- 29 Ağustos 2015
- 3
- 0
- 1
- 32
Merhabalar, konu vardı fakat yorum atınca herkes görmez diye buraya yazdım tekrar. yeniyim zaten forumda bunu sizinle paylaşırım diye heycanla bekliyordum. Bilen bilir zaten anlatmaya gerek yok evet Keratosis Pilaris var bende de üst kollarımda. doktora gittim o herkeste olan ilaçlardan verdi hani geçirirmiş gibi yapanlardan. Bu çözümü de yabancı bi sitede okudum. taa-daaaa 'hindistan cevizi yağı' <3 bir haftadır kullanıyorum ve koluma bakanların 'aaa kolunda alerji mi var? ne bu? koluna naaptın? ağda mı?' diyenler puff! yok oldu :) benim yaptığımı anltiyim size. banyo yaparken ya da gün içerisinde kolumu ıslatıyorum. doğal sabunlardan kullanıyorum (resim yükledim ama gözukuyor mu bilmiyorum) kollarımı iyice köpüklüyorum sonra resimde var yine ponza taşıyla ovuyorum ama sanki sivilcenin üstünü kopartmak istermişcesine, hani sürecgim yag daha iyi işlesin derime diye :) daha sonra durulayıp kuruluyorum kollarımı. sonra hindistan cevizi yağı sürüyorum. bu hindistan cevizi yağıyla iyice masaj yapıp derim iyice emsin diye ovuyorum 2-3 dk. Daha ilk günden pütürler azaldı bende. 3-4 güne kızarıklık azaldı. çabuk sonuç almam beni motive etti tabii ki inşallah sizi de eder :) hepinizinki yok olsun inşallah :):)
Not: Hindistan Cevizi yağından bahsediyim. aktardan 26tlye aldım. internetten sipariş vericektim iyi ki sipariş vermemişim çünkü 55 tl civarı bişey yazıyordu. Bu hindistan cevizimiz yemeklik yağ aslında. katı krem gibi ama elinize aldığınzda vücut sıcaklığınızla hemen sıvıyağa dönüşüyor. Şimdi yaz günleri malum serin yer bulmak zor o yüzden ben buzdolabına koyuyorum. Hee bi de unutmadan ayy benim çok kırmızı diyerek fazla sürmeyin vücut ememiyo haliyle vıcık vıcık yağlı dolaşmayın krem suruyormus gibi sürün :)
Resim koyamadım link koydum :)
Not: Hindistan Cevizi yağından bahsediyim. aktardan 26tlye aldım. internetten sipariş vericektim iyi ki sipariş vermemişim çünkü 55 tl civarı bişey yazıyordu. Bu hindistan cevizimiz yemeklik yağ aslında. katı krem gibi ama elinize aldığınzda vücut sıcaklığınızla hemen sıvıyağa dönüşüyor. Şimdi yaz günleri malum serin yer bulmak zor o yüzden ben buzdolabına koyuyorum. Hee bi de unutmadan ayy benim çok kırmızı diyerek fazla sürmeyin vücut ememiyo haliyle vıcık vıcık yağlı dolaşmayın krem suruyormus gibi sürün :)
Resim koyamadım link koydum :)
Son düzenleyen: Moderatör: