evet canımpembe sortlu olan bacak kısmında cp var....bende cok dra gıttım onumuzdekı ay yedı tepede prof faık beye de gıdıcem ama bızım rontgenlerımız de sıkıntı cıkmadı bakalım ne dıcek dafo denen ayakkabı var bızım evet yanlıs bastıkca kalca cıkıgı olusabılıyo bu dendı bana ılerde amelıyat gerekebeılır dendı ama hersey beklemek zaman ne gosterecek dıye bu ay fızık tedavı merkezımı dgıstırdım ayakta tek baısna uç doryt dakıkaya kadar dengede durmaya basladı ve ıkı adım attı bakalım ıns fızyoterapıstımızde amelıyata gerek kalmadan yurumeyı basarabılırız belkı dıyor hayırlısı ıns ..senın kızın kısa zamanda toparlıcaktır ama alcıdan sonra cok ıyı fızık gerek daha etkılı olmasuı ıcın .saglık versın rabbım hepsıne canım gelısmelerı yaz utlaka merak edıyorum bızede gerekırse ılerde bılgım olsun ..ben netten cok arasturdım amelıyat sonunda basarı cok fazla...
Benm oglum 28 haftalık doğdu beyin kanaması geçirdi sant takıldı suan düzeltilmiş 0 aylık normalde yarın dogması lazmdi. Cp olup olmadıgını merak ediyorum acaba bu kadr kucukken belirtisi olur mu? En erken belirtileri neler?
ben de bu soruyu merak ediyorum benim oğlumdada şant var gerçi doktor kontrolündeyiz ama ayaklanınca dahada belli olur ayaklarında sertlik yok çok şükür gevşeklikte yok mehmet özek yönledirir sizi fizik tedavi uzmanına sorun bence kendisi de bilir diye biliyorum bir tane blog var inanç ege diye oda 26 haftalık doğmuş şantlı bir bebek yazarsan okursun geçmisini onun da doktoru beyin cerrahı mehmet özek annesi blog ta yazmış mehmet özek anladı diye sağ ayağında sertlik olduğunu fizik tedavi uzmanı kontrolünde olmasına rağmen
O blogu okuya okuya ezberledim resmen erken doğumun her komplikasyonunu yasamışlar bizde bir kısmını yasadık atlattık ama hidrosefaliyi atlatamadik maalesef. Sant yeni takıldı hele bi taburcu olalım llk kontrolde sorarım memed özek e
Onun eşi de yenidogan Prof u, sant olayı geçince mutlaka esine de muane olun die tavsiye etti bir cocuk dr u. Bağdat caddesinde munaehanesi varmış toplam bir saat sürüyormuş bebeği muanesi baya methettiler bakalm. Sizin sant nerede nezaman takıldı hiç arıza verdi mi?
merhaba anneler ben fizyoterapistim ve yaklaşık 5 yıldır cerebral palsy gibi çeşitli nörolojik hastalarla çalıştım şimdi bir bebeğim olduğu içn evdeyim eeğer isterseniz elimden geldiğince bilgilerimi paylaşabilirim hepinize çok geçmiş olsun.
ve bısey daha sorucam kızının bacaklarında sertlık varmıydı botoks oldumu bızım ıkı bacakta azda olsa var botoks altı ay oldu olaluı ama suan sertlık olsada fızıkle esnıyo rahatlıyo hareketleruı rahat yapıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?