Benim kızım 1 aydır alçıda. 2 ay sonra alçı çıkacak inşallah. Alçı sonrası fizik tedavi alması gerekiyor tabiki. şimdi 20 aylık. yabancılardan özellikle de hastane ortamı ve doktorlardan çok korkuyor. Fizik tedavi başlaması gerektiği zaman kendine dokundurmayacak, ağlayacak, sızlayacak. Bu durumda bu iş nasıl olacak merak ediyorum. Ayrıca fizik tedavi yaklaşık ne kadar sürer?
merhaba öncelikle şunu söyleyeyim bebeklerimizin sandığımızdan daha iyi hafızaları var. özellikle yaşadıkları olumsuz herşeyi beyinlerinde depolarlar. oyüzden hastane dr gibi yerleri ayırteder tepki gösterirler. siz onu bu konuda hep bilgilendirin hastaneye gideceğinizi ona uygun bir diille anlatın bir hikaye anlatın orda yapılacaklar konusunda. çocuğunuz bilirse daha az kaygılanır . sizin yapabilecekleriniz bunlar birde fizik tedavi esnasında kararlı ve tutarlı biir tavır sergileyin acıycak seni anlıyorum ama geçecek sen iyi olasın diye bu egzersizler deyin içiniz acısada ağlamasına ona belli etmeyin . fizik tedavi nekadar sürer derseniz o genelde uzun bir süreç olmakla beraber kızınızın uyumu süreci çok etkiler kızınızı birde bir fizyoterapist tarafından değerlendirilmesini sağlayın. bu konuda görmeden bir şey söylemek doğru olmaz çok geçmiş olsun tekrar .