Bebek Beslenmesi çorbaları hiç sevmiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

akdenizli15

hoşgeldin bebeğim
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2010
115
0
46
Denizli
selam arkadaşlar benim oğlum haftaya 5 aylık olacak ek gıdaya alıştırmaya çalışıyorum 1 ay sonra okula başlıycam için şimdiden alıştırıyorum.oğlum meyve pürelerini,muhallebiyi,kahvaltıyı(tatlı olan şeyleri) severek yiyo ama çorbalardan bir kaşık alınca öğürmeye başlıyo.ne yaparak çorbaları onun için daha cazip hale getirebilirim?birde tarhana çorbasını kaç aydan sonra vermeliyim

Merhaba
Acaba ilk tatlı şeyler mi tattırdınız bebeğinize... yemese bile siz sürekli verin ve hiçbirşeyin tadını bozmamaya çalışın. Yani mesela yoğurdu yemiyor die şeker eklemeyin... Kolay gelsin henüz yolun çok başındasınız:ecrin_bebek:

canım ben de öğretmeni..5 aylık kızım war..1 ay sonra bakıcıya bırakıcam..daha alıştırmaya başlamdım..tatilde olduğumuzdan..1 ağustosta başlıcam..bize muhallebi önermedi doktoru..kilosu iyi diye..sen nasıl yapıyorsun sütle mi?bide devam sütü bırakmayı düşünüyor musun evde?

canım ben oğluma 3 aylık o0lduktan sonra mama takviyesi yapmaya başladım tembel olduğu için benimki maalesef çok emmiyo,o yüzden de bi an önce alışsın istiyorum ek gıdaya zor alışıcak gibi çünkü.bakıcıya vermeden alışması lazım o yüzden erken başladım.muhallebiyi suyla yapıyorum inek sütü tavsiye etmedikleri için.keçi sütü bulma şansım da yok maalesef

canım ben bebeğime sebze çorbaları yapıyordum hep.ilk 1 hafta hep yaptım çöpe döktümm inan.öğürüyordu yemek istemiyordu.ama ben inatla devam ettim.sonra alıştı.tuz katmazdım 1 yaşına kadar yağı da pişmeye yakın katardım.tarhanayı ben 7 ayında vermiştim.ama erken verenleri de duydum.fazla tatlı yedirme. o zaman işin zorlaşır .kolay gelsin....

5 ayda tarhanaya alıştırdım... bi sorunla karşılaşmadık..

benim kızlarımdan biri de pek kaşıkla bişeyler yemeyi sevmiyor. meyve tatlı şeyler vereyim bayılıyor ama gel gelelim olay sebzeye geldimi ağız kitleniyor. henüz mama sandalyemiz olmadığı için bugünlerde arabası ile masaya yanaştırıyorum kızları. e biz yerken onlarada veriyorum daha iştahı yemeye başladılar.ama arkadaşlara katılıyorum yemiyor diye kesinlikle vaz geçme yemeyen kızıma annem kıyamadı onun himayesindeydi. ay midesi bulandı ay öğürdü derken kayırdı ve şu an çok zorlanıyorum..

oğlunuz çok zeki şekerli gıdaların lezzetli olduğunu çoktan öğrenmiş bile bir süre sevdiği şeyleri vermeyin aç bırakın farklı çorbalar deneyin tuz koymdan yapın havuç patates kırmızı pancar balkabağı çok faydalı bunlarda tatlımsı bir lezzet var pırasa soğanda lezzet verir.bir kase bitirmesini başta beklemeyin bir kaşık ağzında çevirse tadına baksa yeterli bir günde bir çeşit yeni gıda deneyin.o sizi yıldırmasın onlar çok zeki.(denenmiştir işe yaradı)

arkadaşlar benim oğluş hala sebze çorbalarından hoşlanmıyo sadece tarhana çorbasını seviyo bi arkadaşın tavsiyesi üzerine sebze çorbalarının içine meyve koyuyorum öğle yiyo çünkü meyveyi çok seviyo tatlı şeylere zaten bayılıyo çorbaların içine meyve koymakla hata mı ediyorum sizce öyle alışırsa diye korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…