Kontakt Lens cor azul mu? cor graphite mi?

_lal_

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2008
228
1
37
merhaba arkadaşlar, bugüne kadar yeşil ve gri tonları dışında lens almam diyordum ama sıkıldım artık ve maviye bir geçiş yapayım dedim.
ama cor graphite ile cor azul arasında kararsız kaldım.
buradaki fotoğraflar ve başka siteler, lens forumları da dahil, inceledim ama kararsızlığım daha da arttı.
bazı fotoğraflarda cor azul tam istediğim gibi doğal göz gibi mavi tonunu verebilirken bazılarında, yapay cırtlak bir renk vermiş.
cor graphitede de bazısında grilik olmamış hoş bir maviye dönmüş, bazısında da gri kalmış, gride olsa sevdim graphitedeki rengi ama artık gri lens sürümü kabartmak yerine mavi renk sahibi olmak istiyorum.
özetle, bu renkleri deneyen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim=))

aslında unutmuşum az önce belirtmeyi birde kafamı karıştıran cor verde marine varki kafam oldu çorba=))
bunda da sorunum azuldaki gibi verde marine cırtlak bir ton mu yoksa doğal mavimsi bir renk mi ?
fotoğraflardan anladığım kadarıyla yeşillik nerdeyse yok gibi ama renk cırtlaklığı işte sorun kiminde var kiminde yok:26:

merhaba arkadaşlar, bugüne kadar yeşil ve gri tonları dışında lens almam diyordum ama sıkıldım artık ve maviye bir geçiş yapayım dedim.
ama cor graphite ile cor azul arasında kararsız kaldım.
buradaki fotoğraflar ve başka siteler, lens forumları da dahil, inceledim ama kararsızlığım daha da arttı.
bazı fotoğraflarda cor azul tam istediğim gibi doğal göz gibi mavi tonunu verebilirken bazılarında, yapay cırtlak bir renk vermiş.
cor graphitede de bazısında grilik olmamış hoş bir maviye dönmüş, bazısında da gri kalmış, gride olsa sevdim graphitedeki rengi ama artık gri lens sürümü kabartmak yerine mavi renk sahibi olmak istiyorum.
özetle, bu renkleri deneyen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim=))

bende cor azul var canım...aynen senin dediğin gibi azullar bazen doğal duruyor bazen de gerçek insan gözü olamayacak kadar maviler..anı anına uymayan tutarsız bir renk...ben de taktığım bir gün beğenirim..başka bir gün gözüme çok renkli görünür..iyi bir lens mi kötü bir lens mi tam karara varmış değilim aylarca kullanmama rağmen...o yüzden daha tutarlı ve doğal bir renk istiyorsan cor grafite öneririm..cor azullar iddialı ve her yüze yakışamayacak bir lens..yüzünde direkt gözlerin önplana çıkıyor...yüzhatların sert ve iddialı değilse azulu önermem...azullar hani renkli gözlü ünlülerin bazı fotoşoplu resimleri olur ya mavi gözlü insanı fotoşopla oynaıp deniz mavisi masmavi yaparlar..işte azullarla aynen gözleri fotoşoplu resimler gibi duruyor insanın yüzü...resimlerde iyi ama gerçek hayat için rahat kullanılcak bir renk değil...

Son düzenleme:
bende cor azul var canım...aynen senin dediğin gibi azullar bazen doğal duruyor bazen de gerçek insan gözü olamayacak kadar maviler..anı anına uymayan tutarsız bir renk...ben de taktığım bir gün beğenirim..başka bir gün gözüme çok renkli görünür..iyi bir lens mi kötü bir lens mi tam karara varmış değilim aylarca kullanmama rağmen...o yüzden daha tutarlı ve doğal bir renk istiyorsan cor grafite öneririm..cor azullar iddialı ve her yüze yakışamayacak bir lens..yüzünde direkt gözlerin önplana çıkıyor...yüzhatların sert ve iddialı değilse azulu önermem...azullar hani renkli gözlü ünlülerin bazı fotoşoplu resimleri olur ya mavi gözlü insanı fotoşopla oynaıp deniz mavisi masmavi yaparlar..işte azullarla aynen gözleri fotoşoplu resimler gibi duruyor insanın yüzü...resimlerde iyi ama gerçek hayat için rahat kullanılcak bir renk değil...

