Gebeliğe Hazırlık Çoook yoruldum.. Sık tekrarlayan düşük

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Zaten bazi doktorlar kese görmeden hiçbir şey başlamıyor 🤔 Ben de aspirin kullanıyorum geçen ay gebe kalamadim kafam karıştı şimdi. Testlerimde de çok da bir şey yok önlem olsun diye vermişti..ilk kurtaj sonrasi ilk denemede kalmıştım ama aspirin içmiyordum, simdi ilk denemede kalamadim aspirin içerken.Tabi onunla mi alakali bilemem de insanin kafasi karışıyor valla...
Ben de bu ay denemistik hamile kalamadım aspirin içiyorum. Siz de diyince şaşırdım şimdi. Yumurtlama zamanın da mi kullanmasam aspirin acaba

Patolojide genelde birsey cikmiyor.. genetik ve trombofoli testi yaptir bi arastirma hastanesinde umarim sadece sorun budur buyuk ihtimalle de igne ve aspirin ile cozulecek birseydir insallah allah saglikla kucagina almayi da nasip etsin
Sağol canım patolojide neden çıkmıyor acaba birde araştırmada sonuçlar ne kadar sürede çıkıyor bilgin varmı

Mantıkli geldi internetten baktimda az once eger gercekten olabiliyosa denenmeli doktorlar neden onermiyorlarsa kendi kendimize bulup oneri yapiyoruz..
Ben doktoruma sordum aslında böyle bir tedavi varmış diye onun kanıtlanmış bir bilimsel yanı yok demişti istersen yaptır ama sonuçta vücudunda reaksiyon oluşabilir dedi internette de bir zararı yok diyor. Doğru diyorsun artık kendi çaremizi kendimiz arıyoruz

Evet. Benim üç genim heterezigot onlarda önemsizmiş ama yinede bakılmayan çok faktör olduğundan bilemiyorsun onun önlemide kan sulandırıcı ve coraspin onuda kullandım.
Önemlilere bakıyorlar zaten ama..
Nasip ya tedaviyle olunca daha zor oluyor..
İnşallah.artik kucağımıza.aliriz son olur.. benim 3 aylık kaybim seninde.diger kayıpların son bulur insallah hepimizin..

Arkadaslar merhaba gece gece yine aklima takildi...benim son 2 dusugumde de kese guzel buyuyordu yolk sac gorunuyordu ve bebek de 3 mm gorukuyordu laki kalp atimi yoktu ve bi iki gun sonra yine gittigimde 3 mm olan bebek 1.5-2mm gozukuyirdu yani kuculmustu....doktorum demisti ki kendi kendini eritiyor bebek metaryali ve bi hafta sonra gitseymisim belki de direk bos gebelik diyecektik diyordu...sizin de oyle bir sey basiniza geldi mi ?geldiyse doktorlar neye bagladi bu durumu?biz sadece genetik bozukluk diyebilirmiyiz acaba yoksa mesela rahim duvarim ince oldugundan da oyle olmus olabilirmi veya bagisiklik sistemindem kaynakli olabilirmi?

Arkadaslar merhaba gece gece yine aklima takildi...benim son 2 dusugumde de kese guzel buyuyordu yolk sac gorunuyordu ve bebek de 3 mm gorukuyordu laki kalp atimi yoktu ve bi iki gun sonra yine gittigimde 3 mm olan bebek 1.5-2mm gozukuyirdu yani kuculmustu....doktorum demisti ki kendi kendini eritiyor bebek metaryali ve bi hafta sonra gitseymisim belki de direk bos gebelik diyecektik diyordu...sizin de oyle bir sey basiniza geldi mi ?geldiyse doktorlar neye bagladi bu durumu?biz sadece genetik bozukluk diyebilirmiyiz acaba yoksa mesela rahim duvarim ince oldugundan da oyle olmus olabilirmi veya bagisiklik sistemindem kaynakli olabilirmi?
Dusuklerin gelişimi duran bebeklerin birçok sebebi olabilir..
Genetiklere bakildiysa hormon değerlerinde bı sknti gozukmuyor sa..
Yine genetik bozukluk oluşabilir gelişimi durabilir bebeğin
Enfeksiyondan vs..
Ya da vücut bebeği atıyor olabilir bağışıklık için kortizon tedavisi prp lenfosit vs uygulanıyor.
Ya da rahimde bı anomali varsa kist polip miyom rahimde sekil bozukluğu vs..
Yani gelişimi durup gerilemiş..
İlk 3 ayda ya organ gelisiminde ya da kalp oluşurken skıntı oluşur

