• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid19 tekrarlar mı ?

Merhaba ,herkese sağlıklı günler dilerim öncelikle.Covid19 testimin pozitif çıkması sonucu suan karantinadayım 1 hafta oldu ve çok panik oldum evde bile elimde dezenfektanla uyuyorum nerdeyse, şuan tek korkum önümüz kış acaba tekrarlanır mı tekrar eder mi bağışıklığım çok düşük hemen hasta oluyorum yakınında tekrarladığına tanık olduğunuz birisi oldu mu hiç ? Aydınlatırsanız çok sevinirim
Çok geçmiş olsun öncelikle, umarım hafif geçiriyorsunuzdur. Virüs mutasyon geçirdikçe tekrar enfekte olma riskiniz var ama şu an için Türkiye’deki profesörler mutasyon hızının düşük olduğunu söylüyorlar. Bunun dışında iyileştikten bir süre sonra antikor seviyesi düşüyor ve tekrar hastalanma riskiniz olabiliyor. Daha önce de ikinci kez enfekte olan vakalar görülmüştü. Siz iyileştikten sonra da tedbiri elden bırakmayın 🙏🏻

Arkadaşımın bir tanıdığı 5 ay sonra ikinci kere yakalandı ne yazık ki, pozitif sonuç çıktı iki seferde de, neyse ki hafif atlatmış.

Bağışıklık süresinin kısa olduğunu varsaymak lazım. 😔
Çok teşekkürler anlaşılan çook dikkatli olmalıyız 😔

Sizin kullandıklarınız farklı demekki, geçenlerde bende öksürük burun akıntısı gibi şikayetler ile test yaptırmıştım bana sadece Sürüntü yapıldı ve testi negatif ti ama eşime EKG tomografi kan alındı Sürüntü yapıldı ve kan değerleri deki yükselişten kaynaklı ilaç verildi ben süreci farklı yaşadım bu kez farklı bir uygulama yapıldı bende anlayamadım durumu ama anladığım kadarı ile negatif bile çıksa sonuç ilaçları kullan dediklerine göre sıkıntılı bir durum var..

bir akrabamızın kızında tekrarladı 2 ay sure icerisinde ama şoyle kız köyde aileden yakalandi sonra negatif oldu
dısari falan cikmaya başladi tekrar nerden kapti bilemiyorum ama hastaligi tekrar kapti.
yani bu hastalik kizamik gibi bir kere atlattim bir daha atlatmam değil grip gibi tekrar yakalanilabilen bir hastalik ama vucut viruse alisik oldugu icin yani bagisiklik sistemi virusu bir kez tanidigi icin tekrarladigi zamanlarda daha hafif atlatilir sanirim
Tekrarlayip tekrarlamamasi kisiden kisiye degisen bir durum. Vucutta antikor uretimi fazlaysa ve antikorlar ne kadar vucutta kalirsa o sure icinde tekrar yakalanmazsiniz. Ancak okuduklarima gore sunu soyleyebilirim. Korona gecirdikten sonra omur boyu bir daha yakalanmam diye bir sey yok.

Sizin kullandıklarınız farklı demekki, geçenlerde bende öksürük burun akıntısı gibi şikayetler ile test yaptırmıştım bana sadece Sürüntü yapıldı ve testi negatif ti ama eşime EKG tomografi kan alındı Sürüntü yapıldı ve kan değerleri deki yükselişten kaynaklı ilaç verildi ben süreci farklı yaşadım bu kez farklı bir uygulama yapıldı bende anlayamadım durumu ama anladığım kadarı ile negatif bile çıksa sonuç ilaçları kullan dediklerine göre sıkıntılı bir durum var..
Olabilir çok geçmiş olsun belki belirtilen şikayetlere göre ilaç vermiş olabilirler sonuçta orda da muayene ediyorlar hastayı

Tekrarlayip tekrarlamamasi kisiden kisiye degisen bir durum. Vucutta antikor uretimi fazlaysa ve antikorlar ne kadar vucutta kalirsa o sure icinde tekrar yakalanmazsiniz. Ancak okuduklarima gore sunu soyleyebilirim. Korona gecirdikten sonra omur boyu bir daha yakalanmam diye bir sey yok.
Teşekkür ederim aydınlattınız beni bu hastalığın biteceği yok tedbiri elden bırakmayalım her an yine bulabilir daha karantinam bitmemişken iyileşmemişken bunun derdine düştüm

Çok geçmiş olsun, daha dün burda bir yorumda okumuştum bir üye 2. Kez covid olmuş. O yuzden olmayacak diye birşey yok ama sadece daha dikkatli olmalısınız

Benim fiziki durumum iyiydi eşim gerçekten halsiz şu an eve geldik yatıyor mesafeli takılıyoruz ama aynı evde ne kadar mesafe olacaksa 🙃 bende yarın işe gitmeyeceğim tedbir maksatlı sonucu görelim de başkalarını da riske atmayalım.. İnşallah pozitif çıkmaz sizde şimdiden bunları düşünmeyin takviye vitamin alın iyi dinlenin morali yüksek tutun..

