Premature Bebekler cp yüzünden kalça gelişim geriliği

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Kayra3548

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
204
15
318
benim kızımın bacaklarında az da olsa etkilenmeyle spastisite var. bu yüzden geç oturmaya başladı ve hala yürüyemiyordu. bacak arasındaki kaslardaki sertlik yüzünden kalçalar yuvasında gerektiği gibi yerleşmeden gelişiyordu. bu sorun 20li yaşlardan kalça çıkığı kireçlenme ve aksak yürüme gibi rahatsızlıklara sebep olacağından küçük bir operasyon yapıldı. hemen alçılama yapıldı. şimdi bacaklar iki yana açık şekilde göğüs hizasından itibaren 3 ay alçıda kalacak şekilde alçılandı. 25 günü geride bıraktık.
bu durumu yaşayan anneler varsa tecrübelerini bilgilerini paylaşmasını isterim.

cok gecmıs olsun canım ...bebegın kac aylık su an yazmamıssın yurumesı nasılsdı..benım kızımdada bu sıkıntı var bacaklarında hafıf sertlık var bacak arasını tam acamıyo bu yuzden oturması dız ustu daha cok fızk tedavıye gıdıyoruz dr amelıtya olursa dırt yas sonrası olur dedı botoks olduk sadece sen kıme nereye gıdıyosun bıldıgım kadarıyla bu tur poerasyından sonrada fızık cok onemlıymıs ama benıumkınde kalca gelsım bozıuklugu yok sen rontgendede anlasıldımı emar cekıldımı yazarsan sevınırım

kızım gerçekte 22 aylık ama düzeltilmiş 20 aylık. otrmaya iki ayönce başladı ama bacaklarını tam açamadığı için oturması da dengesiz oluyordu. biz van'da yaşıyoruz. kızımın çocuk dr. çok iyi. spastisiteden ve geç yürüme olacağından dolayı ortopedi kontrolü yaptırmamızı istemişti ve biz düzenli olarak her ay ortopediye gidiyorduk. daha önce oturması geciktiği için emr çekilmişti. spastisitesi için izmir'de hasan tekgül'e gidiyoruz. yürümesinin geç olacağını söylemişti. ortopedi dr. umuz bacaklarını açamadığı için kalçaların yuvasında yeterli gelişemediğini ve bacak arasındaki kasları keserek açarsak ve alçılanırsa bu sorunu aşabileceğimizi söyledi. biz de izmir de bir kaç dr. un daha görüşünü aldık. kent hastanesinde prof yücel tamer ve behçen uz çocuk hastanesinde de hakan vuruşkaner'e sorduk. onlarda aynı işlemi önerdi ve kendi takibimizi yapan dr. umuza dönüp ameliyat olduk. şuan 29 gündür alçıda. 2 ayımız kaldı. cp'si olan çocukların çoğunda bu sorun oluyormuş dr.ların bize söylediği yürümeye başlamadan yani kalçalara fazla yük binmeden bu işlemi yapmak en iyisi. daha sonraya kalan operasyonların daha zor olduğu ve devamındaki sürecin daha zahmetli olduğuymuş...
şimdi heyecanla alçının çıkacağı günü bekliyoruz. daha sonra atel takarmıyız, fizik ted. ne kadar sürer nasıl olur merak ediyorum. dr.umuz zamanı gelmeden konuşan birisi değil. artık ona süreçle ilgili sorular sormuyorum.

oropedi teşhisi röntgenle ve doğrudan muayene yapılarak anlaşıldı. benim kızım da uzun zaman diz üstü oturuyordu fakat beklenti normal oturuş pozisyonudur ve normal oturuşa da düzeltilmiş 18 aylık başladı. fakat alçılandığı için oturuş da yürüme de geçikecek.

evet canımpembe sortlu olan bacak kısmında cp var....bende cok dra gıttım onumuzdekı ay yedı tepede prof faık beye de gıdıcem ama bızım rontgenlerımız de sıkıntı cıkmadı bakalım ne dıcek dafo denen ayakkabı var bızım evet yanlıs bastıkca kalca cıkıgı olusabılıyo bu dendı bana ılerde amelıyat gerekebeılır dendı ama hersey beklemek zaman ne gosterecek dıye bu ay fızık tedavı merkezımı dgıstırdım ayakta tek baısna uç doryt dakıkaya kadar dengede durmaya basladı ve ıkı adım attı bakalım ıns fızyoterapıstımızde amelıyata gerek kalmadan yurumeyı basarabılırız belkı dıyor hayırlısı ıns ..senın kızın kısa zamanda toparlıcaktır ama alcıdan sonra cok ıyı fızık gerek daha etkılı olmasuı ıcın .saglık versın rabbım hepsıne canım gelısmelerı yaz utlaka merak edıyorum bızede gerekırse ılerde bılgım olsun ..ben netten cok arasturdım amelıyat sonunda basarı cok fazla...

