• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çölyak Tarifleri

ay çok teşekkür edrim bir arkadaşm hamiş benden börek yapmamı istedide.bende pek anlamıyorum.dokuncak :KK43:
börek kıvam almıyor.birde kabartma tozuyla denizeyim dedim :KK43:
ne böreği bende yapıyorum börek ama kabartma tozu kullanmıyorum maya yetiyor .

iki çocuğuda çölyak olan bir anne olarak tüm tarifler bende... denediğim ve çok memnun kaldığım tariflerden fırsat buldukça yazmaya çalışacağım. Biraz önce yaptığım pelteli muhallebi -acayip lezzetli oluyor, hafif sütlü tatlı sevenler mutlaka denesinler derim- tarifiyle açılışı yapayım.
PELTELİ SÜTLÜ MUHALLEBİ
Muhallebi malzemeleri
1 litre süt
2 çorba kaşığı glutensiz un
2 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı şeker
1 pk vanilya

Pelte malzemeleri
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı mandalina suyu (dilediğiniz meyvenin suyunu sıkarak kullanabilirsiniz)
3 kaşık toz şeker
Mayhoş olsun isterseniz yarım limon suyu

Yapılışı
Önce muhallebi malzemelerini-vanilya hariç-bir tencerede karıştırıp ocakta karıştırmaya ara vermeden pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Elimizle ıslatıp nemlendirdiğimiz borcama döküyoruz. Pelte hazırlamak için önce mandalinaları sıkarak suyunu çıkarıyoruz. 2 bardak mandalina suyunu küçük bir tencereye koyup nişasta ve şekerini ekleyip ara vermeden karıştırarak pişiriyoruz. Pişen pelteyi muhallebinin üstüne yayarak döküyoruz. Oda sıcaklığında soğumasını bekleyip sonrasında buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz. Dilimleyip afiyetle yiyoruz. Hindistan cevizi seviyorsanız muhallebi pişerken içine yarım çay bardağı hindistan cevizi ekleyebilirsiniz. Çok yakışıyor.
Afiyet olsun.
Bu arada resim eklemeyi beceremediğimden resmini koyamadım. Görüntüsüde tadıda çok güzel oluyor.