Merhaba tesekkur ederim cevabiniz icin.. benim 3 dusugum var erken haftalarda ve sebebi bilinmiyor yani rahim filmi temiz,esimle.kromozmlar temiz,kan pihtilasma problemi yok,hormonlardan da progeteron genelde dusuk oluyir gebe kaldigimda ve digerleri iyi....bebek meteryaline kromozom analizi yapqmadik cunku bebek meteryali olmuyo asiri kucuk diye laboratuvarda bulamazlarmis...yani tup bebege basladik ama yum.rezervim az diye 8 yum toplandi ama geriye 2 tane 3. Gu embriyom kaldi...doktor embriyo sayin az dedi ve pgteye gonderecek miktar icin bi kac kez yum toplamamiz lazim bu da asiri masraf olur onermiyom dedi...simdi transfer icin rahim kalinlastirmaya calisiyiruz ve pgt disinda her islemi yapmis olacak yani histereskopi,progesteron destegi,kortizon,intralipid serum.... ama insan korkuyo hani herseyi yaptik ve pgt yapmadik diye sorun embriyo kromozomundan cikarsa bu kadar emek ve cabaya oturur aglarim
muhtemelen subatta transfer olacak ve 8 aylik bir surectem gecmis olacagim
bilemiyom yatamiyorum da aklima surekli biseyler geliyor..hani benim yasadigim dusuklerin sebebi kromozomlar mi yoksa baska sebeplerde de ayni sekilde dusuk olurmu doye yani kese iyi ama bebek gelisimini durdururmu diye yoksa farkli sekilde mi olur dusukler.mesela rahim duvari ince olmasindan kaynakli ise kese neden bozulmadi veya yogun kanama olmadi da sadece bebek gelisimini durdurdu diye