Gebeliğe Hazırlık Çoook yoruldum.. Sık tekrarlayan düşük

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Çok çok teşekkür ederim, farkettim ki bunca zaman hiç şeker ölçtürmemişim acaba o da düşüğe neden olur mu ki. İnşallah testlerin hayırla sonuçlanır Rabbim dermansız dert vermesin.
Yani ben diyabetliyim zaten ama kontrol altinda gebelik sekerine zaten bakiliyor aslinda oyle dusuge sebep olacak birsey degil ama kontrol altinda olmali

Sizden tek ricam 9 gebelik niye neden bukadar acı okuyamadım bile sadece dinlenin bırakın gebelik önerilerini dr önerilerini sadece dinlenin naçizane
Gormemisim yorumunuzu özürdilerim.. cok isterken vazgecme noktasındayım şu an gerçekten artik yasadiklarim bana da acı gelmeye basladı önceden nolucak derken artik bu savaşı veremiyorum

Bu arada söylemeyi unuttum ben iki kere tüp bebek yaptırdım ikisinde de transfer olamadım yani 5.güne gitmedi embriyolar.ama 5 gebeliğimi de doğal yoldan kaldım.benim bebekler patolojiye hatta otopsiye gitti genetiklerde birşey çıkmadı.kendi doktorumda tüpe gerek yok zaten doğal oluşuyor ve genetiklerde de sıkıntı çıkmıyor dedi.hatta ben 5.aylık kaybettiğim yavruma dünya kadar para verip mikroarrey testi bile yaptırdım tüm genleri tarandı yine birşey çıkmadı.
Canım banada pgt lı tüp bebek önermişlerdi 10 kaybım var son gittiğim doktor dediki pgt'ye gerek yok. Kromozomlar temiz çıktı, eşinin ve senin ailende öyle bir şey yaşayan yok genetiklik olamaz. Kan pıhtılaşma ve rahim şeklimde biraz bozukluk var o nedenle gebelik kayıpların dedi. 7 kimyasal, 2 kalbi durması ve 1 dış gebelik laparaskopi ameliyatı. Olacaksa normal tüp bebeklede olur. Olmayacaksa 50 bin dolar para harcasanda kimse sana garanti veremez dedi. Kafam çok karışık. Artık transfer olmak üzereyim. Rabbim kucağıma almayı nasib etsin ve benim gibi çocuk hasreti çeken herkese nasib etsin.

Canım banada pgt lı tüp bebek önermişlerdi 10 kaybım var son gittiğim doktor dediki pgt'ye gerek yok. Kromozomlar temiz çıktı, eşinin ve senin ailende öyle bir şey yaşayan yok genetiklik olamaz. Kan pıhtılaşma ve rahim şeklimde biraz bozukluk var o nedenle gebelik kayıpların dedi. 7 kimyasal, 2 kalbi durması ve 1 dış gebelik laparaskopi ameliyatı. Olacaksa normal tüp bebeklede olur. Olmayacaksa 50 bin dolar para harcasanda kimse sana garanti veremez dedi. Kafam çok karışık. Artık transfer olmak üzereyim. Rabbim kucağıma almayı nasib etsin ve benim gibi çocuk hasreti çeken herkese nasib etsin.
Hayırlısıyla transferini ol inşallah sana tutunur bu kez bebeğin.Bunlar çok zor imtihanlar rabbim herkesin kucağını doldursun.

Hayırlısıyla transferini ol inşallah sana tutunur bu kez bebeğin.Bunlar çok zor imtihanlar rabbim herkesin kucağını doldursun.
Amin canım cümlemizin.Peki sizce hemotolog doktora gitmelimiyim son gebeliğimde coraspin, günde bir kere oksapar 0.4. progestan ,folbiol kullanmıştım. Lekelenmeden dolayı proluton depot iğne vurul dedi dr. Iğne vurulduğum gün 6 haftalıkken aktif kanama oldu parçalar düştü bir gün sürdü kanama bebek düştü sandım hemen ilaçları kestim 5 gün sonra muayeneye gittim bebeğim iyi kalbide atıyordu. Yine ilaçlara devam dedi. 20 gün sonra gel şu an iyi dedi. Lekelenme devam etti muayeneden bir gün önce gece yatarken yine proluton iğne vuruldum. Sabah kalktım kırmızı kanama hemen gittim hastaneye bakdı ki 9+5 hafta daha yeni bugun durmuş kalbi dedi. Yıkıldım.. bu aktif kanamanın sebebi coraspin olabilirmi sizce. Burdaki yorumları okudum coraspin kanamaya sebeb olur diye yazmışlar. 1 ay oldu ecopirin kullanıyorum doktoruma sordum transferle birlikte oksapar kullanırmıyız dedim, değerine bakmak gerek hcg 50 nin üzerinde olsa başlayabiliriz transferle birlikte başlamanın faydası yok ama yinede için rahat etmiycekse transferde başlarız dedi. O yüzden kafam karıştı dozajını sormadım ama. Hematologlamı görüşmelimiyim bilmiyorum.

