- 31 Temmuz 2017
- 1.012
- 1.200
- 133
- Konu Sahibi lavitabella1
-
Varyant aşılılara daha çok oluyor malesef kuzenimden eşime geçerken mutasyon geçirdi kovid eşi delta oldu asılı vücutta virüs daha güçlenmek icin kendini geliştiriyor mutasyon geçirip daha güçlü olmaya calisiyorDaha önce başka bir başlıkta yazdığım cevabı kopyala yapıştır yapıyorum:
Çok basit anlatayım. Aşı olduğunuzda virüsün genetik şifresi vücuda veriliyor. Mikrophage denilen hücreler var. Bunları devriye polisi olarak düşünün. Bu polisler bu şifreyi alıp, vücudun otobanında giderek yani lenf sisteminde giderek bağışıklık sistemine götürüyorlar. Orada işleniyor. Nasıl yok edileceği bulunuyor. Yalnız şöyle bir durum var ,bu otoban çok uzun ve bizim polisler biraz yavaş . Bu işlem bir haftaya kadar sürebilir. Siz gerçek virüsü aldığınızda orada bulunan polisler merkeze gidip bunun çözümü ne diye soruyorlar ve merkez sen merak etme kanki ben şimdi hallediyorum deyip uygun silahlı polis grubuyla müdahale ediyor. En az 4-5 gün sürüyor bu. Bu arada tabi ki virüs yatam bekleyemde gelip beni kessinler demiyor, tahribata başlıyor. Siz semptomları farketmeye başlıyorsunuz. Lakin virüsü aldıktan bir hafta kadar sonra bağışıklık sisteminiz süper bir taktikle ağzını yüzünü kırıyor ve siz iyileşmeye başlıyorsunuz. Bu süreler kısalamaz çünkü dediğim gibi hücrelerin inanılmaz uzun lenf sisteminde hareketi için zaman lazım.
Eğer toplum aşılandıysa çok daha hafif geçirirsiniz. Ama aşılanmayan insanların vücudundan gelen bir virüsse bu ,evrim geçirmiş olacak ki buna varyant deniyor. Nasıl evrim yani? Ölmeyen insanın vücudundan başka insana bulaşan virüs artık bir derece bağışıklık sistemi ataklarını öğrenir. Ve kendi yapısını değiştirir. Yani genetik şifre birebir aynı değil artık. Vücudunuz bunu gördüğünde merkez bağışıklık derki tamam biz biliyoruz bunun gibi bir şey ama tamda bu değil ,ne yapacağız şimdi. Ona uygun silah hazırlar ama tamda yetmez , ortalık savaş alanına döner. Çok daha uzun süren, ağır bir hastalık geçirirsiniz. İşte bu yüzden tüm toplumun aşılanması çok önemli.
Peki hiç aşılanmazsanız nolur? Polisler merkeze gitti , merkez dedi ki bu ne bilmiyoruz. Özel hücreler virüsü tanımaya çalışır. Vücutta laboratuvarda işlemler yapılır. Ohal ilan edilir, bütün kuvvet virüslü bölgeye çekilir. Bu arada mevcutta sakin bekleyen bakteri ve virüs çeteleri isyan ederek kendi bölgelerini yağmalamaya başlarlar. Vücut meydan muharebesine girer. Şey gibi düşünün kurtuluş savaşında dış güçlerle savaşırken açığa çıkan zararlı cemiyetler gibi. Vücut güçlü değilse , savaş devam ederken organlarda ki çeteler kazanır. Kalpteki çete kazanırsa kalp krizinden ölürsünüz, karaciğerdeki kazanırsa karaciğer yetmezliğinden. Vücut savaşı kazanır ölmezseniz ama çokta güçlü değilseniz bu tip organlarda hasar kalır. Bu covidin işi değil , diğer çetelerin işi. Güçlü bağışıklıkta ise olay yerine giden bordo berelilerdir , ne var ne yoksa indirir sizde sadece biraz boğazım ağrıdı sadece dersiniz.
