye anlatın orda yapılacaklar konusunda. çocuğunuz bilirse daha az kaygılanır . sizin yapabilecekleriniz bunlar birde fizik tedavi esnasında kararlı ve tutarlı biir tavır sergileyin acıycak seni anlıyorum ama geçecek sen iyi olasın diye bu egzersizler deyin içiniz acısada ağlamasına ona belli etmeyin . fizik tedavi nekadar sürer derseniz o genelde uzun bir süreç olmakla beraber kızınızın uyumu süreci çok etkiler kızınızı birde bir fizyoterapist tarafından değerlendirilmesini sağlayın. bu konuda görmeden bir şey söylemek doğru olmaz çok geçmiş olsun tekrar .

slm Allah razı olsun burda bilgilerini paylatığın için Allah bebeğine uzun ömürler versin

alçımız çıktı... çok şükür. yaz aylarına denk gelmemesi şansdı sanırım. alçı sonrası kas ve eklemler gevşediği için fizik tedaviye gerek kalmadı. Fakat denis braun ateli kullanmaya başladık. yani bir süre daha bacakların açık kalması gerekiyor. ne kadar kullanacağımız belli değil tamamen gelişimine bağlı. atelden de kurtulunca yürümeye çalışırız artık. ileride kalça çıkığı sorunumuz kalmayacak inşallah.

hadı hayırlısı olsun canım masallah kızına..ıns daha ıyı olucak bız ıyıyız cok sukur kalcada bısey yok ...germe acma hareketlerı yapıyoruz fızık ıyı gelıyr afo ıle yurumeye basladık ıns darısı senınkıne canım gelısmelerı yaz

ne güzel çok sevindim. yürümeye başlaması büyük bir mutluluk. inşallah daha iyi olacaklar. onlar bizden daha güçlüler. biz gücümüzü onlardan alıyoruz.

elmuallim sizinle aynı durumdayım size ulasabilecegim bi rtel bana özelden yollarmısnız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…