Covid19

su alem

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
2.061
2.184
658
Selam arkadaşlar Cumartesi günü kızım covid olduğunu öğrendik izolasyona aldık teste ben götürdüm ki çok dikkatli davranıyordum.Kizim 16 yaşında ilk gün ağır geçirdi ayaklandı şükür.
Ailede bir şey yok iş yerinden eşime ve bana direk rapor çıktı zaten.Ben de pazar günü din bucak temizlik yaptım.Pazartesi kalktım kahvaltı hazırladım kahvemi icitim derken aniden bir boyun ağrısı başladı.Esime o ovuruyordum derken sanki virüsün yayıldığını hissettim.Boyundan omuza, belime,başıma ve ayaklara bunların hepsi ,yarım saatte oldu.Hemen izole ettim kendimi ve teste gittim ki 14 subatti o kadar hazırlık yapmıştım ,1 hafta öncesi pozitif.Daha önce de aynı tarihte ailecek grip olduk.
Neyse uzatmadan arkadaslar ben dayak yemişim ötesinde acı çekiyorum çok kötüyüm, eşim abartma, kendini bırakma diyor ama ben ayakta duramıyorum ,denge kaybı var.yemek yemek bile eziyet git gide ağırlasti.Kafama çekiç caktilar gibi aynı.Ne yapmalıyım.Normal mi bunlar. İlac olarak d vitamaini ve ağrı kesici verdiler bir de suda eriyen magnezyum olması lazım.
. Esim iki doz ,ben tek doz asiliyim eşim negatif çıktı ufak oğlumuza o bakıyor kızım ve ben diğer oradayız.
Su an uykudan uyandım dünden beri yatıyorum.Biraz iyi oluyom yarım saat sonra kötü çok cvp veremezsem kusura bakmayın ama yorumları okuyacağım.Yazdiklarinizi dikkate alacağımTesekkurler.

Allahım acil şifalar versin inşallah.

Esime o ovuruyordum derken sanki virüsün yayıldığını hissettim.Boyundan omuza, belime,başıma ve ayaklara bunların hepsi ,yarım saatte oldu.

eşim abartma, kendini bırakma diyor .

Esinize katiliyorum. Abartmayin. Kendinizi dinlemeyin. Dogru duzgun beslenin, uyuyun, dinlenin, kullanabileceginiz ilaclari kullanin. Gecmis olsun.

Bende dün pozitif çıktım. Aynı şekildeyim bende yemek yiyemiyorum kusacak gibi oluyorum sanki toplanıp güzel bir dayak atmışlar bana gibi her yerim ağrıyor. Ama düne göre biraz daha iyiyim.

Çok geçmiş olsun

geçmiş olsun, kan sulandırıcı, c ve d vitamini alabilirsiniz.geçen hafta ben de covid atlattım ki alerjik astım hastasıyımdır oldukça da nefes darlığı öksürük vs çektim. ekspektoran şurup ve ventolin tedavisi gördüm nefes için.

anladığım kadarıyla bu hastalığın risk kısmı öksürük ve nefes daralmasıyla başlıyor aman ihmal etmeyin.şimdilik yaşadıklarınız normal gibi. çok klasik olacak ama kendimde fayda gördüm bol bol su içip uyuyun dinlenin. ben günde 12-14 saat uyuya uyuya toparladım.

bu arada covid 14 nedir yeni versiyon mu

Son düzenleme:
Malesef agir grip olarak gecirenler bu sekilde geciriyor.Biz deltayi gecirmistik ki o zaman ikizlerim 16 aylikti.Aşı falan da yoktu.Kortizon tedavisi gordum cigerlerime indigi icin.yaklasik 13-14gun aglaya aglaya yemek yapip yediriyor,alt aliyor ilgileniyordum bebeklerimle.Oylesine bir halsizlik.Bu surecte 6 kilo verdim.Bu arada esiniz evet hakli.Salmayin kendinizi.Insan saldikca,biraktikca daha da kotu oluyor.
D vit ,cinko mutlaka alin.

Çok geçmiş olsun..Ben de çok ağrılı geçirdim Eklemlerim, kemiklerim çok agridi.Tat ve koku kaybı da yaşamıştım .
Çorba içiyordum sadece.C ve D vitamini kullandım.Polen bal gibi bağışıklığı güçlendiren şeyler yedim.Ama en önemlisi psikolojiyi sağlam tutmak.Gecici olduğunu bünyenin virüsten daha kuvvetli olduğunu hep hatırlamak..