merhaba el-muallim uzun zamandır bende giremiyorum siteye kızınızda azda olsa bacaklarda sertleşme var demişsiniz ve botoks olmuşsunuz bizde ikizlerimden akın oğlumda cp li ve bizde 5.ci botoksumuzu mayıs ayında yaptırmayı planlıyoruz kocaeli üniv. oğlum 2 yaşında adım atmaya başladı ondan önce ayaklarda çaprazlama olup basamıyordu ve ""W"" şeklinde daha rahat oturuyordu bacaklarını uzatıp oturduğunda beli kayıyormuş gibi geliyordu ve sırt üstü düşecekmiş gibi oluyordu. şimdi oğlum 4 yaşında kreşe gidiyor yürüyor hatta koşmaya bile başladı hayatı boyunca fizik hareketlerini kendi yapacak önceleri kendine hiç güveni yoktu ama şimdi çok yürekli ikiz eşi hoplayıp zıplarken ona bakıyordu ama şimdi tam aynısı olmasada onun gibi yapıyor.... birde biz eve çocuklar için kondiksiyon bisikleti aldık ona biniyor bacak kasları kuvvetlensin diye onunda çok faydasını gördük.. bu bahsedilen ameliyattan bizim hocamız hiç bahsetmedi botokstan önce muayenemiz olacak o zaman bende sorucam bu ameliyatı.. umarım bu yolda yürüyen çocuklarımıza ve ailelerine yüce mevlam yardımcı olur... biz bugünlere geleceğimizi hayal bile edemiyordum ençok iki kardeşin el ele tutuşup yolda yürümesini hayal ederdim bunuda gördüm şimdi ikisi bir olup istediklerini yapıyorlar..

selam gonul...masallah ogluna ..amelıyat denılıyor bazen kas gevsetme amelıyatı genelde dort yas sonrası yapılıyor botoks yapılmasının nedenı o amelıyata kadar kemık ve kas gelısımını bozulmadan devam etmek ..ıkıncı botoks vaktımız bızımde geldı sayılır bende yedıtepedee faık beye gıdıcem bakalım ne dıcek benım kızım ayakta dengede durmaya basladı ıkı uc adım atıyo bakalım ıkı bucuk yasımız dolmadı fızık tedavı merkezı cok onemlı ..sen botoksu kac ayda bır yaptırdın..demgede durması nasıl..dafo kullanıyormu..sımdı oturması nasıl ..kızım bacaklarını tam acamıyor kalcada darlık var

Benm oglum 28 haftalık doğdu beyin kanaması geçirdi sant takıldı suan düzeltilmiş 0 aylık normalde yarın dogması lazmdi. Cp olup olmadıgını merak ediyorum acaba bu kadr kucukken belirtisi olur mu? En erken belirtileri neler?

ben de bu soruyu merak ediyorum benim oğlumdada şant var gerçi doktor kontrolündeyiz ama ayaklanınca dahada belli olur ayaklarında sertlik yok çok şükür gevşeklikte yok mehmet özek yönledirir sizi fizik tedavi uzmanına sorun bence kendisi de bilir diye biliyorum bir tane blog var inanç ege diye oda 26 haftalık doğmuş şantlı bir bebek yazarsan okursun geçmisini onun da doktoru beyin cerrahı mehmet özek annesi blog ta yazmış mehmet özek anladı diye sağ ayağında sertlik olduğunu fizik tedavi uzmanı kontrolünde olmasına rağmen

O blogu okuya okuya ezberledim resmen erken doğumun her komplikasyonunu yasamışlar bizde bir kısmını yasadık atlattık ama hidrosefaliyi atlatamadik maalesef. Sant yeni takıldı hele bi taburcu olalım llk kontrolde sorarım memed özek e
Onun eşi de yenidogan Prof u, sant olayı geçince mutlaka esine de muane olun die tavsiye etti bir cocuk dr u. Bağdat caddesinde munaehanesi varmış toplam bir saat sürüyormuş bebeği muanesi baya methettiler bakalm. Sizin sant nerede nezaman takıldı hiç arıza verdi mi?

