- 23 Ağustos 2012
- 50.071
- 1
- 232.558
- 898
- Konu Sahibi Kestane Sekeri
-
Şımarıklık mı çoğu insan içsem mi diye düşünüp muallakta kalıyor. Günde 16 ilaç olunca insan ister istemez korkuyor açıkçası siz de yakalansanız bi aklınızdan geçirirsiniz. Tabiriniz biraz ağır olmuş skandal şımarıklık falanBu kadar salgın olan bir virüs ile tüm dünya mücadele ediyor,insanlar ölüyor, doktorlar hemşireler ölüyor. Herkes fedakarlık yapıyor ailesinden çocuklarından... siz ilaç mı içmeyeceksiniz? Valla bravo tebrik ederim sizi, aşıyı bulmak içinde boşuna uğraşıyorlar zaten. Sizin ki biraz şımarıklık, ne demek iyi hissediyorum,hafif atlatıyorum
Sizdeki öksürük kuru öksürük mü içeriden gelen akıntılı öksürük mü benim 1 haftadır boğazlarım ağrıyor öksürük de başladı bu mevsimde genelde böyle oluyorum ama korona mıyım diye insan düşünüyorTat koku tamamen gitti öksürük var baş dönmesi hafif nefes darligi
Çok güzel özetlemişsiniz hayır olmazdı.Ben korona belirtilerini gösterdiğim ilk günden itibaren kendimi evde izole ettim. Geçirirsem de evde geçireyim bu süreci dedim fakat 5. Günden itibaren göğsümde ağrı hissettim, nefes almakta zorlanmaya başladım. Mecburen hastaneye gidip test yaptırdım akşamına hastaneye yatırıldım. Viral pnömoni geçiriyormuşum. Yani virüsten dolayı zatürre olmuşum. Velhasıl dedim ki eğer ilk günlerden gidip test yaptırıp ilaçlarımı kullansaydım yine zatürreye çevirir miydi? Fakat şöyle de bir durum oldu. Her ilacın yan etkisi olduğu gibi bu ilaçların da yan etkisi var ve ben kalp çarpıntısı bulantı şeklinde yaşadım.
Tat koku tamamen gitti öksürük var baş dönmesi hafif nefes darligi
Benimde gogsumde de var hafif ağrı devam ederse tekrar girmeyi düşünüyorum
Bir an önce başlayın diyecektim,başlamışsımız. 1000 mg lık c vitamini ve d vitamini takviyesi mutlaka destek amaçlı kullanın.Semptomum tek tat ve koku kaybiydi ama bugün öksürük nefeste zorlukta var o yuzden ilaca basladim
Başınız sağ olsun fakat babam da pozitifti koah hastası, şeker tansiyon da var, ilaçları filyasyom vermedi hastahaneden aldık biz neden size verilmedi şuan anlayamadımÇok güzel özetlemişsiniz hayır olmazdı.
Babama yaşından ve kronik ragatsızlığından dolayı verilmedi ve ciğerlere indi ciğerleri bitti babamı kaybeyttik.
Anneme ilaç verildi kullandı, daha sonra tedbir amaçlı beş gün hastaneye yatırdık,babamdan dolayı yandığımız için,çok şükür atlattı. Aynı şekilde eşim ve bende kullandık. Yan etkisi mutlaka var ağır ilaçlar ama kâr zarar hesabına göre değerlendiriliyor. Ciğere inmesi büyük sıkıntı,daha zor tedavisi.
Babam diyabet hastasıydı, yaşı da vardı.Yaştan dolayı verilmiyor.Eşim de sağlık personeli filyasyonda. Babamın durumu ortaydı,öksürük bile yoktu az olmuş kesilmişti. Başka sebepten hastaneye kaldırılınca ciğerlerinin durumunu öğrendik,büyük bir şok yaşadık. Dr öksürecek ciğer kalmamış dediBaşınız sağ olsun fakat babam da pozitifti ilaçları filyasyom vermedi hastahaneden aldık biz neden size verilmedi şuan anlayamadım
Çok çok başınız sağ olsun, bnm babamda da tek bşr belirti yoktu çok şansa içime doğmuş gibi kardeşime eşine ve babama siz bi test yaptırın dememle pozitif olduğunu öğrendik, akabinde hiç bi şy olmayan bn aniden fenalaştım ve resmen tükendim 2. Gğn nefes alamıyordum hala kapalı alanda kalamıyorum nefesim kesiliyo... çok zor bi hastalık Allah herkesin yardımcısı olsunBabam diyabet hastasıydı, yaşı da vardı.Yaştan dolayı verilmiyor.Eşim de sağlık personeli filyasyonda. Babamın durumu ortaydı,öksürük bile yoktu az olmuş kesilmişti. Başka sebepten hastaneye kaldırılınca ciğerlerinin durumunu öğrendik,büyük bir şok yaşadık. Dr öksürecek ciğer kalmamış dedibir kaç saat içinde bile virüs ciğerleri o hale getirebiliyormuş
Hastaneye yatış yapıldı ertesi gün vefat etti....
Keşkelerimiz bitmiyor,şöyle yapsaydık böyle yapsaydık çok dedik ama takdiri ilahi böyleymiş.Hastaneye yatmayı hiç istemiyordu,en çok da bu yaktı içimizi,orda tek olması
İlk kez yazıyorum bu konuyu.42 gün oldu,bu hastalık ile ölüm yakınları için dayanılması çok zor,son kez göremiyorsunuz...