valla canım sağol tam benim düşünce yapımda anlatmışsın=)))
mesela bir fotoğrafta gördüm tam liv tyler rengi yapmış azul ama dediğin gibi photoshop rengi bunlar.
senin azul fotoğrafını da inceledim baya pupil kaynaşmasına bayıldım belli bile değil ama sanırım koyu renk saçta güzel duracak bir renk, ben kumralım ki yaz da geliyor saçlarım daha da açılacak açık renk saçta hoş olmayabilir gibi geliyor bana.
graphite ise kimi resimde böyle doğal gözlerde gördüğüm hoş bir mavi gibi, kiminde ise bildiğin gri.
o kafamı karıştırıyor. ama graphite alacağım sanırım=) gri bile çıksa yılların gricisi olarak bir gri daha geldi hoş geldi diyecem artık:)
bir de verde marine var , onun hakkında bilgin var mı, o da bir yandan cırtlak gibi bir yandan değil gibi tam anlayamadım ahh izmirde şunları deneyerek alabileceğim bir yer olsaydı:26:
tam istediğim aslında topazio gibi bir renk ama onun doğal gözle kaynaşan hali, opak seride quartzo kullandım hem göz çapıma küçük geliyor o seri hem de zombi gibi yaptı sanki, pupil olayını sevemedim. geçiş çok keskin, donuk bir ifade veriyor.

valla canım sağol tam benim düşünce yapımda anlatmışsın=)))
mesela bir fotoğrafta gördüm tam liv tyler rengi yapmış azul ama dediğin gibi photoshop rengi bunlar.
senin azul fotoğrafını da inceledim baya pupil kaynaşmasına bayıldım belli bile değil ama sanırım koyu renk saçta güzel duracak bir renk, ben kumralım ki yaz da geliyor saçlarım daha da açılacak açık renk saçta hoş olmayabilir gibi geliyor bana.
graphite ise kimi resimde böyle doğal gözlerde gördüğüm hoş bir mavi gibi, kiminde ise bildiğin gri.
o kafamı karıştırıyor. ama graphite alacağım sanırım=) gri bile çıksa yılların gricisi olarak bir gri daha geldi hoş geldi diyecem artık:)
bir de verde marine var , onun hakkında bilgin var mı, o da bir yandan cırtlak gibi bir yandan değil gibi tam anlayamadım ahh izmirde şunları deneyerek alabileceğim bir yer olsaydı:26:
tam istediğim aslında topazio gibi bir renk ama onun doğal gözle kaynaşan hali, opak seride quartzo kullandım hem göz çapıma küçük geliyor o seri hem de zombi gibi yaptı sanki, pupil olayını sevemedim. geçiş çok keskin, donuk bir ifade veriyor.

evet canım liv tylerin fotoshoplu resimleri gibi duruyor aynen gözler azulla...ve her görenin senle konuşurken gözlerini gözlerine dikme ihtimali çok yüksek..o yüzden birisiyle konuşurken pek rahat olamıyorsun gözlerin lens mi diye her an soracak diye...en azından bende öyle tedirginlik oluyor...sormasalar bile incelediklerini hissediyorum...renge gözleri illa ki takılıyor yani karşıdakinin..
ve evet canım azul açık renk saçlarda çok koyu kaçıcak bir renk...ben siyah saçlıyım ona göre almıştım..hoş şimdi açık kestane boyattım ama o da koyu renk sonuçta kestane tonu....sarı ve kumral saçta direkt nazar boncuğu gibi duracaktır..çünkü açık mavi değil...arada açık maviye de dönse özü orta mavi - koyu mavi arası bir ton...