Amin canım cümlemizin.Peki sizce hemotolog doktora gitmelimiyim son gebeliğimde coraspin, günde bir kere oksapar 0.4. progestan ,folbiol kullanmıştım. Lekelenmeden dolayı proluton depot iğne vurul dedi dr. Iğne vurulduğum gün 6 haftalıkken aktif kanama oldu parçalar düştü bir gün sürdü kanama bebek düştü sandım hemen ilaçları kestim 5 gün sonra muayeneye gittim bebeğim iyi kalbide atıyordu. Yine ilaçlara devam dedi. 20 gün sonra gel şu an iyi dedi. Lekelenme devam etti muayeneden bir gün önce gece yatarken yine proluton iğne vuruldum. Sabah kalktım kırmızı kanama hemen gittim hastaneye bakdı ki 9+5 hafta daha yeni bugun durmuş kalbi dedi. Yıkıldım.. bu aktif kanamanın sebebi coraspin olabilirmi sizce. Burdaki yorumları okudum coraspin kanamaya sebeb olur diye yazmışlar. 1 ay oldu ecopirin kullanıyorum doktoruma sordum transferle birlikte oksapar kullanırmıyız dedim, değerine bakmak gerek hcg 50 nin üzerinde olsa başlayabiliriz transferle birlikte başlamanın faydası yok ama yinede için rahat etmiycekse transferde başlarız dedi. O yüzden kafam karıştı dozajını sormadım ama. Hematologlamı görüşmelimiyim bilmiyorum.
Ben hiç kanama yaşamadım bana doktorum en başından günde 3 kere progestan fitil vermişti tedbir olsun diye.Ama ben buradan okuduğum kadarıyla coraspin kanama varken kesiliyor kanama durunca tekrar devam ediliyor.tabiki hemotoloji ve perinatoloğa gidin onlar iğnenin dozunu ayarlıyorlar.ben şu an 14 haftalık hamileyim çok şükür bu gebelikte de hiç kanamam olmadı ben bi de 0.8lik iğne kullanıyorum tabi pıhtılaşma oranınıza da bağlı bu durum.

Ne güzel. Çok sevindim. İnşallah Rabbim sağ salim kucağınıza almayı nasib etsin. Bende mthfr 677c homozigot protein s düşük. Her gebeliğim kanamalı zaten kan pıhtılaşmadan o lekelenme dedi dr. Rabbim hayırlısını etsin.

Doktorundan memnun musun peki icin rahat mi önemli olan o

Ne güzel. Çok sevindim. İnşallah Rabbim sağ salim kucağınıza almayı nasib etsin. Bende mthfr 677c homozigot protein s düşük. Her gebeliğim kanamalı zaten kan pıhtılaşmadan o lekelenme dedi dr. Rabbim hayırlısını etsin.
Lekelenme başlayınca elim ayağım titriyor.

Tüpçü bilmez canım sen bundan sonra riskli gebelik uzmanına gitmelisin.Benim 4 genimde pıhtılaşma var ve dediğin gibi protein s düşük.Ama hiçbirinde lekelenmem olmadı.
Cevabınız için teşekkür ederim. İnşallah yakın zamanda bir hemotolog bulup bilgi alırım.

Hım alaninda uzmandir ins. Kimyasal gebelik de yumurta kalitesinden kaynaklanıyor diyolar yada sperm kalitesi. Yumurta kalitesi için bişey kullandin mi
Yok incir kürü denemiştim sadece. Opudan önce femara ve ovitrelle ilacı kullandım. Embriyolarım donduruldu. Çok iyi kalitede dedi dr. İnşallah bu sefer kucağıma almayı nasip etsin Rabbim. Iki embriyo transfer ederiz biri düşük olursa birinin yaşama ihtimali var dedi. Hayırlısı olsun.

