• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Çorbalara Et Suyu, Tavuk Suyu ve Kıyma ile İlgili Yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

krokan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2010
706
8
118
Antalya
oğlum 7 ayını doldurdu ve doktorumuz çorbalarına et suyu tavuk suyu ve kıyma ilave edebileceğimizi söyledi..
sizlere sorum çorbaya kıyma katılırken kıyma kavrulacakmı?
et yada tavuk suyunu bir defada haşlayıp buzlukta saklasam ve lazım oldukça kullansam olurmu?
et ve tavuk suyunu kıymayı nekadar koymalıyım?
bide et ve tavuk sulu kıymalı güzel tarifleriniz varmı?
şimdiden teşekkürler

tabiki kıymayı kavurup kullan et suyu ve tavuk suyunuda haşla buzluga at öyle kullan sebze corbası baklıyat hepsine katabilirsin ama bi şey diyim ne olur cocuguna lapa yapıp verme yemeklerini pütürlü yemege alışsın sonra cok zorlanırsın

tabiki kıymayı kavurup kullan et suyu ve tavuk suyunuda haşla buzluga at öyle kullan sebze corbası baklıyat hepsine katabilirsin ama bi şey diyim ne olur cocuguna lapa yapıp verme yemeklerini pütürlü yemege alışsın sonra cok zorlanırsın

cevabın için çok teşekkür ederim..
ben blendırdan yada süzgeçten geçiriyorum çorbayı..
pütürlü yedirmek için ne yapmalıyım*?

cevabın için çok teşekkür ederim..
ben blendırdan yada süzgeçten geçiriyorum çorbayı..
pütürlü yedirmek için ne yapmalıyım*?

sebze çorbası ve mercimek geçiriyorsunuzdur sadece süzgeçten kavuracağınız kıymayı bu çorbaların içine atarsanız başlamış olursunuz pütürlü yiyeceklere tel ve arpa şehriyede pişir kıymalı yada tavuklu yapabilirsin minik minik didikle onları sakın ezipte verme çiğnemeyi öğrensin yada iyi haşlanmış bir eti yoğurtla yedirebilirsin tarhana çorbası çok besleyici tost makinasında tuzsuz köfte,tavuk yap yine yoğurtla birlikte yedir ekmekte ver yanında yani başla bi şekilde pütürlü yiyeceklere 7 aylık olmuş ne verseniz yer artık bebeğiniz vereceğiniz meyveleri bile ezmeyin parmağınızın ucuyla hafif bastırıp öyle verin çok güzel çiğnemeye çalışıyorlar yoksa çok uğraşırsınız

sebze çorbası ve mercimek geçiriyorsunuzdur sadece süzgeçten kavuracağınız kıymayı bu çorbaların içine atarsanız başlamış olursunuz pütürlü yiyeceklere tel ve arpa şehriyede pişir kıymalı yada tavuklu yapabilirsin minik minik didikle onları sakın ezipte verme çiğnemeyi öğrensin yada iyi haşlanmış bir eti yoğurtla yedirebilirsin tarhana çorbası çok besleyici tost makinasında tuzsuz köfte,tavuk yap yine yoğurtla birlikte yedir ekmekte ver yanında yani başla bi şekilde pütürlü yiyeceklere 7 aylık olmuş ne verseniz yer artık bebeğiniz vereceğiniz meyveleri bile ezmeyin parmağınızın ucuyla hafif bastırıp öyle verin çok güzel çiğnemeye çalışıyorlar yoksa çok uğraşırsınız

teşekkür ederim..
şehriye çorbasında şekriye taneciklerini hiç ezmedenmi vericem?
boğzaına kaçmazmı?

teşekkür ederim..
şehriye çorbasında şekriye taneciklerini hiç ezmedenmi vericem?
boğzaına kaçmazmı?
Benim ki de 6.5 aylık, şehriyeleri yutuyor ezmenize gerek yok, her şeyi blendır dan geçirmeyin çatalla ezip verin, biliyorsunuz blendır hastalığı çıktı bebeklerde, hep püre yemekten dolayı pütürlü yiyemez hale geliyorlar.

Benim ki de 6.5 aylık, şehriyeleri yutuyor ezmenize gerek yok, her şeyi blendır dan geçirmeyin çatalla ezip verin, biliyorsunuz blendır hastalığı çıktı bebeklerde, hep püre yemekten dolayı pütürlü yiyemez hale geliyorlar.

bide doktor domates alerji yapabilir dedi..
az az mı versem..
şehriye çorbasında var çünkü.

sen doktorlara bakarsan bebekler aç kalıyor ben 3 aylıkken başladım ek gıdalara önce yemeklerin suyundan tattırdım parmağımla 4. ayını dolduruncada ne versem yedi domateste yedi alerji falan yaptığı yok küçük küçük isilik oluyor bebekte kalkıyorlar ona alerji diyorlar sür pudrayı geçiyor hiç korkma bebeğin zaten 7 aylık güzelim et versen onu bile çiğneye çiğneye yumuşatır hiç korkma şehriye neden takılsın boğazına tepeleme vermiceksinki kaşıkla az az ver sen o cup cup yutuyor önce kıymasını çok az zeytinyağında kavur yarım domates rendele az kavur koy suyu içine at şehriyesini kaynat tuzsuz olsun ama yedir dünya tatlısı bebeğine o takılır bu takılır deme bak yaz ayındayız soy salatalığı ver eline damaklarını kaşır hem dişi var mı yok mu bilmem ama suyunu emsin dursun kemiricek gıdalar ver eline bu kadar korkmayın anneler :34:

korkmayın yanınızdayken kaçsada çıkarırsınız.eline bişey verip ayrılmayın yanıdan yeter.
arkadaşlar çok doğru söylemişler.pütürsüz alıştırmayın ilerde cinnet geçirtir yoksa size bebişiniz.:52:

Back