canım ben verde marine düşünüyordum ancak kahve gözlerde direkt yeşil durduğunu anca siyah kadar koyu gözlerde mavimsi yeşilimsi ikisinin arası renk yakalandığını öğrenince vazgeçmiştim..ve resimlerini inceledim verde marine rengi pupilden kahverengileri belli ediyor..onun yerine verde almayı tercih ettim pupil belli olmuyor ancak soloticanın en koyu rengi olduğunu da belirteyim..canlı tondaçimen yeşili bir renk açık renk saçlara yine uymaz....verde marine için de onu kullanan birisi sana daha çok yardımcı olacaktır...ben senin aradığın rengi anladım hem doğal hme canlı istiyorsun ve mavi yeşil arası dursun istiyorsun sanırım..soloticada öyle tam anlamıyla bunu karşılayacak renk yok maalesef..yani arada değil de bariz olan renkler var soloticada..ya tam mavi yada tam yeşil var

canım azul ile topazio arasında çok fark yok..topazionun kenarlarındaki mavi boyamalar azulun mavi tonuyla aynı...topazioda opaklık farkı ve pupil çevresinde sarı boyama farkı var..azullar topazionun tek renk olanı ve daha az opak olanı...ama tabi ki topazioda araya sarı boyamalar girdiği için azuldan daha yumuşak görünüyo renk genel olarak...ama topazionun kenarları normalden fazla mavi...azul mavisi gibi..:KK61:...galiba 2 lenste de aynı mavi tonunu kullanıyorlar..:44:

Son düzenleme:
aslında tam istediğim renk bu
Hidrocor-grafite.gif

yani graphitein katalog fotosu=)))
ama ne yazıkki hiç bir lensin katalog rengini verdiğini görmedim ne yazıkki :))
gözlerim açık kahve bal rengine dönük gün ışığında ama öyle çok açık bir kahve de değil yani ela asla denemez
graphite için koyu kahve gözlerde mavileşiyor diyorlar, mavi için o tonda çok şansım yok gibi yine de deneyeceğim galiba
verdeye ben de takmıştım ama yine senin daha önceki yorumlarından sonra vazgeçmiştim dediğin gibi o da koyu renk saç ister
galiba saçı siyah yapıp azulla verde alıcam:KK53::KK37:
renkler çok güzel, çok pastel capcanlı ahh bu kararsızlık mevzu lens olunca illa didiklencem durcam:)

aslında solotica graphite ile azul arası bir renk yapsa off tam istediğim bu işte:)))
yeşile dönük değil ama hem pastel hem de cırtlak olmayan bir mavi benim aradığım:)
marine de yeşillik varsa eledim gitti o zaman

ayrıca açık kestane ile azulun güzel olabileceği kanısındayım. liv tylerın da saç rengi o tonda bişey ama göz saç uyumu harika:)

aslında solotica graphite ile azul arası bir renk yapsa off tam istediğim bu işte:)))
yeşile dönük değil ama hem pastel hem de cırtlak olmayan bir mavi benim aradığım:)
marine de yeşillik varsa eledim gitti o zaman

ayrıca açık kestane ile azulun güzel olabileceği kanısındayım. liv tylerın da saç rengi o tonda bişey ama göz saç uyumu harika:)

ya bu kadar olur valla..tam benim kafadasın :KK1: bende onu çok düşünmüşümdür azulla grafite arası bi renk olsa diye...solotica hep uç noktalarda geziyo maalesef...yoksa ben de senin gibi aynı zamanda hem doğal olan hem de çarpıcı olan renkleri seviyorum..ama soloticada maalesef ya photoshop gibi cırt renkler yada grili karışık bulanık renkler var...dokusunun doğallığına diyecek yok ama renkler çok zorluyor gerçekten...ben de seçerken çok zorlanmıştım.. :26: aslında hayalimdeki göz rengi cillian murphy nin göz rengi ama onu soloticanın üretimden kaldırdığı en açık rengi olan ice bile karşılamıyordu :KK59:

canım hem pastel olan hem çarpıcı olan lens rengi aslında menekşe rengi..ama maalesef soloticada menekşe rengi yok...buna da sinir oluyorum zaten :)