Yok incir kürü denemiştim sadece. Opudan önce femara ve ovitrelle ilacı kullandım. Embriyolarım donduruldu. Çok iyi kalitede dedi dr. İnşallah bu sefer kucağıma almayı nasip etsin Rabbim. Iki embriyo transfer ederiz biri düşük olursa birinin yaşama ihtimali var dedi. Hayırlısı olsun.
Ins sağlıkla kucağıniza Alabilirsin..

Cok yorgunum hepinizin desteğine hatta yardımina ihtiyacım var biraz uzun olucak ama beni benim gibi olanlar anlar daha çok ve ciddi anlamda benim gibi olan birine cok ihtiyacım var.. 27 yaşındayım 3 senelik evliyim 3 sene icinde 9 düsük yaşadım hepsinin hikayesi resmen birbirinden farklı anlatınca yok artık diyen doktorlar ben seninle ilgilenemem diyen doktorlar daha once boyle bi vaka gormedik diyen doktorlar ile dolu etrafım.. kime gidecek olsam önce para diyor kime anlatacak olsam bana doktorluğumu ögretiyorsun diyor.. yeri geliyor ki eşin bile anlamıyor kimseyi uzmemek adına icimde yaşıyorum bir çok şeyi ben üzülsem annem üzülür diye ağlayamıyorum bile..
Konuya nerden başlayacağım inanın kestiremiyorum ilk 3 düsük 6 haftalık kese etrafi kanama kalp atısı olmama nedeninile yapildı 4. Gebelik oncesi pihtilasma testleri genetik testler histereskopi sperm testleri hersey hersey yapildi.. 10 yıllık tip 1 diyabetliyim ve sekerim duzenlidir bilenler bilir hba1c degerim 6.0 .. pıhtılasma testinde cok onemli saymadıkları MHTFR 677C MHTFR1298A ve faktör V HETEREZİGOT cıktı.. bi cok doktorda uzmanda prof da igneye gerek yok desede igne olmadan bebeklerimin kalbi calışmadı 4. Gebeligimde 0.4 oksapar ile devam ettim 8. Haftasnda kaybettim yavrumu 5. Ve 6. Gebeligimde 0.4 oksapar ve aspirin ile devam ederken kanamalarim oldu 7. Haftalarda igne dozunu arttirarak 0.6 ve 0.8 de kullandım fakat olmadi 8. Haftasnda bebegimi yine kaybettim 6. Gebelikten sonra rahim icerine histereskopibyapildi ve kist veya herhangi bi parca olabilecek bir sey alindi o sirada damarım kesilmis ve ic kanama gecirdim doktorum damara dikis atmis 7 gebeligi denedik ama sonuc aynıydı 8. Haftada kaybettik bunun uzerine daha farjli doktor arastirmalarina girdim ve 8. Gebelikte ilk defa 4. Aya kadar geldik ama hergün oyle kanamalarim oluyorduki anlam veremiyorduk 15 haftada bebegimi evde ellerime dusurdum ellerimde kaldı öylece oyle zorduki sonrasnda anladikki o kesinlen damar yuzunden kanama oluyormus iyi bir radyolog hoca sayesinde rahim ici anjio yapilarak kanama olan damar tikandı.. uygulanan son tedavimde 0m4 oksapar aspirin ve deltacortril vardi.. 7 ay sonra 9. Gebeligi denedik ve 5. Haftamda kanama ile kese dagildi ilaclar birakildi ve kese toparladi kalp atisi basladı tabii biz demekki igne veya aspirin fazla geliyor diyerek herseyi kestik sadece bagisik icin deltacortril kullaniyorduk birde covid nedeni ile igne bile bulamadım.. ama bebegim cok iyi toparlamisken 8. Haftasnda onuda kaybettim.. ve artik gücüm bitti yalvarirım bana bi ornek gosterin en son doktorum profosör o bile bu kadar hasta gordüm senin gibisini gormedim dedi ben tükendim bi daha deneyecek gucum kalmadı allaha cok sukür hamilelik icin sorun yasamadım ama bi tanesini kucağıma alamadım... Subyan icinde muska yaptirdim yani akıla ne geliyosa dualarda yazdirdım rabbimden hergece istedimde olmuyor nolur bi yol gösterin bana
Bende defalarca düşük yaptım benimkiler hep kimyasal gebelik. Tabi sürekli düşük yapan herkesle konuştum bi kişi var senin gibi tanıdığım. Herşeyi denemiş başta bende çok inanmıyodum ama işi hocalıkmış sonra kızı oldu bitane. Çok kötü rüyalar falan görüyormuş hamileliği sırasın da falan. Sonra bi hocaya gitmiş düzelmiş. Nasip kısmet

X