• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi çorbalar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ben 5 aya yaklaşırken başladım ek gıdaya sadece anne sütü ile besliyorum bebeğimi. ek gıdaya başlamamın tek sebebi çevremde ve araştırmalarımda ilk 6 ay sadece anne sütü tadı alan bebekler ek gıdaya red ediyorlar. benim yeğenim 4 yaşında hala anne sütü alıyor ve hala bizimle yemek yememk için savaş veriyor. ben kızımı önce emziriyırum. sonra ek gıdasını veriyorum tavsiye ederim. fazla bişey yemiyor şimdilik ama tatları alıyor. kendimce hazır olan herşeye karşıyım. zorunlu olduğumda hazır gıdayı tercih ederim.

Canım sana sonuna kadar katılıyorum ek gıdaya erken başlamak en iyisi..ben oğlumu 3 ay savaşarak,zorla emziedim şuan tamamen bıraktı sütüm de yok zaten..bende 4 aydan itibaren meyve suyu hergün düzenli 60 cc veriyorum,çorba veriyorum tabi çok az bişi yiyo ama olsun alışşsın..kaşık maması daha vermedim,günde bir öğün de yoğur veriyorum sulandırarak..hiç sıkıntı olmadı çok şükür bugüne kadar kabızlık falan da yaşamadık hamdolsun..tam tersi eskiden sadece formül mama aldığı zamanlar 2 günde bir yapardı kakasını şimdi günde 2 kere falan yapıyo..bi arkadaşım 6 ay sadece emzirdi 6 ayda doktor eline bi liste vermiş kahvaltıda şunları yicek öğlen bunları die nasıl yesin de nasıl doysun çocuk anne sütünden başka tat bilmio ki..daha bi çok arkadaşım hep drları dinleyip vermediler inan ki şuan benim oğlumdan bile az çorba yiyolar..o yüzden ben erken başlamakta fayda var diyorumm..

soğan koyarım, ama salça koymuyorum. Tuz da çok az koyuyorum. artık 9 aylık oldu hiç tuzsuz yemiyor. Doktorumuz yemekleriniz az tuzlu ise kendi yemeklerinizden de verebilirsiniz dedi.

Doktorum domates ve patlıcan hariç tüm sebzelerle çorba yapabilirsin demişti. Bu durumda soğanın sakıncası yok, salça muammalı.
ayrıca ıspanak, beyaz lahana ve bakla da verilmemeli, doktorunuz unutmuş olmalı. ıspanak ve b.lahana azot oranı yüksek olduğu için böbrekleri yorabiliyor. bakla alerjik bir gıda 1 yaşından önce bağışıklık sistemi tam gelişmiş olmadığı için yasak, bal da aynı mantıkla 1 yaşından önce verilmiyorya zaten. sanayi tipi salça hem tuzu fazla hem de raf ömrünü artırmak için katkı maddeleri içeriyor,o yüzden verilmemeli bence. ev yapımı olanların tuzu daha da fazla oluyor:)) kolaylıklar dilerim... (ıspanakla ilgili şunu da yazmadan edemeyeceğim, belki biliyorsunuzdur; pişirdikten sonra kalan olursa kesinlikle tekrar ısıtılmamalı, kanserojen hale geçiyor malesef)

ayrıca ıspanak, beyaz lahana ve bakla da verilmemeli, doktorunuz unutmuş olmalı. ıspanak ve b.lahana azot oranı yüksek olduğu için böbrekleri yorabiliyor. bakla alerjik bir gıda 1 yaşından önce bağışıklık sistemi tam gelişmiş olmadığı için yasak, bal da aynı mantıkla 1 yaşından önce verilmiyorya zaten. sanayi tipi salça hem tuzu fazla hem de raf ömrünü artırmak için katkı maddeleri içeriyor,o yüzden verilmemeli bence. ev yapımı olanların tuzu daha da fazla oluyor:)) kolaylıklar dilerim... (ıspanakla ilgili şunu da yazmadan edemeyeceğim, belki biliyorsunuzdur; pişirdikten sonra kalan olursa kesinlikle tekrar ısıtılmamalı, kanserojen hale geçiyor malesef)

evet doktorumuzun verdiği ek gıda bilgilendirme kağıdında da yazıyor özellikle ıspanak ve sebze çorbalarını tekrar ısıtmayın diye

evet doktorumuzun verdiği ek gıda bilgilendirme kağıdında da yazıyor özellikle ıspanak ve sebze çorbalarını tekrar ısıtmayın diye

Ispanak, pazı tarzı çorbaları benmari usulü ısıtabilirsiniz. Benim doktorum öyle demişti. Ya da sebze çorbası ise benim daha önce yaptığım gibi sonradan su ile az pişirip, ekleyebilirsiniz günlük olarak.

Back