Dusuklerin gelişimi duran bebeklerin birçok sebebi olabilir..
Genetiklere bakildiysa hormon değerlerinde bı sknti gozukmuyor sa..
Yine genetik bozukluk oluşabilir gelişimi durabilir bebeğin
Enfeksiyondan vs..
Ya da vücut bebeği atıyor olabilir bağışıklık için kortizon tedavisi prp lenfosit vs uygulanıyor.
Ya da rahimde bı anomali varsa kist polip miyom rahimde sekil bozukluğu vs..
Yani gelişimi durup gerilemiş..
İlk 3 ayda ya organ gelisiminde ya da kalp oluşurken skıntı oluşur
Merhaba tesekkur ederim cevabiniz icin.. benim 3 dusugum var erken haftalarda ve sebebi bilinmiyor yani rahim filmi temiz,esimle.kromozmlar temiz,kan pihtilasma problemi yok,hormonlardan da progeteron genelde dusuk oluyir gebe kaldigimda ve digerleri iyi....bebek meteryaline kromozom analizi yapqmadik cunku bebek meteryali olmuyo asiri kucuk diye laboratuvarda bulamazlarmis...yani tup bebege basladik ama yum.rezervim az diye 8 yum toplandi ama geriye 2 tane 3. Gu embriyom kaldi...doktor embriyo sayin az dedi ve pgteye gonderecek miktar icin bi kac kez yum toplamamiz lazim bu da asiri masraf olur onermiyom dedi...simdi transfer icin rahim kalinlastirmaya calisiyiruz ve pgt disinda her islemi yapmis olacak yani histereskopi,progesteron destegi,kortizon,intralipid serum.... ama insan korkuyo hani herseyi yaptik ve pgt yapmadik diye sorun embriyo kromozomundan cikarsa bu kadar emek ve cabaya oturur aglarim🙄muhtemelen subatta transfer olacak ve 8 aylik bir surectem gecmis olacagim😔bilemiyom yatamiyorum da aklima surekli biseyler geliyor..hani benim yasadigim dusuklerin sebebi kromozomlar mi yoksa baska sebeplerde de ayni sekilde dusuk olurmu doye yani kese iyi ama bebek gelisimini durdururmu diye yoksa farkli sekilde mi olur dusukler.mesela rahim duvari ince olmasindan kaynakli ise kese neden bozulmadi veya yogun kanama olmadi da sadece bebek gelisimini durdurdu diye

Merhaba tesekkur ederim cevabiniz icin.. benim 3 dusugum var erken haftalarda ve sebebi bilinmiyor yani rahim filmi temiz,esimle.kromozmlar temiz,kan pihtilasma problemi yok,hormonlardan da progeteron genelde dusuk oluyir gebe kaldigimda ve digerleri iyi....bebek meteryaline kromozom analizi yapqmadik cunku bebek meteryali olmuyo asiri kucuk diye laboratuvarda bulamazlarmis...yani tup bebege basladik ama yum.rezervim az diye 8 yum toplandi ama geriye 2 tane 3. Gu embriyom kaldi...doktor embriyo sayin az dedi ve pgteye gonderecek miktar icin bi kac kez yum toplamamiz lazim bu da asiri masraf olur onermiyom dedi...simdi transfer icin rahim kalinlastirmaya calisiyiruz ve pgt disinda her islemi yapmis olacak yani histereskopi,progesteron destegi,kortizon,intralipid serum.... ama insan korkuyo hani herseyi yaptik ve pgt yapmadik diye sorun embriyo kromozomundan cikarsa bu kadar emek ve cabaya oturur aglarim🙄muhtemelen subatta transfer olacak ve 8 aylik bir surectem gecmis olacagim😔bilemiyom yatamiyorum da aklima surekli biseyler geliyor..hani benim yasadigim dusuklerin sebebi kromozomlar mi yoksa baska sebeplerde de ayni sekilde dusuk olurmu doye yani kese iyi ama bebek gelisimini durdururmu diye yoksa farkli sekilde mi olur dusukler.mesela rahim duvari ince olmasindan kaynakli ise kese neden bozulmadi veya yogun kanama olmadi da sadece bebek gelisimini durdurdu diye
Bu sorularının cevabını kimse net bulamıyor maalesef bende herşeyi yaptım pgt ngs hariç son bebeğimi 3 aylık kaybbettim. Yani dua et inşallah hayırlısı sağlıkla senle olsun🤗 oturup ağlıyoruz evet ama ayağa kalkıp yürümeye devam ediyoruz.. sen bide bu şekilde dene bakalim.

Bu sorularının cevabını kimse net bulamıyor maalesef bende herşeyi yaptım pgt ngs hariç son bebeğimi 3 aylık kaybbettim. Yani dua et inşallah hayırlısı sağlıkla senle olsun🤗
Rabbim baska dert vermesin bize elbette...size de bi daha ayni aciyi yasatmasin daha dogrusu kimseye yasatmasin ve saglikla alalim kollarimiza 🤲insanoglu iste neden ve nicinleri dusunmekten alamiyiruz kendimizi...

• Beğen
Reactions: H M
Rabbim baska dert vermesin bize elbette...size de bi daha ayni aciyi yasatmasin daha dogrusu kimseye yasatmasin ve saglikla alalim kollarimiza 🤲insanoglu iste neden ve nicinleri dusunmekten alamiyiruz kendimizi...
Amin amin inşallah hayırlısı ile olsun nasip kısmeti varsa olucak.