Benim 2. ci pozitifim ve bugün 6. günüm. İlk günlerde biraz ağrılarım, ateşim oldu ama abartılacak kadar değildi. Sersemlik ve mide bulantısı daha çok irite etti En zoru oydu bence. “Rüyada gibiyim yaaaaasjsjsj” dedim durdum evin içerisinde gezerken

Vücudu çok dinlememek lazım sanırım ya, ben ilk covid olduğumda o hataya düşmüştüm. Bunda yaşadığım her etkiye “olabilir” mantığıyla kabullenerek baktım çok daha rahat geçirdim. Panik ağrımayan yeri de ağrıtıyor sjsjsj

Yarın karantinam bitiyor, test almıyorlar ve işe dönüyorum. Bu virüs nasıl bitecek bakalım böyle.

Çok geçmiş olsun, keşke tüm doz aşılarınızı tamamlasaydınz. Eşiniz haklı kendinizi salmayın psikolojik olarak daha kötü çökersiniz. Bol su sebze c d vitamini ve uyku. Uyumasanız bile yataktan çıkmayın

o dip köşe temizlik sizi bitirmiş ,

c vitamini , d vitamini , parol , bol bol kemik suyu çorba paça yemeye özen gösterin
çok geçmiş olsun

öncelikle çok geçmiş olsun canım allah şifa versin, maalesef bu şekilde geçirenler de var covidi yalnız olmadığını düşün geçeceğini vücudunun çok güçlü olduğunu düşün vitaminlerini aksatma sağlıklı beslen sakın kendini yorma stres yapma keyfine bak kısa sürede atlatırsınız inşallah

Biz de önceki hafta karantinadaydik.
Bende agri olmadı ama kipirdayamayacak kadar halsiz ve enerjisizdim. Tat ve koku gitti. Istah sifir oldu.
Ilac için yemek yemeye calistim sadece.
Ben sadece kan sulandirici ve çinko ilaveli c vitamini kullandim. Bir de bitkisel olarak çam kozalağı özü.
Size de cok gecmis olsun. Kendinizi salmayin, geçiyor.

Çok geçmiş olsun. Çok mümkün olmuyor ama moralinizi yüksek tutmaya çalışın lütfen. Mideniz bulanır yemek yiyemezsiniz ancak mutlaka az da olsa et balık tavuk yumurta gibi bol proteinli besinler tüketin. Yemeden kesildiğiniz an hiç toparlanamıyorsunuz çünkü.

Devamında aksatmadan b12 ve c vitamini takviyesi ile çinko takviyesi alınız.
Ben kovid olduğum zamanlarda kekik yağını çok söylemişlerdi. Ben kullandım ancak alerjiniz varsa denemeyin. Ayağa kaldırdı mı bir nebze de olsa toparladı diyebilirim.

Ayriyeten sağlık kabinlerinden gelip atom adında bir serum takıyorlar. Buda baya rahatlatıyor.
Tekrar geçmiş olsun.

Anladığım tek çaresi iyi beslenme. D ve C vitamini... Geçmiş olsun. Bir de Covid 14 değil Covid19 o

Gecmis olsun. Bu kadar uzun yazıp kendini niye yordun bacım bol sarimsakli çorba. Meyve . Kekik çayı iyi gelio diolar hep. Geçmiş olsun. Konu başlığı kovid 14 görünce eyvah dedim yeni tür mu çıktı yine

Gecmis olsun. Tarif ettiginiz durumu 2 gun yasadim. Fakat tam manasiyla toparlanmam 20 gunu buldu. Esiniz hakli kendinizi salmayin, sivi beslenin. İlaclarinizi aksatmayin. Her gecen gun daha iyi hissedeceksiniz insallah.

Zencefil zerdeçal gerçekten iyi geliyor birer çay kaşığı bal ile karıştırıp sabah akşam tüketin
Sanırsam bende iki ay önce geçirdim inanılmaz bir halsizlik 1 ay sürdü bu tarifi denediğim zaman gerçekten iyiydim
Bende sürdürebilirlik yok işte hergün içsem hemen iyileşirdim belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…