Son düzenleme:
mavi doğal bir ton istiyorsan, ela veya^^ açık^^ renk gözlere azul ,koyu gözlere ise grafite bence...
azul açık renk özellikle ela -bal tonlu zeminlerde çok doğal bir mavi oo koyu gözlerdeki car mavilikten eser yok garfite ise açık gözlerde gri ağırlıklı mavi yansımalı bulanık bir hal alır ama genel duruşu gri görünüm veriyor,koyu gözlerde ise grafite mavi ağırlıklı oluyor gri yansımalı,çok koyu gözlerde(siyah) ise grilik ten eser yok ,ben grafitenin cor ve charm serisini de kullanıyorum grilik yok bende ve mavi ton hakim .. nacizane önerim ve araştırma sonuçlarından zlenimlerim bunlar...verdemarine ise tamemen şansına kalmış boyamasına ,yeşil ağırlıklı bir verde marine êde denk gelebilirsin,aqua yansımalı olur en kötü ihtimalle,yada tam tersi ama ela ve bal gözlü isen bence cor azul üzerinde düşünebilirsin ...

evet nilcim sana katılıyorum...azul ve verde gibi canlı tonlar göz rengi ne kadar koyuysa o kadar cırlak duruyorlar...göz rengi açıldıkça daha pastel duruyorlar..verdelerin bendekiyle sedanazdaki duruşu çok farklıydı...tabi solsuyonun da etkisi var..sauflon solusyon lensleri daha açık renk ve daha gözle kaynaşır şekilde yapıyor...lalcim senle göz renklerimiz aynı mı ki acaba ? sen benim kendi göz rengimi gördünmü hiç ?

Son düzenleme:
evet nilcim sana katılıyorum...azul ve verde gibi canlı tonlar göz rengi ne kadar koyuysa o kadar cırlak duruyorlar...göz rengi açıldıkça daha pastel duruyorlar..verdelerin bendekiyle sedanazdaki duruşu çok farklıydı...tabi solsuyonun da etkisi var..sauflon solusyon lensleri daha açık renk ve daha gözle kaynaşır şekilde yapıyor...lalcim senle göz renklerimiz aynı mı ki acaba ? sen benim kendi göz rengimi gördünmü hiç ?
ela gözlüler özellikle bana göre çok şanslı bu konuda,opak serinin bile doğal olabildiği gözler...
azul verde -verde marine vs bunları ela gözlüler çok güzel taşırlar ve opaklıkta sorun yaşamazlar ,çok radikal bir değişim istemiyor iseler..şahsen ben siyah gözümde azulu düşünemiyorum,feci bağıran bir koyu mavi olur bende keza verdelerde aynı şekilde.. grafite de kötü durmuyor ela gözlerde ama mavilik çok çok az,mavi ağırlıklı olsun dersen azul ela bal gözde hoş olur..bir eksisi pupiller bence cor, nc ve charmdan dar pupilli o seride zaten ...

ya bu kadar olur valla..tam benim kafadasın :KK1: bende onu çok düşünmüşümdür azulla grafite arası bi renk olsa diye...solotica hep uç noktalarda geziyo maalesef...yoksa ben de senin gibi aynı zamanda hem doğal olan hem de çarpıcı olan renkleri seviyorum..ama soloticada maalesef ya photoshop gibi cırt renkler yada grili karışık bulanık renkler var...dokusunun doğallığına diyecek yok ama renkler çok zorluyor gerçekten...ben de seçerken çok zorlanmıştım.. :26: aslında hayalimdeki göz rengi cillian murphy nin göz rengi ama onu soloticanın üretimden kaldırdığı en açık rengi olan ice bile karşılamıyordu :KK59:

