çorumun örf ve adetleri

zeynepsena

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2010
90
1
merhaba,müstakbel eltim çorumlu,çorumun adetleri nelerdir.mesela nekadar altın takılır,ev eşyası nasıl alınır.yani erkek tarafı ve kız tarafı beraber mi alır.çorumlu arkadaşlar yardımınızı bekliyorumm.

ne kadar altın takılacağını sen ve ailen karar veriri söyler şu kadar bilezik falan diye eşya konusundada orta yol bulunuyor yatak odasının her şeyini halısı ve perdesi dahil kız tarafı alıyor mutfak eşyaların zaten çeyizinde vardır diğerlerini erkek tarafı alıyor ama çalışan birisi isen kesinlikle eşinle ortak yola gidiyosun

arkadaşım yanlış anlaşılma olmuş galiba..biz erkek tarafı olacağız.kaynımın kız arkadaşı çorumluymuş ta.. gelin alıcaz yani ,çorumun adetlerini o yüzden sordum.çorumun adetleri ağırmıdır ,kaynanam da en çok altın konusunu merak ediyor.genel olarak nekadar takılıyo acaba..teşekkür ederim cevap verdiğin için

mesajı yeni gördüm..ama ya o kadar düşünecek bişey yok çorum adetlerinde çok altın die bişey yoktur dediğim gibi onlar zaten bi sayı verirler ama bu abartılacak bi sayı olmaz yani bizde çorumluyuz ama altın konusunda o kadar acımasız olacağımızı hiç düşünmüyorum.. 5i gözden çıkarında gerisi ne olur bilemem

merhaba arkadaşlar,geçen perşembe eltime yüzük takmaya gittik.eltimin anne babası 150 gr altın istemişler,kayınvalidemde 100 gr takabiliriz demiş,onlar ısrar edince de o zaman bu iş burada bitsin demiş.onlardan mecburen 100 gr razı olmuşlar.o güne kadar anneciğim diye telefon açan müstakbel eltim ondan beri kayınvalideyi hiç aramadı..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…