Merhaba ,herkese sağlıklı günler dilerim öncelikle.Covid19 testimin pozitif çıkması sonucu suan karantinadayım 1 hafta oldu ve çok panik oldum evde bile elimde dezenfektanla uyuyorum nerdeyse, şuan tek korkum önümüz kış acaba tekrarlanır mı tekrar eder mi bağışıklığım çok düşük hemen hasta oluyorum yakınında tekrarladığına tanık olduğunuz birisi oldu mu hiç ? Aydınlatırsanız çok sevinirim
şu anda çok yeni bir hastalık olduğu ve hazırlıksız yakalandığımız için yeterli çalışma ve veri yok elimizde... ancak mevcut verilerle hastalığa karşı antikor oluştuğunu ve en azından 1-3 ay koruyucu olduğunu biliyoruz. hatta bu antikorlar başka hastaların tedavisinde de kullanılmak üzere hastalığı atlatmış bireylerden alınıyor.
tabi bir su çiçeği gibi ömür boyu bağışıklık bırakıyor mu bilmiyoruz,otoriteler arasında da fikir ayrılığı var bu konuda .
ayrıca lütfen hastalıktan korunacağım diye kendinize zarar verecek kadar dezenfektan kullanmayın,sakin olun. anladığım kadarıyla şu an oldukça hafif atlatıyorsunuz :)
geçmiş olsun :KK200:

Burada bir üye 2. Ye oldu.
15 gün arayla olmuş hem de.

Pozitif olan kuzene sağlık ekibi ‘2 3 ay seni korur ama yoğun maruz kalırsan yine olursun, izole yaşa mutlaka’ demiş.

Çok geçmiş olsun, tekrar olunmayacak olsa inanın bilerek kapacak hale geldik.

Bu açıdan gribal enfeksiyon gibi, nasıl ki aynı mevsim içinde 2-3 kez bile grip olabilirsiniz korona da öyle. Kızamık veya kabakulak gibi bir kere atlattık ömür boyu rahatız diye bir şey yok maalesef.

Benim fiziki durumum iyiydi eşim gerçekten halsiz şu an eve geldik yatıyor mesafeli takılıyoruz ama aynı evde ne kadar mesafe olacaksa 🙃 bende yarın işe gitmeyeceğim tedbir maksatlı sonucu görelim de başkalarını da riske atmayalım.. İnşallah pozitif çıkmaz sizde şimdiden bunları düşünmeyin takviye vitamin alın iyi dinlenin morali yüksek tutun..
Bende en başta iyiydim yani öyle elden ayaktan düşmedim hiç herkeste farklı belirtiler oluyor maalesef ama insallah sonucunuz temiz çıkar ☺️ Aynı evin içinde mesafe zor oluyor benim annem babam kalp hastası bir tek ben rahatsızım çok kötü bişey gerçekten 😔 birde sonucunuz belli olana kadar karantina vermeleri gerekiyor bana direk rapor yazmışlardı ama işe gitmemeyi düşünerek çok iyi yapmışsınız

şu anda çok yeni bir hastalık olduğu ve hazırlıksız yakalandığımız için yeterli çalışma ve veri yok elimizde... ancak mevcut verilerle hastalığa karşı antikor oluştuğunu ve en azından 1-3 ay koruyucu olduğunu biliyoruz. hatta bu antikorlar başka hastaların tedavisinde de kullanılmak üzere hastalığı atlatmış bireylerden alınıyor.
tabi bir su çiçeği gibi ömür boyu bağışıklık bırakıyor mu bilmiyoruz,otoriteler arasında da fikir ayrılığı var bu konuda .
ayrıca lütfen hastalıktan korunacağım diye kendinize zarar verecek kadar dezenfektan kullanmayın,sakin olun. anladığım kadarıyla şu an oldukça hafif atlatıyorsunuz :)
geçmiş olsun :KK200:
Çok açıklayıcı ve güzel yazmışsınız bunları bilmiyordum çok teşekkür ederim ☺️ çok şükür hafif atlatıyorum Allah hastanede olanlara şifa versin inşallah

Geçmiş olsun şimdi nasilsiniz

Geçmis olsun evet tekrarliyor ama hafif atlatıyosanız sorun yok dezenfaktani abartmayın zararlı bağışıklık sisteminiz için ellerinizi sabunlamanız yeterli eşimde geçirdi ben annemlerdeyim yaklaşik 1 ay olacak inşallah bundan sonra daha iyi korunur da tekrar olmaz

Bende sıkıntı yok testi zaten eşim yaptırdı ve temaslılara testte yapılmıyor yani eşim pozitif olursa sadece birlikte karantinaya gireceğiz aynı evde yaşadığımız için yakın temastan. Ben sadece onun sonucu pozitif çıkarsa iş arkadaşlarımı riske atmayın diye evde kalacağım ona 2 gün rapor yazacak tı doktor ama işini kendi ayarlayabiliyor istemedi o nedenle benim gibi masa başı işte çalışmadığından işe gitmeme lüksü var..

Geçmis olsun evet tekrarliyor ama hafif atlatıyosanız sorun yok dezenfaktani abartmayın zararlı bağışıklık sisteminiz için ellerinizi sabunlamanız yeterli eşimde geçirdi ben annemlerdeyim yaklaşik 1 ay olacak inşallah bundan sonra daha iyi korunur da tekrar olmaz
Çok sağolun size de geçmiş olsun insallah tekrar yaşamayız çok daha dikkat etmeliyiz

Back