canım hem pastel olan hem çarpıcı olan lens rengi aslında menekşe rengi..ama maalesef soloticada menekşe rengi yok...buna da sinir oluyorum zaten :)

valla aynen aynen tam aynı beklentiler=)))
mesela cor mel kullandım tamam iyidi hoştu gözüme tam oturdu pupil harika kaynaştı, hatta böyle gözümün kendi haresi çok doğal şekilde kendini gösterdi buraya kadar herşey harika ama böyle fersiz fersiz bakıyordum sanki, dediğin gibi bulanık sönük.
nc mel denedim o daha az bulanık durdu hiç diyemem gene ama onda da hareyi sevemedim bombeli duruşu vardı bir de.
quartzo bahsetmek bile istemiyorum benim için facia:S uzaktan bile lensim diye bağırdı. bir kere taktım duruyor hala öyle.
cor ice tam bir gri tamam griye düşman değilim ama bulanık gri ve sadece gri hiç bir renk ışıltısı yoktu
o da iki defa takılıp beklemeye alınan lenslerin arasına katıldı
charme serisi hiiç bulaşmadım bulaşmam da
ve gelelim nc crystal bunu ilk geldiğinde sevememiştim tam bir griydi ama biraz sauflon solüsyonla harika bir tona geldi son bikaç gündür o grilik gitti tam bir su yeşili pastellik barındırıyor ilginç bir şekilde quartzonun doğalını buldum gibi normalde nc serisinde o uyuz olduğum hare yok( özellikle diğer tarafını kullanınca)
ama işte mavide hala elim boş:KK14:
ahh solotica duy sesimizi=))

ela gözlüler özellikle bana göre çok şanslı bu konuda,opak serinin bile doğal olabildiği gözler...
azul verde -verde marine vs bunları ela gözlüler çok güzel taşırlar ve opaklıkta sorun yaşamazlar ,çok radikal bir değişim istemiyor iseler..şahsen ben siyah gözümde azulu düşünemiyorum,feci bağıran bir koyu mavi olur bende keza verdelerde aynı şekilde.. grafite de kötü durmuyor ela gözlerde ama mavilik çok çok az,mavi ağırlıklı olsun dersen azul ela bal gözde hoş olur..bir eksisi pupiller bence cor, nc ve charmdan dar pupilli o seride zaten ...

o konuda hemfikirim zaten..nitekim bazen benim doğal göz rengim de bal rengi göze meyyal olduğu zamanlar azullar daha açık ve pastel duruyor..nispeten daha doğal gibi...ancak azulun boyamasında çok sert ve güçlü bir mavi tonu var..göz açık da olsa illa mavilik kendini belli edicektir..boyamasında beyaz ve mavi noktacıklar var ve beyazlık oranı yüzde 20 ise mavilik oranı yüzde 80 diyebilirim o derece....

birşey daha var...azul ile verde göz rengini çok önplana çıkardığı için dışarı çıkarken illa ki dudak makyajı gerektiriyor...gözler yeteri kadar renkli olduğu için sadece rimel yetiyor ama kesinlikle dudak makyajı şart oluyor...çünkü gözlere göre dudaklar çok renksiz kalıyor...fakat ondada her ruj rengi gitmiyor...koyu pembeler fuşyalar kırmızılar sürülünce hem göz hem dudak 2 si birarada renkli oluyor yağlıboya tablo gibi oluyo insan...
bu lensler sadece gülkurusu tonunda rujlarla iyi gidiyor....verde ile azul sadece belli şartları gerektiren ve kullanılması zor bir renk...