Amin teşekkür ederim.Ağrıları,belirtileri vardı ama böyle olacağını hiç düşünmedik. Bu hastalık yüzünden hastaneye yatmak istemiyordu,belki de kendisi iyiyim diyordu bizlere,artık bunu öğrenemeyeceğiz... Bu kadar tedbire rağmen oldu.Çok çok başınız sağ olsun, bnm babamda da tek bşr belirti yoktu çok şansa içime doğmuş gibi kardeşime eşine ve babama siz bi test yaptırın dememle pozitif olduğunu öğrendik, akabinde hiç bi şy olmayan bn aniden fenalaştım ve resmen tükendim 2. Gğn nefes alamıyordum hala kapalı alanda kalamıyorum nefesim kesiliyo... çok zor bi hastalık Allah herkesin yardımcısı olsun
Ne çok biliyorsunuz gerçekten....Kullanmazsak veririz zaten sizin ikaziniza gerek yok...Yeni bı virüs ve doktorlar bile kendi arasında çelişiyor daha yeni bulunan aşıyla bı doktor hayatını kaybetti üstelik hicbir rahatsızlığı yokken e haliyle günde 16 tane hap olunca ve bazı doktorlar kullan kimide kullanma deyince kararsız kalio insan haliyle....Yaşadığımızı yaşamadan ne kadar cahilsiniz falan yaftalamalariniz çok komikRica ediyorum doktorun lafını dinleyin. İnsanlar yıllarca tıp fakültesi okuyor, ama siz ordan burdan duyduklarınızla alla alla acaba yapmasam mı iömesem mi diyorsunuz ... içmezseniz iyileşmeniz zorlaşır o kadar. Toplumumuzdaki bireyler neden bu kadar cahil
İçmeyecekseniz de 112yi arayın geri verin ilacı ihtiyacı olan insanlara versinler.
Başınız saolsun çok üzüldüm Allahim sizlere sabır selamet versinAmin teşekkür ederim.Ağrıları,belirtileri vardı ama böyle olacağını hiç düşünmedik. Bu hastalık yüzünden hastaneye yatmak istemiyordu,belki de kendisi iyiyim diyordu bizlere,artık bunu öğrenemeyeceğiz... Bu kadar tedbire rağmen oldu.
Size de çok geçmiş olsun.Babam vefat etti ve ben hem o acıyla hem covidle uğraştım. O sağolsaydı da ben razıydım uğraşmaya..
Kimse bu hastalık yüzünden yakınını kaybetmesin,verilen rakamları okumak çok kolay,o aileler neler yaşıyor rakamlara sığmaz...
İçerden gelen akıntılı öksürük benimki muhakkak test yaptırın zaten en önemli belirtilerin başında öksürükSizdeki öksürük kuru öksürük mü içeriden gelen akıntılı öksürük mü benim 1 haftadır boğazlarım ağrıyor öksürük de başladı bu mevsimde genelde böyle oluyorum ama korona mıyım diye insan düşünüyor
Merhaba ilacı içmeden kolay atlatamazsınız. ilk gün sabah sekiz akşam sekiz, diğer günler üçer tane içiyorsunuz. Yan etki her ilaçta olur. Parolda bile yan etki var. İlaçtan ziyade siz hastalığın etkilerini göreceksiniz. İlaç kullandıktan sonra belirtiler azalacaktır. Prospektüste yazdığı gibi bilinç kaybı vs belirti görmüyorsunuz. 8 tane ilacı da aynı anda içmeniz biraz zorlar evet bu yüzden her tablet arasında en fazla bir dakika bırakıp ortalama 8-10 dakika içerisinde ilaçları bitirin. Tat alamadığınız için belki yemek yiyemezsiniz ama tok karnına içmek zorundasınız. Tok ve bol suyla içmezseniz bir de mide bulantısı yaşarsınız. Geçmiş olsunKizlar merhaba tat ve koku kaybimin ardından öğrendim ki testim pozitif...Sağlık gorevlisinin getirdiği ilacı kullanıp kullanmamakta çok kararsızım yan etkileri oldukça fazla reçetede bide çok söylenti var yan etkileriyle ilgili kendimide iyi hissettiğim için napsam bilemedim ilk gün 16 hap sabah 8 akşam 8 ve 200 mg olarak buda gözümü korkuttu...Kullananlar tecrübelerinizi bekliyorum hafif atlatiyorsam gerek yokmudur hapa
Allah rahmet eylesin çok üzüldüm. Başınız sağ olsunÇok güzel özetlemişsiniz hayır olmazdı.
Babama yaşından ve kronik ragatsızlığından dolayı verilmedi ve ciğerlere indi ciğerleri bitti babamı kaybeyttik.
Anneme ilaç verildi kullandı, daha sonra tedbir amaçlı beş gün hastaneye yatırdık,babamdan dolayı yandığımız için,çok şükür atlattı. Aynı şekilde eşim ve bende kullandık. Yan etkisi mutlaka var ağır ilaçlar ama kâr zarar hesabına göre değerlendiriliyor. Ciğere inmesi büyük sıkıntı,daha zor tedavisi.
Başınız saolsun çok üzüldüm Allahim sizlere sabır selamet versin
Amin sağolunAllah rahmet eylesin çok üzüldüm. Başınız sağ olsun
Çok yoğun mu öksürüğünüz aşırı öksürmüyorum amaİçerden gelen akıntılı öksürük benimki muhakkak test yaptırın zaten en önemli belirtilerin başında öksürük
Sana da çok geçmiş olsun canım bol bol vitamin desteği al zaten alıyorsundurBende şuan covid geçiriyorum. Belirtilerin çoğunu yaşadım hafif olarak şuan sadece nadiren öksürüğum var bebeğimi emzirdigim için ilaca baslayamadim. Hemşireyle görüştüm içme kendini iyi hissettiğin sürece dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?