• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cozum nedir

saplanti

Bu da geçer arkadaş
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
233
32
323
Muğla
Aslinda ortada cok buyuk bir sorun yok ama iste, kafam bir turlu duzelmiyor. Acaba ben mi yanlis dusunuyorum diye. Evlenmeden once bankadan cektigim bir kredim vardi ve biz bunu ilk zamanlar duzenli odeyemedik. Dun mail gelmis bankadan bana, 750 tl kredi borcu, 1000 tl de arti para limitinin borcu var diye. Aradim bankayi, dedim biz odedik parayi vs. Meger o esnadaki karisikliktan dolayi biz hep onceki aya ait borcu yatirmisiz ve bu esnada banka arti para limitini kullanmis. esime durumu anlattim. Kizmasini bekledim, once bir sey demedi ama moralinin bozuldugu yuzunden belliydi. Sonra bana sen hic takip etmiyorsun, her zaman boyle yapiyorsun, yarin bir gun ise baslayacaksin, ister birinin yanina gir, ister kendin buro ac, nasil yapacaksin dedi. Duzensizsin, ne kadar is alsan da sen boyle takip etmediginden hicbir sey duzende olmayacak. Yumurta dayanmadikca is yapmiyorsun vs dedi. Soyledikleri cok zoruma gitti. Ben normalde calisiyordum ve onunla evlenince yasadigim kenti birakip ve calistigim isyerimi kapatip baska bir yere yerlestim. Su anda da calismiyorum ama 2 ay sonra yeniden baslayacagim. Daha sonra odaya gecti, uzandi. Yanina gittim. Gozunde arpacik cikmisti. Daha 2 hafta once diger gozunde cikmisti. Benim hayatim ne zaman duzene girecek dedi. Bende duzenli degil mi dedim, boyle seyler olunca istemesemde kafa yoruyorum dusunmekten kendimi alamiyorum dedi. Bu gozlerim icin doktora gitmiyorum cunku sebebini biliyorum dedi.Neymis sebebi deyince de, seni dusunmekten oluyor hep. sana kafa yormaktan. Bu kiz yarin is acinca ne yapacak, nasil yapacak, kurnaz gorunuyorsun ama degilsin vs. diye laf soyledi. Evden sonrasinda gitti ise. Aksam geri geldiginde de, ben adim gibi eminim, yarin kendi parani kazanacaksin ve harcayacaksin gene ve benim param diyeceksin dedi. Insanlarin icinde az da olsa hasetlik vardir diye kendin de soylemistin ve ben boyle olacagini biliyorum, insallah olmaz da beni utandirirsin dedi. Sonradan aklima geldi simdi bu konuyla ne alaka diye. Ya esimle birlikteligimden beri kendime olan guvenim resmen sifirlandi, cunku bunu hep yapiyor.Inanin kendimi yetersiz ve degersiz hissetmekten alamiyorum ve gercekten artik iste basarili olabilecegimi dusunmuyorum :14: Eski kavgalarimizi unutamiyorum. O zamanlarda daha cok asagilardi beni, beceremezsin, nasil is yapacaksin vs diye. Ne yapmaliyim, ne dusunmeliyim onu da bilmiyorum. Ve burdaki diger sorunlari okuyunca, kizim sende kendini nimetten mi sayiyorsun, millette ne dertler var diye kendime kiziyorum... :59:

Daha önce çalışıyormuşsun, kendi iş yerini idare ediyormuşsun, işi evlendiğin için bırakmışsın başarısız olduğun için değil
bence eşinin ağır laflarına karşılık çok pasif kalmışsın
neden özgüvenini özdeğerini sarsmasına izin veriyorsun ki
özgüveni olmayan eşin bence, o yüzden bu kadar korkak daha olmamış şeyler için senaryo yazıyor, öyle yaparsın böyle yaparsın vs.. diye. Bide şimdiden seni kontrol altına almaya çalışıyo umarım beni utandırırsın diye, para kazan eline say istiyo bence, kazanıyosan tabii ki kendine de harcıcaksın
bence biraz dişli ol.
Seni eleştirienler çok büyük başarılara mı imza atmış bi bak, atmamışsa kafaya takma, ha atmışsa o zaman eleştirilerini dikkate alırsın
yok boş boş eleştirmek bizim toplumsal hastalığımız
bence kendini eşinin söylediklerine göre sakın değerlendirme, işine eşin için değil kendin için dört elle sarıl

gözünde arpaçık, bu kadın napacak diye çıkıyomuş vs.. kusura bakma ama çok gülünç bi bahane, eskiden anneler söylerlermiş bunları çocuklarına, senin yüzünden başım ağrıdı, sen yaramazlık yaptın gözüm ağrıdı vs.
:27:

Son düzenleme:
eşinizin bu şekilde kırıcı konuşması çok yanlış.neden güven vermiyor da daha çok eziyor anlamadım.herkesin boşluğuna gelebilir,borcunu takip edemeyebilir.tabi aslında banka borcu hiç bir şeye benzemiyor,takipte olmak gerekiyor sürekli.ama olmuş bir kere,bir daha tecrübe edinmiş olursunuz.bu kadar kırıcı konuşması hiç hoş değil eşinizin.
karşınıza alıp bu tür konuşmalarından çık kırıldığınızı,güven vermektense cesaretinizi kırmasının sizi pasifleştirdiğini söyleseniz.o bu şekilde konuştıkça siz sessiz kalırsanız dvm eder.bence konuşun eşinizle.

bence sorun var oratada tabiki. en başta güveniniz kaybolmuş. bence herşeyinizi not tutun. insan unutabiliyor. ben not tutmasan tekrar dönüp bakmasam hiçbişey başaramam. insanız ve unutabiliriz. bence halledebilirsiniz.

çok fazla bu gibi konular için canınızı sıkmayın. sizin biraz daha idarece olmanızı istiyor belli. takip edin sizde. kendinizide kötü hissetmeyin .siz birşeyleri basardıkça kendiside görücektir

Bence eşini en iyi sen tanırsın mesela benim eşim seni düşünmekten arpacık çıktı dese inanırım çünkü her zaman beni herşeyden çok düşünür. Eğer gerçekten çok ince fikirli ve düşünceli ise boşunz üzme kendini ama bana eşinin durumu biraz seni para kazanmanı kabullenememe gibi geldi.

Bilmiyorum ya, ama cok sıkıldım surekli sacma sapan seylerden tartisma cikmasina. Surekli olumsuz sekilde elestirmesi beni deli ediyor. Sen haklisin , tamam diye gene beni suclayarak agiz kavgamiz bitiyor. Dun gene kavga ettik, su anda konusmuyoruz. Bu sefer de arkadaslariyla cay icmeye gitmisti, kimlerle gittigini sordum, bi arkadaslari yokmus, o niye gelmemiski diye sordum, tartistilar mi acaba diye- bu tip seyleri anlatmaz bana pek- sanane dedi, bana arkadaslarimi sorma dedi. Sanki togbe togbe yarabbim, banane ya senin arkadaslarindan, ben seni dusunuyorum diye sordum, biraz kavgaci oldugu icin esim acaba gene tartistilar mi gibisinden sordum dedim. Off biktim usandim artik. Ben kendisine herhangi bir seyden oturu sanane deseydim, kendi bana neler derdi Allah bilir...

Back