mavi doğal bir ton istiyorsan, ela veya^^ açık^^ renk gözlere azul ,koyu gözlere ise grafite bence...
azul açık renk özellikle ela -bal tonlu zeminlerde çok doğal bir mavi oo koyu gözlerdeki car mavilikten eser yok garfite ise açık gözlerde gri ağırlıklı mavi yansımalı bulanık bir hal alır ama genel duruşu gri görünüm veriyor,koyu gözlerde ise grafite mavi ağırlıklı oluyor gri yansımalı,çok koyu gözlerde(siyah) ise grilik ten eser yok ,ben grafitenin cor ve charm serisini de kullanıyorum grilik yok bende ve mavi ton hakim .. nacizane önerim ve araştırma sonuçlarından zlenimlerim bunlar...verdemarine ise tamemen şansına kalmış boyamasına ,yeşil ağırlıklı bir verde marine êde denk gelebilirsin,aqua yansımalı olur en kötü ihtimalle,yada tam tersi ama ela ve bal gözlü isen bence cor azul üzerinde düşünebilirsin ...

ya canım göz rengim öyle bir arada kalmış ton ki bal desen tam bal değil sadece yoğun gün ışığında ama koyu bir kahve hiç değil
graphite bu meseleden dolayı kafamı kurcalıyor. yani çok koyu olmadığı için gri mi kalcak bulanık mı duracak acaba diye.
azul için de aynen göz rengi çok da açık olmadıgı için cırtlak mı duracak yoksa dediğin hoş mavi olacak mı bir de az önce güneşle konuştuğumuz konu azul koyu renk saç mı ister mevzusu:26:
şeytan diyor ikisini de al gitsin diye ama sonuçta yıllık lens
ki quartzo ve iceta yaşadığım faciaları bir daha yaşayıp boşu boşuna bekleyen lens sahibi olmak da istemiyorum

Son düzenleme:
ya canım göz rengim öyle bir arada kalmış ton ki bal desen tam bal değil sadece yoğun gün ışığında ama koyu bir kahve hiç değil
graphite bu meseleden dolayı kafamı kurcalıyor. yani çok koyu olmadığı için gri mi kalcak bulanık mı duracak acaba diye.
azul için de aynen göz rengi çok da açık olmadıgı için cırtlak mı duracak yoksa dediğin hoş mavi olacak mı bir de az önce güneşle konuştuğumuz konu azul koyu renk saç mı ister mevzusu:26:
şeytan diyor ikisini de al gitsin diye ama sonuçta yıllık lens
ki quartzo ve iceta yaşadığım faciaları bir daha yaşayıp boşu boşuna bekleyen lens sahibi olmak da istemiyorum
koyu saç ve mavi harika oluyor ,hele birde açık tenli isen ,tadıntan yenmez...
bence çok iyi araştır tart kafanda,lens beklentilerine ve zevkine göre ...
alıp alıp kenara atmak sinir bozucu cidden ...

bu bal gözde cor azul ,aynı arkadaşımız cor grafiteyi çok güzel taşımıştı,bunlarda diğer denemiş olduğu lensleri ,hepside çok hoş bence ... ama azul-grfaite ve verde başka güzel olmuş cor mel ise gerçek gibi :)
sevgili daliaha da sevgiler bu arada:)
images
2exc3dl.jpg

bu da benim tek göz lens teki kendi gözüm...karşılaştırman için tekrar koyayım canım...

Uploaded with ImageShack.us

sağol canımm:)
aslında istediğim şunun bir iki ton açığı
benim göz rengim loş ışıkta senin renginden azıcık açık acaba lense yansır mı bu açıklık
bu fotoğraf sanırım loş biryerde çekilmiş
ama alsam bu da bende patlar gibi gelmedi şimdi :26:
en kötü sık kullanmadığım ama iddialı bir renk istediğimde kullanacağım bir renk olacak galiba:)

canım ben bolca azul resmi koymuştum bulup link veriyim sana diyeceğim ama sen de önceden incelemişsin galiba...benim göz rengim ışığa göre açılıp koyulan cinsten..pencere önünde koyu bal rengi..kapalı mekanda ise bitter çikolata rengiler..ışığa çok duyarlı bir gözrengi var bende....

X