Bagışıklık sistemi cok garip bi sekilde davraniyor gercekten önüne nasıl gecilecek bilmiyorum son gittigim doktorda 3. Gebelik denemeye basliycaz ama tedavi yine aynı olucak yani emin olamiyorum bilemiyorum deltacortril sanirim bagisikligi baskilamada iyi ama umarım ise yarar bu deneme de... Her gittiginiz doktor birsey deniyor yeniden birine gidip 9 gebelik oldu 9 uda böyle boyle diye anlatmaktan sıkıldım hepsinin hikayesi farkli birbirinden allah hayirlisini versin elimde cv var gibi giriyorum doktor odalarina once anlatmak yerine okuyun hocam diyip cekiliyorum sorusu varsa soruyo cok zor bi durum ya allah insallah nasip eder

Sağol canım patolojide neden çıkmıyor acaba birde araştırmada sonuçlar ne kadar sürede çıkıyor bilgin varmı
Patolojide bebeğin pihtılasma nedeni mi yoksa kendi imha sonucumu oldu yani hastamiydi degilmiydi ona bakmiyorlar bilmiyorum denk gelmedim hic patolojide boyle kotu cıktı diyene biraz daha buyuk oldugunda yani 12 haftadan sonra genetik arastiriyorlar istersen yada o haftadan sonrasindaki patolojide cocukta bi sorun varsa onu gorebiliyorlar... Yapilan tum testler hastaneye gore degisiyor ama genetik ve trombofoli net 1 ay suruyor sonuclandirilması şu an oandemi surecinde bu surec uzunmu daha bilmiyorum hastanelerin genetik bolumunu arayip danisabilirsin

Ben de bu ay denemistik hamile kalamadım aspirin içiyorum. Siz de diyince şaşırdım şimdi. Yumurtlama zamanın da mi kullanmasam aspirin acaba
Evet aspirin ile alakali belki bazı kisilerde işe yariyor olabilir ama.bazı bunyeler aspirin sonrasinda hamilelikte zorlaniyor cok kisi var aspirin kullandigi aylarda hamile kalamayan tutunmasini engelliyo anladigim kadari ile bende oyleydim 3 ay sonunda biraktim 4. Ay hamile kalmistim.. allah hayirlisi ile kucaklarimizi doldursun insallah hamilelikten sonrasi daha onemli anladigim kadariyla devam ettirmek buyuk sorun bizler icin allah yardimcimiz olsun

Patolojide bebeğin pihtılasma nedeni mi yoksa kendi imha sonucumu oldu yani hastamiydi degilmiydi ona bakmiyorlar bilmiyorum denk gelmedim hic patolojide boyle kotu cıktı diyene biraz daha buyuk oldugunda yani 12 haftadan sonra genetik arastiriyorlar istersen yada o haftadan sonrasindaki patolojide cocukta bi sorun varsa onu gorebiliyorlar... Yapilan tum testler hastaneye gore degisiyor ama genetik ve trombofoli net 1 ay suruyor sonuclandirilması şu an oandemi surecinde bu surec uzunmu daha bilmiyorum hastanelerin genetik bolumunu arayip danisabilirsin
Allah Allah e bu patoloji o zaman niye yapılıyor ki.. çok bilgisizim bu konularda araştırıyorum ama bakalım nolucak

Allah Allah e bu patoloji o zaman niye yapılıyor ki.. çok bilgisizim bu konularda araştırıyorum ama bakalım nolucak
Kaçıncı haftadaydi?
Patolojide mol gebelikmi normal gebelikmi
Eli var mı kolu var mı sekilen bir absürt bsy varmı ona bakılıyor.enfeksiyon vs.
Haftan küçükse çok birşey çıkmayacaktır.
Büyüklerde çıkmıyor zaten genelde birşey yok diyorlar.

Kaçıncı haftadaydi?
Patolojide mol gebelikmi normal gebelikmi
Eli var mı kolu var mı sekilen bir absürt bsy varmı ona bakılıyor.enfeksiyon vs.
Haftan küçükse çok birşey çıkmayacaktır.
8 haftalıktı canım kalbi durmuş 6. Haftada kalmış.. ne saçma napiyim giden bebeğin eli kolu varmıydı yani tıpın gerçekten saçmaladığı noktalar bunlar

8 haftalıktı canım kalbi durmuş 6. Haftada kalmış.. ne saçma napiyim giden bebeğin eli kolu varmıydı yani tıpın gerçekten saçmaladığı noktalar bunlar
İşte genetige de önceden kalbi durmuş ise bakmiyorlar taze olması lazmmis parcaninin.
Devlet böyle .
Özelde belki daha farklıdır.

İşte genetige de önceden kalbi durmuş ise bakmiyorlar taze olması lazmmis parcaninin.
Devlet böyle .
Özelde belki faha farklıdır.
Özelde oldum kürtajı canım para tuzağından başka bişey değil.. birde bilgin var baya seninn baya sanırım şimdi ben dün kürtaj oldum genetik testi hemen yaptırabilirmiyim çünkü ilk adetten sonra korunmayı düşünmüyorum zaten pko var bende hamile kalmam da biraz zor oluyor

X