el muallim pembe şortşu kızınızda aynı kızım gibi.... bacaklarındaki açıklık öyleydi yani... röntgende kalça çekirdeklerinde sorun görmedilerse güzel inşallah bundan sonrada olmaz. yalnız nöroloji ve ortopedinin görüşleri ayrı olabilir. kalçanın gelişimi yürümenin gecikmesinden daha önemli görüldü. sizde çekirdekler yetrli seviyede gelişiyor ve duruş olarak tehlike arzetmiyordur.

canım sanırım dedıgın gıbı prof batı rıontgende bı sıkıntı yok muayenedede sıkıntı yok ama yınede kalca darlıgı ılerde amelıyat olabılır ızlenımı verdı ve bu sekılde w seklınde oturmalarla kalca bıozlulur dedıler o yuzden oturtma dedıler ayakta durma sehpası onerdıler kullanan varmı alıcam sanırım..dafolarıda gıyıyoruz ayaga kalkıyo ve bıkac adım atıyr benım kızımın dızlerı gucsuuz dızlerını bukmesı var senınkıde bukuyormuydu ıns alcıdan sonra hersey daha ıyı olur mutlaka gelısmelerı yaz su anda cok sıkıntılıdır emınım heryerı alcıda olması cok zor..herkese kolaylık versın rabbım

ve bısey daha sorucam kızının bacaklarında sertlık varmıydı botoks oldumu bızım ıkı bacakta azda olsa var botoks altı ay oldu olaluı ama suan sertlık olsada fızıkle esnıyo rahatlıyo hareketleruı rahat yapıyor

CNM BENİM SADECE HİDROSEFALİ bebeğimde erken doğum da yaşanan diğer rahatsızlıkları yaşamadım beyin kan. geçirdi zaten anlamış değilim ciğerlerle olsun gözle olsun ALLAH a şükür biş sorun yaşamadık bazen diyorum ilaçların dozumu ayarlanamdı çünkü hastanede bu durumdan ötürü beyin kan. geçiren bebekle tanıştım ilaçların dozunu yüksek vermişler hast. bu durumdan bahsetmedi söylemezlerde bizim hiç şantlı bebeğimiz yok dediler ama sonradan en az 3 tane çıktı durum böle kısmetimiz böyleymiş çok şükür bugünlerimize şant şuan takipte oğlumun arıza çıkarmadı çalışıyor yeterli gelmiyordu 2 ay öncesine kadar bursadayım ben prof ahmet bekar yaptı ameliyatını baş çevresi takibi karar verildi şuan 2 aydır 44 cm çok şükür kontrole gidicez en kısa zamanda inşallah

merhaba anneler ben fizyoterapistim ve yaklaşık 5 yıldır cerebral palsy gibi çeşitli nörolojik hastalarla çalıştım şimdi bir bebeğim olduğu içn evdeyim eeğer isterseniz elimden geldiğince bilgilerimi paylaşabilirim hepinize çok geçmiş olsun.

Benim kızım 1 aydır alçıda. 2 ay sonra alçı çıkacak inşallah. Alçı sonrası fizik tedavi alması gerekiyor tabiki. şimdi 20 aylık. yabancılardan özellikle de hastane ortamı ve doktorlardan çok korkuyor. Fizik tedavi başlaması gerektiği zaman kendine dokundurmayacak, ağlayacak, sızlayacak. Bu durumda bu iş nasıl olacak merak ediyorum. Ayrıca fizik tedavi yaklaşık ne kadar sürer?

HTML:

Kızımın bacaklarında çok az sertlik vardı. Son muayene de daha iyiydi durumu. Prof. botoksa gerek görmedi. Alçı sonrasında fizik tedavinin önemini belirtti. Biz de şimdi alçının çıkmasını bekliyoruz. Kızımın da bacakları güçsüz. Kendi kendine adım atamıyor ama kanepelere tutunup rahatlıkla ilerleyebiliyordu. Fakat elinden tutup yürütmeye çalıştığımızda dizlerini büküyordu.

kayra cevabın ıcın sagol...ıns hersey daha ıyı olucak beklıcez kızını...anlattıkların aynı kızım gıbı ama bızım kalcada sıorun cıkmadı bakalım mayısta faık beye gıdıcenm ıkıncı botoks ıcın ne dıcek dız bolgesuıne yapabılır dedı belkı fızyoterapıstımız...bacak ve dız guclensın dıye merdıven basmak calısmasına tavsıye ettı ve ayakta durma sehpası gereklı dedı parmak ucu basma ve dız bukuklugumuz var kızımda ayaga kalkıyo tutunup yuruyor ama bu yuruyuse ızın vermıyo fızyoterapıstımız ılerde posturu bozuk olur dıyır bakalım gelısmeler ne gosterecek herkese guzel bı gun olsun ıns..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…