Çok geçmiş olsun öncelikle en önemlisi kokrmayin bizde yasadik aşılar çıkmadan önce kaptıran sonra bunu bir gripmis gibi düşünün korku panik bagisikligimiz düşüruz biz yaklasik 40 yaşındayız aşımızda yok sigaraya içiyoruz kovidden bile içtik ilaçları kullanmadık nane limon meyve sebze bol su ile ıyilestin AllahınMerhaba Hanımlar sinovac 2 doz aşılıyım.
2 yıl boyunca hiç korona olmadım ta ki direksiyon dersinde hoca bulaştırana kadar.
Yaklaşık3-4 gündür hastayım ama gittikçe daha iyi hissediyorum akşamları ara ara ateşlenir gibiyim bir de çok sık olmasa da öksürüyorum.
Siz süreci nasıl atlattınız? Bir anda ağırlaşma durumu oluyor mu şu an iyiym ama korkuyorum
Gecmis olsun korkuyu bırakın bagisikligimiz düşmesin bizde kovid olduk aşılar çıkmadan 40 yaşlarındayız kovid olduktan sonra bu hastalığı grip gibi düşünün iyi beslenin bol su icin ihlamur meyve sebze odanızı bol bol havalandirin balkonunuz varsa çıkın guneslenin d vitamini alın çoğu insan grip gibi geçiriyor zaten yakın zamanda 10 civarı akrabam kovid oldu hepsi bu şekilde geçirdi benim doktorum nefes daŕligi yoksa korkma hafif atlatıyorsun demiştiMerhaba Hanımlar sinovac 2 doz aşılıyım.
2 yıl boyunca hiç korona olmadım ta ki direksiyon dersinde hoca bulaştırana kadar.
Yaklaşık3-4 gündür hastayım ama gittikçe daha iyi hissediyorum akşamları ara ara ateşlenir gibiyim bir de çok sık olmasa da öksürüyorum.
Siz süreci nasıl atlattınız? Bir anda ağırlaşma durumu oluyor mu şu an iyiym ama korkuyorum
Merhaba,size acil şifalar diliyorum.Merhaba Hanımlar sinovac 2 doz aşılıyım.
Aşı mi olmayacaksınız. Böyle yorumlar yapıp etkilemeyin insanlariVaryant aşılılara daha çok oluyor malesef kuzenimden eşime geçerken mutasyon geçirdi kovid eşi delta oldu asılı vücutta virüs daha güçlenmek icin kendini geliştiriyor mutasyon geçirip daha güçlü olmaya calisiyor
Alakası yok. Aşılı insanda bağışıklık sisteminin az buçuk haberi vardır virüsün rna türünden. Aşısızda ise en baştan virüs tanıma çabası olacak. Kişilerin aynı türe yada mutasyona farklı tepki vermesi aşıdan değil, bağışıklıklarının gücündendir. Arkadaşım da eşi de 2 doz oldu, ikiside varyant aldı, birinin sadece boğazı ağrıdı diğeri hastanelik oldu.Varyant aşılılara daha çok oluyor malesef kuzenimden eşime geçerken mutasyon geçirdi kovid eşi delta oldu asılı vücutta virüs daha güçlenmek icin kendini geliştiriyor mutasyon geçirip daha güçlü olmaya calisiyor
Korona olduğum için 3.doz ertelenir ama siz yine de yaptırın mutlakaBol su su su... Sonra da 3-4 gün geçtiyse muhtemelen gitgide iyi olacaksınız...sinovacliyim ve korkuyordum bir işe yaramaz diye ama sizi görünce sevindimacaba şimdi size üçüncü doz lazım mı?
Evet evet inşallah olacağım ama merak ettimKorona olduğum için 3.doz ertelenir ama siz yine de yaptırın mutlaka
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?